مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس:

برای آینده توسعه استان باید به علوم مختلف، تکنولوژی و صنعت دانش بنیان تکیه کرد

مراسم درختکاری به مناسبت هفته منابع طبیعی و روز درختکاری با همت مدیریت اجتماعی، مدیریت فضای سبز، انجمن علمی علوم و مهندسی محیط زیست و با همکاری انجمن های علمی دانشگاه شیراز و با حضور مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس، پروفسور عزت الله رئیسی اردکانی چهره ماندگار و پدر علم هیدرولوژی ایران و جمعی از اساتید و دانشجویان دانشگاه شیراز برگزار شد.
اشتراک گذاری:
لینک کوتاه
تصویر برای آینده توسعه استان باید به علوم مختلف، تکنولوژی و صنعت دانش بنیان تکیه کرد

به گزارش خبرنگاران گروه جامعه گزارش خبر، مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس با اشاره به آیه شریفه يُسَبِّحُ لِلَّهِ مَا فِی السَّمَاوَاتِ وَمَا فِی الْأَرْضِ الْمَلِكِ الْقُدُّوسِ الْعَزِيزِ الْحَكِيمِ گفت: وقتی گفته می شود همه آنچه در آسمانها و زمین است تسبیح گوی خداوند حکیم و بلندمرتبه است یکی از اجزایی که ثنا گو و تسبیح گوی خداوند است همین درختان هستند و امروز نیز به مناسبت هفته منابع طبیعی و روز درختکاری و به منظور گرامیداشت این روز بزرگ این جمع گرد هم آمده اند.

وی ضمن تمجید از رویکرد دانشگاه در ايجاد مراكز فن آور جدید که پیوندی است بين تکنولوژی، علم، صنعت و حتی محیط زیست اظهار داشت: بنده به اهمیت علم قدرت و توان علمی و کمکی که دانشگاه ها می توانند در حل مشکلات به ویژه در کشور ما که علمی نبودن بزرگترین ضعف در کارهاست واقف هستم.

مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس تاکید کرد: برای آینده توسعه استان باید به علوم مختلف، تکنولوژی و صنعت دانش بنیان با ایجاد مراکز رشد شهرک های علمی و تحقیقاتی و مراکزی که پیوند بین دانشگاه و صنعت را نهادینه می کنند تکیه کرد و از ظرفیتی که در دانشگاه‌های شیراز و استان وجود دارد استفاده کنیم تا از صنعت پایه که فناوری آن فشار زیادی را بر محیط زیست وارد می کند عبور کرده و به فراصنعت دست یابیم. چرا که این استان توان آن را دارد که تولیدکننده و صادر کننده علم و تکنولوژی بوده و بدون تکرار تجربیات ناموفق دیگر استان‌ها منابع و انرژی را در راه توسعه پايدار استان در آینده هزینه کند.

ظهرابی خاطر نشان کرد: امروز دانش پزشکی در استان ما می‌تواند یکی از محورهای اساسی توسعه باشد و توریست درمانی را در کنار توریست فرهنگی و تاريخی در کنار سایر ظرفیت های عظیمی كه در طبيعت استان وجود دارد.، گسترش دهد. بنابراین تلفیق گردشگری در ابعاد مختلف به همراه صنعت دانش بنیان کلید راه توسعه پایدار است.

وی در ادامه از طرح مشترک محیط زیست و دانشگاه در ستاد احیای تالاب ها سخن به میان آورده و اذعان داشت: با تکیه بر دانش و تخصص دانشگاه شیراز برای احیای تالاب های استان تلاش می کنیم.

وی گفت: شاید پیچیدگی و سختی کار از دید عموم مردم مشخص نباشد اما احیای تالاب به معنی پر کردن یک حوضچه آب نیست بلکه باید کلیه کارکردهای طبیعی یک حوضه آبريز را به کارکرد صحیح اولیه برگردانیم تا تالاب احيا شود. البته هماهنگ کردن نظام اجرایی و اجتماعی یک کشور در کنار همراه کردن مشارکت اجتماعی کار بسیار مشکل و پیچیده ای است در حال حاضر کارگروه های اقتصادی، اجتماعی و اگولوژیکی ستاد احیا نیز فعال شده اند که امیدواریم منجر به اقدامات مفید برای احیای تالاب ها در استان شود.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده در روز درختکاری اذعان داشت: گاهی برخی از افراد انتقاداتی به اینگونه برنامه ها دارند که موجب هجمه زیادی می‌شود به طور مثال از شیوه، نوع و گونه درختکاری انتقاد می كنند اما بسیج اجتماعی در این سطح و با این گستردگی برای جلب مشارکت های عمومی و توجه مردم به اهمیت درخت و درختکاری و حفظ درخت و منابع طبیعی کار آسانی نیست. می‌بینیم که امروز همه درگیر هفته منابع طبیعی هستند.

وی گفت: مدارس، دانشگاه‌ها، ادارات دولتی، شهرداری ها، شوراها، روستاها و عموم مردم. خواهش من این است که ارزش کاری چنین بزرگ و اثر بخش را در حفظ محیط زیست و منابع طبیعی بدانیم و البته ما و همکارانمان در منابع طبیعی اگر ایرادی در کار بوده قطعا آن را رفع می کنیم.

در روزهای اول درختکاری ایرادات زیادی در کار وجود داشت و حتی ما درختان غیر بومی می‌کاشتیم اما اکنون حتی اگر در شهر قرار باشد درختکاری کنیم گونه های ارزشمند بومی کاشته می‌شود به ویژه تلاش می کنیم ذخيره ژن ارزشمند گونه های مثل سرو شیراز حفظ شود. و با جدیت به دنبال احیای جنگل ها و مراتع هستیم. همچنین برای نگه داری و حفظ نهال ها و بذرکاری ها برنامه ریزی کرده ایم.

وی با اشاره به زخمی شدن یکی از محیط بانان منطقه مله گاله با آره برقی در حالی که برای جلوگیری از قطع درخت در مقابل متخلف قطع درخت قد علم کرده است گفت این تلاش و مجاهدت برای حفظ درختان اقدام ارزشمندی است و خوشبختانه عقب نشینی و تسلیم در قاموس همکاران محیط زیست و منابع طبیعی وجود ندارد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس ادامه داد: در بحت حریق هم با وجود اینکه در سال گذشته حدودا 60 مورد حریق داشتیم با وجود اینکه هیچ اعتباری وجود نداشت و فشاری که بر سایر منابع مالی وجود داشت اما نیروهای محیط زیست و منابع طبیعی عاشقانه به مقابله با آتش پرداختند و با افتخار می‌گوییم که در سال گذشته میانگین ساعت خاموش کردن آتش به دو ساعت رسیده است در حالی که در خیلی از استان ها آتش سوزی ها تا چند روز وحتی هفته طول می کشد. تقاضای ما از مسوولین این است که کارکنان خدوم این دو سازمان را که برای حفظ محیط زیست و منابع طبیعی با کمبود تجهیزات و منابع صادقانه تلاش می‌کنند را دریابند.

پروفسور عزت الله رییسی؛ درختکاری بدون حل بحران آب مفهومی ندارد

در این مراسم، پروفسور عزت الله رییسی در سخنان خود به مهم ترین نقش درختان و جنگل ها در سیستم اکولوژی اشاره کرد و فواید جنگل ها را، اساس حیات در کره زمین، تولید اکسیژن، جذب گاز کربنیک، جلوگیری از گازهای گلخانه ای، جلوگیری از فرسایش خاک، ایجاد منظره زیبا و صفا و نشاط در انسان، ماوای حیوانات و پرندگان و همچنین جلوگیری از آلودگی ​ برشمرد.

پدر علم هیدرولوژی ایران بیان کرد: یک درخت بزرگ، اکسیژن مورد نیاز دو تا چهار نفر را تامین و در سال حدود 25 کیلوگرم گاز کربنیک را جذب می کند. به فرض اینکه سن یک درخت بزرگ در جنگل، 40 سال باشد، در طول این مدت، یک تن گاز کربنیک را جذب و از اتمسفر خارج خواهد کرد.

پروفسور رییسی، یکی از علل تولید گازهای گلخانه ای را در کنار سوخت های فسیلی و ماشین ها، از بین بردن جنگل ها دانست و تصریح کرد: در جنگل های سراسر دنیا، حدود 43 هزار گونه درخت وجود دارد، که استفاده بی رویه ای از آن ها، باعث نابودی برخی از گونه ها شده که نهایتا منجر به کاهش تنوع زیستی شده است.

استاد تمام دانشگاه شیراز اظهار داشت: جنگل های ایران 3 میلیون و چهارصد هزار هکتار است، که سالیانه 63 هزار هکتار از جنگل های زاگرس و شمال در حال نابودی است و در چهل سال گذشته، 22 سطح از جنگل های ایران، از بین رفته است.

رییسی خاطر نشان کرد: صرف توصیه به درختکاری کافی نیست و بایستی دلایل پنهان آن بیان شود و این دانش از طرق مختلف، در بین مردم انتشار پیدا کند.

وی ابراز داشت: هر موجودی در طبیعت، اعم از درخت، حیوان و تالاب نقشی در طبیعت دارد که وقتی تعادل آن را بر هم می زنیم، انتقام خواهد گرفت.

پروفسور رییسی گفت: آن کسی که تمام مشکلات را در تمام زمینه های محیطی ایجاد کرده، انسان است، جز انسان و باید های صنعتی چیز دیگری نیست و ​ این تعارضات تنها به دست خود انسان رفع می شود.

چهره اثرگذار حوزه آب، در آخرین کلام خود اذعان کرد: درختکاری بدون حل بحران آب مفهومی ندارد و اگر بخواهیم بنیادی و شعاری فکر کنیم، مهم ترین مشکل ما بحران آب است.


توجه به منابع طبیعی یک پیش‌نیاز طبیعی برای محافظت از خاک سرزمین‌مان است


در پایان معصومه محرر مدیر امور اجتماعی دانشگاه بیان کرد: امروزه با وجود مشکلاتی که در سطح جهان وجود دارد چون جنگ و مشکلات نظامی و بحران های اقتصادی و سیاسی ناشی از آن ما بیش از همیشه نیازمند توجه به منابع طبیعی و محیط زیست هستیم.

و در واقع توجه به منابع طبیعی یک پیش‌نیاز طبیعی برای محافظت از خاک سرزمین‌مان است به همین مناسبت برنامه های متنوعی در دانشگاه شیراز پیش‌بینی و طرح‌ریزی شده است و با همت انجمن ها و گروه های علمی و کانون های دانشجویی اقدامات بی‌نظیری در هفته منابع طبیعی انجام شده است و ادامه خواهد داشت.

ایشان یکی از رسالت های دانشگاه را حل معضلات جامعه و حفظ پل مابین صنعت، اجتماع و محیط زیست دانسته و افزود: برنامه هایی به شرح ذیل به همین منظور انجام شده است از جمله کاشت نهال در کلیه دانشکده ها توسط معاونت های فرهنگی دانشکده ها ایجاد غرفه ی دریافت پسماند کاغذی و در عوض تحویل گلدان که روز گذشته انجام شد. تور باغ گیاه شناسی آرم و تور مجازی موزه تاریخ طبیعی مختص فرزندان دانشگاهیان که سعی بر این است فرزندان دانشگاهیان و فرزندان کشور عزیزمان ایران از کودکی با میراث طبیعی کشور آشنا شوند و همچنین برگزاری سایر نشست های تخصصی و علمی.

وی در پایان از تیم مدیریتی دانشگاه، اساتید و مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس و همکارانشان و رئیس بنیاد ملی نخبگان فارس و مجمع خیرین، برای همکاری در برگزاری این برنامه ها تقدیر و تشکر کرد.

پس از آیین رسمی گرامیداشت این روز حاضرین به غرس درخت در بلوار نوآوران پردیس ارم پرداختند.

در این مراسم نهالی یادبودی به نام پروفسور رئیسی پدر علم هیدرولوژی ایران کاشته شد.

پروفایل خبری کسب و کارهای منتخب

بارسانه های گزارش خبر

با رسانه ها

تیم خبری گزارش خبر

گروه حفاظتی پاس

روابط عمومی گروه پاس

تیم تامین حفاظت سازمان ها و اشخاص

سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات

سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات

برترین شرکت سرمایه گذاری تخصصی معدن و صنایع معدنی

گروه پیشرانان پیشرفت ایران

گروه پیشرانان پیشرفت ایران

بزرگترین پروژه های صنعتی کشور

دبستان پسرانه غیردولتی نهال اندیشه

دبستان نهال اندیشه

آموزش و تربیت علمی و کاربردی دانش آموزان

آهن و فولاد غدیر ایرانیان

آهن و فولاد غدیر ایرانیان

تامین آهن اسفنجی تولیدکنندگان فولاد در کشور

آکادمی تخصصی حسابداری بهشتی

آکادمی تخصصی حسابداری بهشتی

آموزش تخصصی دوره های حسابداری

شرکت تجلی معادن و فلزات

تجلی توسعه معادن و فلزات

نخستین شرکت پروژه محور در بازارسرمایه

رپورتاژ آگهی تریبون

تریبون

انتشار گسترده محتوا در رسانه گزارش خبر

روابط عمومی بانک آینده

روابط عمومی بانک آینده

بانک پیشرو در اقتصاد کشور

گروه سرمایه گذاری غدیر

گروه سرمایه گذاری غدیر

بزرگترین هلدینگ چندرشته ای در بازارسرمایه

سرآمد نوین

سرآمد نوین

پیشرو در نرم افزار های تخصص مالی بورس

وکیل اول

وکیل اول

پروانه وکالت ۲۵۸۰۱ کانون وکلای مرکز

بانک قرض الحسنه مهر ایران

بانک قرض الحسنه مهر ایران

تأمین مالی در چهارچوب تسهیلات قرض الحسنه

صنایع معدنی نوظهور کویر بافق

صنایع معدنی نوظهور کویر بافق

اشتغال‌زایی پایدار، ارزش آفرینی مواد معدنی و تأمین مواد اولیه صنعت فولاد کشور

پروفایل خبری خبرنگاران منتخب

زهره کرمعلی

زهره کرمعلی

فعال حوزه ارتباطات و روابط عمومی

احمد باقری

احمد باقری

مدرس و مشاور حوزه ارتباطات، روابط عمومی و رسانه

میلاد فرخ پور

میلاد فرخ پور

فعال حوزه انفورماتیک

عباس ستایش گو

عباس ستایش گو

فعال و مشاوره خبری سازمان ها در سطح کشور

صدیقه طباطبایی

صدیقه طباطبایی

خبرنگار تحلیلی گزارش خبر

مهدی آشتیانی فرد

مهدی آشتیانی فرد

خبرنگار اختصاصی خبرگزاری گزارش خبر

محمد تقی ناصریراد

محمد ناصریراد

فعال رسانه، مستندساز و منتقدِ سینما

وحید حاج سعیدی

وحید حاج سعیدی

فعال رسانه ای در استان گلستان

نورالله رنجبر

نورالله رنجبر

مدیر و مشاور روابط عمومی در امور هنری

ناهید مظفری

ناهید مظفری

مشاور رسانه ای در استان یزد

محمود صابری زاده

محمود صابری زاده

مدیر و مشاور تولید محتوا برای سازمان ها