بالا بردن سرانهی مطالعاتی در کشور و ترویج کتاب و کتابخوانی، یکی از مهمترین عوامل توسعهی جوامع است؛ که با برنامهریزی و سیاستگذاریهای اصولی و اجرایی، میتوان به نتیجهی مطلوب رسید و شاهد رشد فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی بود.
ظهور و گسترش رسانهها در جامعه کنونی، پیامدهای فردی و اجتماعی بسیاری را با خود به همراه دارد؛ در حقیقت، رسانه در دنیای امروزه عضو جداناپذیری از زندگی هر فردی محسوب میشود. پیامدهای مثبت و منفی این فضا، ایجاب میکند تا فرهنگ صحیح استفاده از آن، در قالب سواد رسانهای به کاربران آموزش داده شود.
در کتاب، طالب به اهمیت تصادف و احتمالا در جریان زندگی و تجارت میپردازد. او قصد دارد به خواننده نشان دهد که نیازی نیست برای اتفاقات تصادفی، دلیل و منطق سرهم کنیم. تصادف، تصادف است و نباید بیش از اندازه درگیر آن شد. او تصادف را قوی سیاه میداند.
در حقیقت بیشتر اشخاص مشهور پستهای وبلاگ، توئیتها و کپشنهای اینستاگرامشان را خودشان نمینویسند، بلکه بسیاری از آنها سایهنویس هایی را استخدام کردهاند که برایشان تولید محتوی می کنند و این نوشتهها را، به اسم خودشان، در فضای مجازی یا نشریات و سایت ها منتشر میکنند.
با پیروزی انقلاب، گاه فرهنگ از دریچه سیاست نگریسته شد و این خود از بزرگترین گرفتاریهای گریبانگیر ماست؛ زیرا دشمن سیاست را رها کرد و همه هم و غم خود را بر بسترهای فرهنگ گذاشت و ما همه سرگرم بازیهای سیاسی و سیاستبازیهایی شدهایم که گاه دشمن و گاه خودمان به وجود آورده و میآوریم. اینها خود زمینه را برای دشمن فراهم آورد تا اعتقاد، باور، اندیشه و فرهنگمان را تهی کند... و ما ناآگاه از آن... هرچند این تهی شدن محتوایی، گاه از بستر مدرنیته (اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و علمی) برآمده است.
یوسف حاتمی کیا پسرِ ابراهیم حاتمی کیا در اولین فیلمش "شب طلایی" که بیش از این با عنوانِ "شمش طلا" شهرت داشت، تلاش کرده نیم تنم ای به وضعیت نابسامانِ چرخه ی تولید، روابط عاطفی، بیکاری جوانان و … بزند، اما به نظر می رسد نگاه اصلی او معطوف به خانواده با محوریت مادر است.
رژیم صهیونیستی در طول دو دهه ی گذشته نشان می دهد که نه تنها نتوانسته است جایگاه قدرت نظامی و امنیت خود را حفظ نماید، بلکه در نوار غزه و کرانه باختری نیز با تهدیدات امنیتی فزاینده ای مواجه است.
سیاست های یک جانبه گرایی آمریکا و تمایل به تمرکز مفرط قدرت از یک سو، و توسعه ی قدرت روسیه، چین و هند چشم اندازی از ساختار آینده ی نظاام جهانی را نشان می دهد که آمریکا در جایگاه ابرقدرتی نخواهد بود.
انقلاب اسلامی ایران و آموزه های آن، شکل دهنده ی جهت گیری ها و اهداف سیاست خارجی ایران در روند گذشته بوده است و در آینده نیز نقش اولیه را ایفا خواهد نمود .
مدیریت جهادی، معطوف به همه ی عرصه های انقلاب در سطوح ملی و سیاست خارجی است. اعتماد به نفس، تلاش همه جانبه و خستگی ناپذیری ملت ایران باعث استمرارانقلاب، حفظ استقلال و پیشرفت کشور در عرصه های مختلف گردید.
با پیروزی انقلاب، طرح ها و توطئه ای آمریکا جهت براندازی نظام اسلامی و اعاده ی سلطه خود بر ایران شدت گرفت. کودتای نوژه، حمله ی نظامی به طلبس و جنگ تحمیلی هشت ساله توسط صدام از جمله ی آن ها بود.
ایران اسلامی در سیاست خارجی خود بر اساس اصول عدم سلطه گری و سلطه پذیری، نه تنها با اعمال سلطه و مداخله در سایر کشورها مخالفت نموده، بلکه تسیلم سلطه ی قدرت های بزرگ نیز نشده است .
بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی یک سند و راهکاری است که بهمنظور اجرا در دهه پنجم انقلاب مدنظر قرارگرفته شده و هسته مرکزی آن سپردن کار به جوانها باهدف یک پیشرفت همهجانبه است.
تولید، ثروت، رونق تولید، تولید علم، پیشرفت و آبادانی ایران بیمه کردن انقلاب هموار کردن مسیر قیام جهانی حضرت ولیعصر (عج) همه و همه منوط به توجه به جوانان است و توجه یعنی شناخت موانع و سپس برداشتن آنها از مسیر و گام دوم انقلاب برای این عزیزان است و رونق اقتصاد در این زمینه نقش شریان حیاتی را دارند.
در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، استقلال ملّی به معنی آزادی ملّت و حکومت از تحمیل و زورگویی قدرت های سلطه گر جهان و آزادی اجتماعی به معنای حقّ تصمیم گیری و عمل کردن و اندیشیدن برای همه افراد جامعه تعریف شده است.
در این بیانیه، معنویّت به معنی برجسته کردن ارزش های معنوی از قبیل: اخلاص، ایثار، توکّل، ایمان در خود و در جامعه تعریف شده است، و اخلاق به معنی رعایت فضیلت هایی چون خیرخواهی، گذشت، کمک به نیازمند، راستگویی، شجاعت، تواضع، اعتمادبه نفس و دیگر خلقیّات نیکو است.
در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی اعتقاد بر این است که از تجربه زیسته انقلاب اسلامی، چارچوبی با عنوان نظریه نظام انقلابی قابل استخراج است که آن را از سایر انقلابات مطرح دنیا (انقلابات فرانسه، روسیه، چین و...) متمایز می سازد.
البته در بیانیه مذکور، گام اول انقلاب اسلامی شامل فاز صفر، دوران اولیه، دوره در مسیر پیشرفت سریع و دوره بلوغ است که تقریبا دربرگیرنده نیمی از عناصر فرایند تکاملی انقلاب اسلامی است.
برکات انقلاب اسلامی، سبک مدیریت غالب و راهبردهای اصلی انقلاب اسلامی، از جمله دیگر موضوعات کلیدی است که برای مسیر طی شده انقلاب اسلامی تا مرحله بلوغ مورد توجه قرار گرفته است.