به گزارش خبرنگاران گروه صنعت و تجارت گزارش خبر_انرژی، علی بیات اظهار کرد: بر اساس ماده ۴٨ قانون بیمه اجباری شخص ثالث مصوب سال ۱۳۹۵، ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت مکلف است از صدور هر گونه کارت سوخت و تخصیص اولیه سهمیه و یا ادامه آن برای وسایل نقلیه فاقد بیمه نامه خودداری کند. لذا طرح عدم تخصیص سهمیه سوخت به خودروهای فاقد بیمه نامه از اواخر سال ۱۴۰۲ در رابطه با کلیه ناوگان نفتگازسوز، کلیه تاکسیهای درون و برون شهری و بیش از نیمی از وانت بارها اجرا شده است.
وی افزود: بر اساس این طرح در مجموع ۴۱۰ هزار و ۳۵۱ خودرو فاقد بیمه نامه شخص ثالث شناسایی شده که براساس اقدامات اجرایی شده در این طرح، ۱۰۱ هزار و ۲۳۴ هزار خودرو اقدام به تهیه بیمه نامه شخص ثالث کردند.
بیات ادامه داد: همچنین از تعداد ۱۲ میلیون موتورسیکلت فعال در کشور حدود ۱۰ میلیون دستگاه موتورسیکلت نیز فاقد بیمه نامه هستند که در صورت بروز تصادف، خسارات جبران ناپذیری را به بار خواهند آورد.
مدیر صندوق تأمین خسارت های بدنی بیان کرد: در نتیجه با عدم تخصیص سهمیه سوخت به فاقدین بیمه نامه شخص ثالث، علاوه بر افزایش پوشش بیمهای، بیش از ۵.۵ میلیون لیتر سوخت در روز صرفه جویی شده است.
وی در ادامه یادآور شد: محدودیت سهمیه سوخت وسایل مذکور در صورت خرید بیمه نامه یکساله شخص ثالث رفع خواهد شد.
بیات گفت: قابل ذکر است که اجرایی شدن این طرح با توجه به پیچیدگیها و حساسیتهای موجود در زمینه دستیابی به اطلاعات صحیح و دقیق و همچنین احتمال بروز خطاهای احتمالی، با تدابیر دقیق کارشناسی انجام شده و در نتیجه تاثیر به سزایی در افزایش پوشش بیمه شخص ثالث در حوزه ناوگان سنگین و شبکه حمل و نقل داشته است.