در نخستین مجمع چادرملو بدون معرفی هیأت مدیره، ناهماهنگی میان وزارت اقتصاد، سهام عدالت و وزارت صمت، فعالیت این شرکت معدنی بزرگ را متوقف کرد. کارشناسان بیتجربگی وزیر اقتصاد در مدیریت بنگاههای اقتصادی و تمرکز وی بر عزل و نصب مدیران را عامل ایجاد بیثباتی و خطر ورشکستگی شرکتها میدانند. در حالی که اقتصاد کشور با تورم بالا و مشکلات نقدینگی مواجه است، انتظار میرود وزارت اقتصاد به جای دخالت در انتصابات، اولویت خود را بر کنترل شاخصهای کلان اقتصادی قرار دهد.
مجموع رقم مانده وامهای پرداختی بانکها به اشخاص مرتبط، در حالی در پایان بهار 1404 به حدود 220 هزار میلیارد تومان رسید که بانکهای آینده، پاسارگاد و سپه، غایبان بزرگ آمارهای بانک مرکزی بودند.
با شروع فصل تابستان و افزایش دمای هوا، نیاز به استفاده از سیستم های سرمایشی قدرتمند بیش از هر زمان دیگری احساس میشود. در این بین، خرید کولر گازی 24000 به یکی از بهترین گزینه ها برای خنک کردن فضاهای متوسط تا بزرگ تبدیل شده است.
اسفند ۹۷ وقتی حسن روحانی در مجمع بانک مرکزی از نهایی شدن ادغام بانک های نیروهای مسلح خبر داد، تصور نمیکرد که هشدار منتقدان اتفاق بیفتد و ۶ سال بعد این ادغام به یک مسئله دشوار پیش روی مردم ختم شود.
آیا واقعا ما با یک نهاد نظارتی به عنوان سازمان بورس روبهرو هستیم یا کلبه متروکه؟ سازمان بورسی که باید همیشه در حال رصد بازار و رسیدگی به دردهای سهامداران باشد، اما به همان حرفها و وعدههای حمایتی بسنده میکند.
سازمان پژوهش و توسعه دفاعی هند با معرفی نخستین رادار فوتونیک کشور، ورود رسمی خود را به نسل آینده فناوریهای شناسایی اعلام کرده است. این سامانه برخلاف رادارهای سنتی که با امواج رادیویی کار میکنند، از سیگنالهای نوری (فوتونی) برای تشخیص تهدیدات هوایی استفاده میکند و میتواند تحولی اساسی در رهگیری اهداف هوایی، بهویژه هواگردهای رادارگریز ایجاد کند.
مدیرکل روابط عمومی بانک مرکزی با رد ادعاهای جدید بابک زنجانی ابر بدهکار اقتصادی اعلام کرد که وی از بانک مرکزی و هیچ نهاد قانونی کشور مجوز فعالیت اقتصادی ندارد.
اطلاعیه بانک مرکزی در مورد بانک آینده نشان میدهد راهحلهایی مثل افزایش سرمایه، بالا بردن نسبت کفایت سرمایه، کاهش ریسک و اصلاح بنگاهداری در اولویت قرار دارند. پس نجات این بانک پروسهای زمانبر خواهد بود و تنها در صورتی که تلاشها موفقیتآمیز باشند، نیازی به انحلال و تعطیلی نیست. تقریبا مشابه اتفاقی که اوایل دهه 90 رخ داد و خود بانک آینده، از خاکستر بانک تات و موسسات مالی صالحین و آتی سر برآورد.
در فضای عمومی و رسانهای کشور، بهویژه پس از تحولات و تنشهای اخیر در منطقه، موضوع تقویت بنیه دفاعی و مشخصاً نوسازی ناوگان نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، به یک دغدغه ملی و مطالبهای عمومی تبدیل شده است.
بانک پاسارگاد همچنان با اختلالاتی در خدمات الکترونیکی خود مواجه است. اپلیکیشن نیمه فعال، خدمات ناتمام، و مردمی که در صف پاسخگویی ماندهاند؛ اما مدیرعامل بانک، در بیانیهای عجیب، حمله سایبری را «نشانهای از توفیقات کمنظیر» این بانک معرفی میکند.
مرکز نظام ایمنی هستهای کشور با اشاره به حمله جنایتکارانه آمریکا به سه سایت هستهای ایران، اعلام کرد: هیچگونه خطری اهالی ساکن در اطراف سایتهای یادشده را تهدید نمیکند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: عمده بار تسهیلات تکلیفی بر دوش بانکهای دولتی است؛ مسئله را نباید وارونه جلوه داد بانک پاسارگاد ۳۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات به اشخاص وابسته خود پرداخت کرده است.
به نظر میرسد در صورت حضور مدنیزاده در وزارت اقتصاد و ریاست شورای عالی بورس، حجتالله صیدی نخستین مدیری باشد که پس از ورود وزیر جدید اقتصاد به باب همایون، کنار گذاشته شود.
بر اساس درخواست شورای سران قوا، در جلسه اخیر هیأت عالی بانک مرکزی نظر قطعی این نهاد در مورد ضرورت فیصله و توقف فعالیت بانک آینده اعلام و سناریوی کامل و اختیارات لازم برای اجرای آن نیز تقدیم شورا شدهاست.
به نقل از رسانه نفت ما در شبکه ایکس، اطلاعاتی جنجالی به دست آمده که نشان میدهد جعفر هاشمی، مدیرعامل هلدینگ نفت و گاز پارسیان، پس از گذشت یک سال از آغاز به کارش، هنوز نتوانسته از سازمان بورس صلاحیت دریافت کند!
در رویدادی صمیمانه و متفاوت با عنوان «یک شب، بیحرف کار»، به ابتکار اقتصادآنلاین، جمعی از مدیران روابط عمومی حوزههای مختلف اقتصادی گرد هم آمدند تا فارغ از رسمیتهای مرسوم، فرصتی برای تعامل، تبادل تجربه و گفتوگوی بیواسطه درباره ارتباطات سازمانی داشته باشند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه فعالیت بانک آینده را به ضرر کشور دانست و گفت: این بانک ۳۳ درصد اضافه برداشت نظام بانکی کشور و ۵٠ درصد زیان انباشته نظام کشور را دارد.
راهحل بحران بانکی ایران، نه در انکار ورشکستگی و نه در خلق پول بیضابطه، بلکه در شفافیت، پاسخگویی، مدیریت داراییها و تصمیمگیری جسورانه، اما علمی است.
زمزمههای انحلال بانک آینده در حالی بیش از پیش به گوش میرسند که بسیاری از مشتریان، سپردهگذاران، سهامدران کارمندان این بانک نگران آن هستند که در صورت انحلال احتمالی این بانک، چه بر سر آنها میآید.
هلدینگهای چند رشتهای صنعتی با داشتن بزرگترین پرتفوی سرمایه گذاری، توان پرداخت تمام و کمال حقوق بازنشستگان و سود سهامداران را ندارد! با این اوضاع بنیادی و عملکرد قیمت سهام شرکت، بهتر است نام تامین اجتماعی را هم به لیست غدههای سرطانی اقتصاد و بازار سرمایه کشور اضافه کنیم.
روز گذشته در جلسه شورای سران، تصمیمگیری درباره انحلال بانک آینده در دستور کار قرار گرفته است. در میان مباحث داغ پیرامون انحلال یا اصلاح بانک آینده، یکی از مهمترین دغدغهها، وضعیت سپردهگذاران این بانک است. بسیاری از مردم که دارایی خود را در قالب سپرده به بانک آینده سپردهاند، اکنون با نگرانی نسبت به آینده سرمایههایشان چشمانتظار تصمیم نهایی سران قوا هستند.
همزمان با اعلام فروش بخشی از سهام گروه خودروسازی سایپا، مجموعهای از کنسرسیومهای خریدار اعلام حضور کردهاند؛ در این میان، ورود بانک شهر به این رقابت، با توجه به کارنامه پرابهام این بانک در زمینه بنگاهداری و تخطی از ضوابط مالی، نگرانیهایی را درباره سلامت این واگذاری ایجاد کرده است.
سید ابوتراب فاضل، از فعالان صنعت فولاد، با انتقاد از خاموشیهای گسترده و بدون برنامه در واحدهای صنعتی؛ سیاستهای وزارت نیرو را «آشفته» و تهدیدی جدی برای سرمایهگذاریهای کلان در صنعت فولاد دانست. او با اشاره به زیان ماهانه ۱۵ هزار میلیارد تومانی تنها یکی از بخش های صنعت فولاد کشور ناشی از قطع برق! خواستار برگزاری نشست فوری میان دولت و مدیران صنعت فولاد شد و هشدار داد که ادامه این روند، تولید، اشتغال و اقتصاد کشور را با بحران روبهرو میکند.
بررسی صورتهای مالی ۹ ماهه منتهی به ۳۰ آذر ۱۴۰۳ بانک گردشگری نشان میدهد این بانک خصوصی و بورسی با چالشهای جدی و نگرانکنندهای در زمینه سودآوری، کنترل هزینهها و مدیریت منابع مواجه شده است؛ چالشهایی که تداوم آنها میتواند آینده این بانک را در معرض تهدید جدی قرار دهد.
جمعی از کارشناسان اقتصادی در خصوص مشکلات موجود در اقتصاد که معتقدند یکی از عوامل اصلی آن بانکهای ناتراز هستند نامهای را خطاب به سران سه قوه نوشته و در رسانهها منتشر کردند.
صبح دیروز دوشنبه با حکم فرشاد مقیمی معاون وزیر صمت و رییس سازمان گسترش و نوساژی صنایع ایران(ایدرو) ، حمید بازارگان از معاونت توسعه صنایع پیشرفته این سازمان برکنار و بلافاصله محسن دارابی جایگزین وی شده است.
براساس گزارش کانال خبری ایران اقتصادی، علیرغم اعلام رسمی رفع اختلالات سامانه جامع تجارت توسط محمد اتابک، معاون وزیر صمت، کاربران و فعالان اقتصادی همچنان با مشکلات جدی در این سامانه مواجه هستند. این سامانه که سالهاست به کابوس وزرای صمت تبدیل شده، حالا با مدیریت شرکت مگفا (مرکز گسترش فناوری اطلاعات وابسته به ایدرو) به بحرانی جدید دچار شده است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: اگر در گذشته توانستیم هشت بانک را در یک شب ادغام کنیم، چرا امروز نمیتوانیم بانک آینده را متوقف کنیم؟ آیا ضعف سیستم نظارتی و تصمیمگیری، دلیل این بیتفاوتی نیست؟