به گزارش خبرنگاران گروه جامعه گزارش خبر، زهرا شفیعی سروستانی، رییس اداره آموزش و مشارکت مردمی, اداره کل حفاظت محیط زیست فارس در حاشیه این کارگاه آموزشی به برخی از ماموریت های خانه های محیط زیست و شیوه نامه مربوط به این خانه ها اشاره کرد و گفت: هدف از ایجاد خانههای محیط زیست مردمیسازی محیط زیست در جامعه است. بدین منظور وظیفه خانههای محیط زیست ترویج فرهنگ محیط زیستی برای خانوادهها و اجرای برنامههای جذاب آموزشی برای ردههای مختلف سنی است.
این برنامهها باید دغدغه و باورمندی نسبت به محیط زیست در خانوادهها ایجاد کند همچنین دوست داران محیط زیست که در قالب خانه های محیط زیست فعالیت می کنند ماموریت ترویج و آموزش آموزه هایی از محیط زیست را دارند که به کاهش آلودگی، تفکیک پسماند، تولید کود و کمپوست از پسماند و بهبود فضای زیستی در شهرها و روستاها کمک کند.
شفیعی سروستانی در ادامه اظهار داشت: در خانه های بسیاری از ما شاهد هدر رفت انرژی و اتلاف منابع انرژی هستیم در حالیکه با ترویج و آموزش، می توان برای بهینه بودن انرژی و مواد طبیعی گام های ارزشمندی برداشت. بزرگترین مزیت خانه های سازگار با محیط زیست، کاهش تاثیرات زیستی و ردپای کربن بر روی زمین است. خانه های سبز مزایای جانبی زیادی از جمله کاهش قبوض انرژی، تعمیر و نگهداری کمتر، کیفیت هوای بهتر، طراحی خلاقانه و... دارند. وظیفه تک تک ما به عنوان یک فعال محیط زیست همین است که این موارد را آموزش دهیم و فرهنگ سازی کنیم.
رییس اداره آموزش و مشارکت مردمی, اداره کل حفاظت محیط زیست فارس در ادامه در پاسخ به سوال یکی از حاضرین به موضوع صدور کارت همیار محیط زیست اشاره کرد و گفت: در صورت اقدام هر یک از فعالان، پیگیری لازم از سوی اداره آموزش و مشارکت های مردمی محیط زیست استان انجام خواهد شد. وی به وجود ، 200 محیط بان در استان فارس اشاره کرد و گفت: از مجموع 360 نفر کارکنان محیط زیست فارس حدود 200 نفر محیط بان هستند که بر اساس استانداردهای بین المللی هر هزار هکتار باید زیر پوشش حفاظت یک محیط بان باشد در حالیکه اکنون در هر 14 هزار هکتار یک محیط بان داریم. همین خلاء موجب شده است تا به حضور شما اعضای خانه های محیط زیست نیاز بیشتری باشد و شما باید با حضور خود این خلاء را پر کنید. شفیعی سروستانی در ادامه اضافه کرد: خانه های محیط زیست می توانند در مدارس هم کار فرهنگ سازی انجام دهند. آموزش تفکیک زباله از کودکستان تا دانشگاه، تفکیک سطل های زباله خشک و تر در مدارس و آموزش مصرف بهینه آب و برق از جمله اقداماتی است که در مدارس و مراکز آموزش مورد نیاز و تشویق است
مهدی شریعتی کارشناس محیط زیست استان فارس نیز در ادامه این کارگاه آموزشی پس از تشریح وظایف محیط زیست فارس و معرفی مناطق چهارگانه تحت مدیریت، به آسیب های ناشی از تداوم خشکسالی در فارس اشاره کرد و گفت: 126 هزار هکتار عرصه زیست بوم بختگان و طشک در استان فارس خشک شده و به کانون ریز گرد و غبار محلی تبدیل شده است، جنگل های بلوط رو به نابودی است و با جاده کشی، شخم و تصرف غیر قانونی روبروست. خانه های محیط زیست مسوولیت دارند دراین عرصه به آموزش و فرهنگ سازی برای کاهش آسیب های محیط زیست مبادرت ورزند.
اعضای خانه های محیط زیست در پایان این کارگاه مسایل و مشکلات خود را در میان گذاشتند و هر کدام با ارائه گزارشی از عملکردهای فرهنگی، اجتماعی و بیان تجربیات خود پرداختند. اداره آموزش و مشارکت مردمی, اداره کل حفاظت محیط زیست فارس با بررسی و ارزیابی تجارب ارائه شده به طبقه بندی، پالایش و بهره برداری از این تجارب در اقدامات بعدی خواهد پرداخت.
در پایان مسوولان و مدیران اجرایی خانه های محیط زیست فارس با هنرجویان پایه دهم مدرسه محیط بانی آشنا شده و ضمن برقراری ارتباط با این دانش آموزان با ماهیت رشته محیط بانی و ضرورت آموزش های میدانی آشنا شدند. این جمع در ادامه از منطقه پارک ملی بمو بازدید کردند.