مس جانجا از جمله معادن بزرگ پورفیری کشور با ذخیره بالا و عیار پایین بوده که راه اندازی و پر عیارسازی در آن مستلزم هزینه بیشتر و تکنولوژی پیشرفتهتری است.
کشف ذخیره قابل توجه مس در خاک استان سیستان و بلوچستان توجهات بسیاری را به سمت جنوب شرقی کشور کشانده و شرکت توسعه معادن و صنایع مس جانجا در آیندهای نزدیک به یکی از بزرگترین شرکتهای تولیدکننده مس تبدیل خواهد شد.
شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات (ومعادن) در راستای ایفای نقش مسئولیت اجتماعی خود در مناطق کمترتوسعهیافته، از اوایل فرودین ماه امسال، اقدام به توزیع ۵۲۰ مخزن آب برای خانوارها و مدارس در منطقه سیلزده قصر قند در استان سیستانوبلوچستان نمود.
در مهمترین اخبار وزارت راه و شهرسازی از فتتاح ۲۵ هزار و ۸۴۱ واحد مسکونی طرح نهضت ملی مسکن و واگذاری زمین برای ساخت ۲۶ هزار و ۴۹۵ واحد یک طبقه حیاطدار در سیستان و بلوچستان مورد اشاره قرار گرفت.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی سیستان و بلوچستان گفت: همزمان با سفر وزیر راه به استان ۱۴ هزار و ۵۰۰ واحد مسکن روستایی و شهری در این استان به بهرهبرداری رسید.
اردشیر سعدمحمدی، مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات (ومعادن) با حضور در برنامه «سلام خبرنگار» شبکه خبر، از امضاء قرارداد و آغاز عملیات اجرایی احداث کارخانه ۱۳۰ هزار تنی کنسانتره مس جانجا خبر داد و توضیحاتی در خصوص این پروژه عظیم صنعتی در استان سیستان و بلوچستان ارائه کرد.
آیین امضاء قرارداد و آغاز عملیات اجرایی احداث کارخانه ۱۳۰ هزار تنی کنسانتره مس جانجا با حضور دکتر اردشیر سعدمحمدی، مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات؛ حسین ابراهیمی نسب، مدیرعامل شرکت توسعه صنایع و معادن مس جانجا و جمعی از مدیران شرکتهای سرمایهگذار و مسئولین پروژه، در محل شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات برگزار شد.
تعداد ۶ دستگاه دامپتراک نو ۱۰۰ تنی وارد معدن مس جانجا شده و تا انتهای هفته جاری ۹ دستگاه دیگر نیز وارد میشود. بدین ترتیب عملیات استخراج این پروژه سرعت چشمگیری خواهد یافت.
طرح معدن مس جانجا که در نهبندان سیستان و بلوچستان در حال اجرا است یکی از مهمترین پروژههای شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات است که به دلیل اهمیت آن، چند ماه پس از آغاز طرح، از سوی نهاد ریاست جمهوری تحت عنوان یک پروژه پیشران مشترک با شرکتهای چادرملو و گلگهر در کنار هفت پروژه پیشران دیگر «ومعادن» قرار گرفت.
اواخر بهمن سال ۱۴۰۰، کنسرسیومی با محوریت شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات «ومعادن» و همراهی شرکت های بزرگ و توانمند معدنی شامل شرکت معدنی و صنعتی گلگهر، شرکت معدنی و صنعتی چادرملو، شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین، شرکت بینالمللی توسعه صنایع و معادن غدیر و شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات برنده مزایده مس جانجا در شهرستان نیمروز استان سیستان و بلوچستان شد.
امیر دریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش با حضور در مناطق سیل زده جنوب شرق کشور از روند خدمت رسانی نیروی دریایی راهبردی ارتش به مردم بازدید و ضمن گفت و گو با این عزیزان در خصوص مشکلات و رفع نیازهای اولیه ایشان تاکید کرد.
۲۵ سال بیشتر نداشت که بخشدار بخش مرکزی چابهار شد. چندی بعد هم به عنوان نخستین فرماندار زن در سیستان و بلوچستان سکان فرمانداری شهرستان قصرقند را به دست گرفت. مدتی هم سفیر ایران در بروئنی بود. حالا هم چند روزی است مدیرعامل منطقه آزاد تجاری چابهار شدهاست.
شرکت معدنکار باختر، با سهامداری ۶۰ درصدی صبانور و ۴۰ درصدی تجلی، با توجه به اینکه عمده سهام این دو شرکت متعلق به شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات است، به نوعی زیر مجموعه «ومعادن» محسوب میشود. این شرکت در ابتدا با این هدف تاسیس شد که در معادن سنگ آهن غرب کشور که تحت تملک شرکت صبانور است، عملیات استخراج انجام دهد.
همزمان با ایام الله دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی، در مراسمی با حضور وزیر بهداشت و جمعی از معاونان و مدیران ارشد وزارت بهداشت، 16 پروژه بهداشتی و درمانی در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان به صورت همزمان و از طریق ارتباط زنده تصویری، افتتاح شد.
در سفر وزیر بهداشت و جمعی از معاونان و مدیران وزارت بهداشت به استان سیستان و بلوچستان، بخش MRI بیمارستان خاتم الانبیاء زاهدان و ستاد بحران دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افتتاح شد.
نمایشگاه معدن، صنایع معدنی، فرآوری مواد معدنی، ماشین آلات و تجهیزات وابسته از ۱۷ تا ۲۰ بهمن ماه سال جاری در زاهدان برگزار میشود. هلدینگ سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات (ومعادن) به همراه گروهی از شرکتهای سرمایهپذیر خود، در این رویداد حضوری پررنگ دارند.
مهندس حسین ابراهیمینسب، مدیرعامل شرکت توسعه معادن و صنایع مس جانجا در تشریح فعالیت محدوده معدنی مس جانجا در استان سیستان و بلوچستان گفت: معدن مس جانجا به وسعت اکتشافی ۹۰ کیلومتر مربعی در اختیار شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران قرار دارد که بخشی از آن طی مزایدهای در سال ۱۴۰۰، به کنسرسیومی با محوریت شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات و متشکل از شرکتهای معدنی و صنعتی گلگهر، گهرزمین، معدنی و صنعتی چادرملو، صنایع و معادن غدیر و تجلی توسعه معادن و فلزات واگذار و بهرهبرداری از معدن و احداث کارخانه ۱۳۰ هزار تنی کنسانتره آن در دستور کار این کنسرسیوم قرار گرفت.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: معدن مس جانجا، در تراز یک معدن جهانی است که پیشبینی میشود ذخیره بیش از یک میلیارد تن داشته باشد و بتواند به یکی از بزرگترین معادن در حوزه طلا و مس کشور تبدیل شود.
شرکت نفت و گاز گچساران بهعنوان یک شرکت ویژه و راهبردی در جنوب کشور و در گستره چهار استان کهگیلویه و بویراحمد، فارس، خوزستان و بوشهر قرار دارد و افزون بر مدیریت و راهبری کل صادرات نفت خشکی کشور، تأمین بخشی از خوراک پتروشیمیها و پالایشگاههای کشور نیز بر عهده این شرکت است، از این رو این شرکت را به قلب نفت ایران میشناسند.
وزیر بهداشت با اشاره به موفقیت های استان سیستان و بلوچستان در ارتقای شاخص های سلامت از کاهش مرگ و میر نوزادان در این استان از 15 به 11 در هر هزار کودک زنده خبر داد.
وزیر بهداشت ضمن چشمگیر دانستن پیشرفتهای حوزه سلامت در شهر زابل، تاکید کرد: باید شرایط به گونه ای فراهم باشد که هیچ بیماری به دلیل نیاز درمانی از شهر خود خارج نشود؛ بلکه تمامی امکانات درمانی مورد نیاز بیمار در همان شهرستان محل سکونت وی مهیا شود.
در سفر وزیر بهداشت به استان سیستان و بلوچستان و در مراسمی، 13 پروژه بهداشتی و درمانی به ارزش 123 میلیارد تومان به صورت همزمان، از طریق ارتباط زنده تصویری به بهره برداری رسید.
بخش های جدید بیمارستان حضرت علی ابن ابیطالب(ع) زاهدان شامل سی تی آنژیو 160 اسلایس و بخش های عفونی و مراقبت های ویژه نوزادان با حضور دکتر عین اللهی، وزیر بهداشت افتتاح شد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در بازدید از بیمارستان امیرالمومنین (ع) زابل از افزودن نیروهای متخصص و فوق تخصص جدید به بیمارستان های استان سیستان و بلوچستان خبر داد.