محمدآقاجانلو معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رییس هیات عامل ایمیدرو روز چهارشنبه ۲۳ آبان ضمن بازدید از طرحهای صنعتی استان کردستان در محل احداث کارخانه آهن اسفنجی بیجار حضور یافته و از روند پیشرفت این مگامدول بازدید نمود.
کیارش مهرانی معاون اقتصادی و مالی هلدینگ «ومعادن» بیان کرد: یکی از چالشهای اصلی که امروزه صنایع با آن مواجه هستند، مسئله کمبود نقدینگی برای تامین مالی پروژههاست؛ بالابودن نرخ سود بانکی و نیز نرخ تامین مالی از مسائل اصلی است که تامین مالی را دچار مشکل کرده است.
مراسم معارفه امین صفری، مدیرعامل جدید شرکت آهن و فولاد ارفع و تکریم مهرینژاد، مدیرعامل پیشین این شرکت، با حضور علیرضا رحیم، رئیس هیئتمدیره ارفع و نماینده شرکت معدنی و صنعتی چادرملو و اعضای هیئتمدیره، مدیران و معاونین شرکت ارفع، صبح امروز، یکشنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۳، در محل دفتر تهران این شرکت برگزار شد.
رییس دولت جدید بر جایگاه و اهمیت کریدورهای حمل و نقل از جمله ریلی و جادهای و سند چشمانداز بر این باره تاکید فراوان دارد و در حوزه حمل و نقل اولویت این دولت افزایش ظرفیت اسکلهها، توسعه خطوط راهآهن و تامین ماشینآلات سنگین راهسازی است.
در تعریف طرحهای پیشران پیشرفت اقتصادی ایران اغلب نقاط کشور در نظر گرفته شد و در استان کردستان به سبب قابلیتها و ظرفیتهای بسیار بالایی دارد، طرح فولاد کردستان مطرح شد.
عملیات آمادهسازی نیروگاه خورشیدی ۹۰ مگاواتی پویای کرمانشاه، در محل شهرک صنعتی زاگرس آغاز شد. این پروژه بهعنوان نخستین گام برای ایجاد یکی از بزرگترین مزرعههای خورشیدی غرب کشور، در راستای کاهش ناترازی و تأمین برق پایدار منطقه، وارد مرحله اجرایی شد.
امین صفری که پیشتر در سمت معاون توسعه معادن و صنایع معدنی شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات، به موفقیتهای قابلتوجهی در این معاونت از هلدینگ «ومعادن» دست یافته بود، به سمت مدیرعامل شرکت آهن و فولاد ارفع منصوب شد.
شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات در گزارش فعالیت ماهانه مهرماه سال ۱۴۰۳ توانست مجموع بهای تمامشده سرمایهگذاریهای خود را مبلغی بالغبر ۳۷ هزار و ۳۱۵ میلیارد تومان شناسایی کرد، این سرمایهگذاریها حاصل از سرمایهگذاری در بازار سرمایه و خارج از بازار سهام بود.
شرکت صبا امید غرب خاورمیانه، متولی اجرا و بهرهبرداری از بزرگترین واحد گندلهسازی غرب ایران و یکی از طرحهای ۴۸گانه پیشران پیشرفت اقتصادی کشور محسوب میشود که تحت هدایت و راهبری شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات فعالیت می کند.
پروژه مجتمع مس جانجا یکی از طرح های بزرگ ملی است که در استان سیستان و بلوچستان با سرمایهگذاری تعدادی از شرکتهای بزرگ معدنی وصنعتی کشور و محوریت شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات (ومعادن) در دست اجراست.
معاون امور معادن و صنایع معدنی هلدینگ «ومعادن» گفت: با تکمیل تجهیزات پروژه گندلهسازی شرکت صبا امید غرب خاورمیانه و نصب آنها تا پایان سال جاری و راهاندازی این پروژه تا اواسط سال ۱۴۰۴، اشتغالزایی قابلتوجه حدود ۵۰۰ نفری به صورت مستقیم در سطح منطقه رقم خواهد خورد که نشان از اهمیت بالای این پروژه در محرومیتزدایی و رونق اقتصاد در استان کردستان و کشور دارد.
مصاحبه تصویری با دکتر «اردشیر سعدمحمدی» مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات (ومعادن) در حاشیه سمپوزیوم و نمایشگاه بینالمللی فولاد ۱۴۰۳ کیش برگزار شد را مشاهده کنید.
دکتر اردشیر سعدمحمدی، مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات (ومعادن)، در حاشیه سمپوزیوم و نمایشگاه فولاد کیش ۱۴۰۳ و در جمع خبرنگاران به تشریح آخرین وضعیت پروژههای «ومعادن» پرداخت.
پارادایمهای جدید در اکتشاف مواد معدنی مانند “سیستمهای مواد معدنی” (Mineral Systems) و “ردپای مواد معدنی” (Mineral Footprints)، بر رویکردهای جامعتری در درک و جستجوی ذخایر معدنی تأکید دارند. این پارادایمها به عنوان بخشی از تحولاتی هستند که به دنبال بهینهسازی روشهای اکتشاف با استفاده از علم داده، مدلسازیهای جامعتر و رویکردهای چندرشتهای است.
تاثیر هوشمند سازی در ایمنی معادن یکی از موارد مهمی است که میتواند در کاهش آمار حوادث معدنی تاثیر به سزایی داشته باشد. این موضوع در میزگرد اقتصادی شبکه خبر با حضور دکتر اردشیر سعد محمدی، مدیرعامل هلدینگ سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات مورد بحث و بررسی قرار گرفت. این برنامه در روز پنجشنبه ۲۶ مهر ۱۴۰۳ به شکل مستقیم از شبکه خبر سیما پخش شد. گزیده ای از این گفتگو را در ادامه میخوانید:
احداث مجتمع ۱۳۰ هزار تنی کنسانتره مس جانجا، با پشتیبانی و حمایت مسئولین و محوریت شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات (ومعادن) با سرعت و جدیت در حال اجراست.
در سال 1391 با مشارکت شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات و شرکت معدنی و صنعتی چادرملو شرکت صنایع آهن فولاد سرمد ابرکوه تاسیس گردید. برای این مجتمع بخشهای مختلف تعریف شد که هم اکنون واحد نورد آن به ظرفیت تولید 450 هزار تن در سال در حال فعالیت است و سایر بخشها در آیندهای نه چندان دور وارد مدار تولید خواهند شد.
شرکت فولاد اقلید از جمله ۴۸ طرح بزرگ صنعتی کشور موسوم به طرحهای پیشران پیشرفت اقتصادی بود که در ابتدای دولت شهید آیتالله رئیسی با سرمایهگذاری شرکتهایی چون «ومعادن» و «چادرملو» کلید خورد و اکنون با وجود تغییر مدیرعامل این شرکت همچنان شاهد پیشرفتهای این پروژه البته بهصورت چراغ خاموش هستیم.
شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور بزرگترین تولیدکننده فرآوردههای سنگ آهن در غرب و شمال غرب کشور است که از مرحله اکتشاف، استخراج ، فرآوری سنگ آهن تا تولید محصولات کنسانتره و گندله را انجام میدهد. سنگ آهن دانهبندی این شرکت در معادن شهرک، گلالی، شهرک و ظفرآباد در استان کردستان و معدن باباعلی در استان همدان تولید میشود. محصول سنگ آهن دانهبندی معادن با مشخصات کیفی مطلوب به عنوان خوراک مصرفی کارخانجات کنسانترهسازی صبانور مورد استفاده قرار میگیرد.
“ومعادن” در این ماه با رشد ۱۵ درصدی نسبت به دوره مشابه سال گذشت، بهای تمام شده سرمایه گذاری های بورسی، سهم سرمایهگذاریهای خود را در بازار سرمایه افزایش داده است.
مدیرعامل شرکت صنایع فولاد کردستان گفت: دو طرح پیشران شرکت یعنی پروژه کارخانه احیا مستقیم به روش پرد «PERED» با ظرفیت تولید سالیانه یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن آهن اسفنجی در شهرستان بیجار از پیشرفت حدود ۴۰ درصدی برخوردار است و با توجه به شروع عملیات مهندسی، اجرای پروژه فولادسازی و نورد پیوسته ورق گرم فولادی به روش «CSP» با ظرفیت تولید سالانه یک میلیون تن در سال در شهرستان قروه نیز به زودی آغاز خواهد شد.
همزمان با نصب ۱۰ هزار و ۱۵۴ تن اسکلت فلزی، پروژه فولادسازی شرکت صنایع آهن و فولاد سرمد ابرکوه در مرحله نصب تجهیزات قرار گرفت؛ به نحوی که اکنون کوره ۹۰ تنی ذوب نصب مکانیکال شده و روف، گنتری و کالمن مرتبط با کوره پاتیلی به علاوه لدل تارت ریختهگری و سیستمهای حمل شمش و همچنین ترانسهای اصلی کورههای (EAF) و (LF) به علاوه سیستم هیدرولیک این دو کوره نیز به طور کامل نصب شده است.
شرکت صبانور درحال حاضر بزرگترین تولیدکننده سنگ آهن، کنسانتره و گندله در غرب و شمال غرب کشور میباشد و از نظر تولید سنگ آهن جزو ۱۰ شرکت برتر کشور محسوب میشود. محصولات تولیدی این شرکت در حال حاضر شامل سنگ آهن دانه بندی شده، کنسانتره و گندله آهن است.
در حال حاضر وضعیت صنایع معدنی نسبت به سایر صنایع شرایط بهتری دارد و جزو صنایع آیندهدار کشور شناخته می شود؛ به همین جهت است که هلدینگهای بزرگ معدنی از جمله شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات به سمت تعریف پروژههای جدید رفتهاند.
اول مهر ماه ۱۴۰۳ و مصادف با بازگشایی مدارس با صدای زنگ مدارس همراه بود اما ناقوس مرگبار حادثه جانگداز فوت بیش از ۵۰ معدنکار منطقه طبس بسیار سوزناک و تکان دهنده بود و درد بزرگی را برای جامعه ایجاد کرد؛ ضمن عرض تسلیت به مردم شریف ایران، به ویژه خانوادههای داغدار و جامعه معدنی کشور، بر آن شدم تا حوادث تلخ معادن زغال سنگ را بهمراه علل و آسیبهای آن بررسی کنم.
پروژه بزرگ مس جانجا در شهرستان نیمروز استان سیستان و بلوچستان قرار دارد. کنسرسیوم معدنی متشکل از شرکتهای بزرگ معدنی شامل سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات (ومعادن)، تجلی توسعه معادن و فلزات (تجلی)، معدنی و صنعتی چادرملو (کچاد)، معدنی و صنعتی گلگهر (کگل)، معدنی و صنعتی گهرزمین (کگهر) و شرکت بینالمللی توسعه صنایع و معادن غدیر (کغدیر)، عملیات اجرایی سرمایهگذاری و بهرهبرداری از معدن مس جانجا در استان سیستان و بلوچستان را به مدت ۲۵ سال با تولید ۱۳۰ هزار تن کنستانتره مس در سال برعهده گرفته است.
اگرچه همواره از مزیتهای موجود در کشور برای توسعه بخش معدن و صنایع معدنی صحبت میشود، اما صرفا اتکا به این مزیتها نمیتواند این حوزه را به مقصدی امن برساند. آنچه برای بهرهگیری حداکثری از ظرفیتهای موجود ضرورت دارد، سرمایهگذاریهای هوشمندانه و هدفمند با نگاهی به آینده این حوزه است.