جنون کتاب دربارهٔ وسوسهٔ نابکارانهٔ آدمی است که کتاب جمع میکند و نویسندهٔ آن وجوه جذابی از دنیای کتابهای نایاب، ذهنیت افراد تبهکار و محدودیتهای کار روزنامهنگار برای ثبت وقایع را به ما مینمایاند.
تاریخ مفاهیم ،در مدخل «مفاهیم دانش نامه ی استنفورد این تعریف ارایه شده است ،مفاهیم بلوک های سازنده اندیشه ها هستند. در نتیجه آنها برای فرایندهای روانشناختی در جهت دسته بندی کردن استنتاج حافظه یادگیری و تصمیم گیری اساسی هستند».
کریس میلر در این کتاب نشان میدهد که چرا انجام اصلاحات اقتصادی در شوروی ممکن نشد چرا چین در انجام اصلاحات موفق گردید و شوروی شکست خورد چرا دنگ شیائو پینگ در تحقق اهداف خود کامیاب شد اما گورباچف ناکام ماند چرا کنترل قیمت ها در اتحاد شوروی در دوران گورباچف ادامه یافت ولی به بن بست رسید.
براساس افسانه ها و اساطیر چین باستان تمدن چین توسط* پانگو* یا همان خالق عالم شکل گرفت .بر این اساس یک امپراتور فرهیخته فرهنگ برتر را در سرزمین چین بنا نهاد
بیماری هلندی یک مفهوم اقتصادی است که تلاش میکند رابطه بین استفاده بیرویه از منابع طبیعی (معادن نفت و گاز، طلا و نظایر آن) و رکود ناشی از آن را در بخش صنعت داخلی توضیح دهد.
در کتاب، طالب به اهمیت تصادف و احتمالا در جریان زندگی و تجارت میپردازد. او قصد دارد به خواننده نشان دهد که نیازی نیست برای اتفاقات تصادفی، دلیل و منطق سرهم کنیم. تصادف، تصادف است و نباید بیش از اندازه درگیر آن شد. او تصادف را قوی سیاه میداند.
"اغاثه الامه بکشف الغمه” نام رساله ی است از تقی الدین احمد بن علی مقریزی است که با عنوان« اقتصاد، جامعه شناسی و مدیریت در تاریخنگاری مقریزی» ترجمه و پژوهشگاه حوزه و دانشگاه ان را چاپ کرده است. وی از مورخان و فرهنگ و تمدن نویسان قرن هشتم و نهم هجری است .مقریزی که آوازه اش در تاریخ نگاری به ویژه تاریخ مصر است ، در این رساله با رویکرد اجتماعی -اقتصادی به تاریخ مصر پرداخته شده است .
در ماه اکتبر ۲۰۱۸ میلادی یکی از پژوهشگران آمریکایی به نام پروفسور هوان (خوآن )کول(Juan cole) استاد تاریخ دانشگاه میشیگان کتابی منتشر کرد و این کلیشه رایج را که اسلام آیین خشونت است ، به چالش کشاند .
«کنه» مدلی اقتصادی را ایجاد کرد که در آن سه طبقه اجتماعی عامل تحرک اقتصادی بودند. طبقه «مالک» که مالک زمین بودند . طبقه «مولد» که شامل نیروهای زراعی ، و طبقه «عقیم» که متشکل از صنعتگران و تجار بودند.
می توان شکل گیری این گروهها (القاعده ، طالبان و داعش ) را به حمله شوروری به افغانستان در سال 1979 مصادف با 1358 ، یکسال بعد از انقلاب اسلامی ایران ،مرتبط دانست. بیست و هفتم دسامبر 1979 میلادی ششم دی ، اتحاد جماهیر شوروی سابق با 130 هزار نیرو افغانستان را اشغال کرد نیروهای ویژه ارتش سرخ با حمایت سربازان ارتش افغانستان، «حفیظ الله امین» رئیس جمهور وقت را ترور و تأسیسات کلیدی دولت این کشور را در کابل اشغال کردند.