در مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات،

تقسیم سود 17 تومانی به تصویب سهام‌داران رسید/ پیشرفت قابل قبول پروژه‌های پیشران «ومعادن»

روز یکشنبه 29 تیر ماه 1404، مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات برای سال مالی منتهی به 30 اسفند ماه 1403 با حضور 86.82 درصد سها‌م‌داران در محل سالن پاسارگاد هتل اسپیناس خلیج فارس برگزار شد و تقسیم سود 170 ریالی به ازای هر سهم به تصویب رسید.
اشتراک گذاری:
لینک کوتاه

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی معدن پیشرو؛ اردشیر سعدمحمدی، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات در این مجمع اظهار داشت: سهام‌داران «ومعادن» شامل شرکت فولاد مبارکه 50.46 درصد، صندوق بیمه روستاییان و عشایر 19.37 درصد، شرکت سرمایه‌گذاری صدر تامین 7.63 درصد و سایر 22.49 درصد است؛ ضمن اینکه روند عملیاتی هلدینگ طی بازه زمانی 403-1400 صعودی بوده و پیش‌بینی می‌کنیم با اتمام پروژه‌های تعریف شده، رشد چشمگیری در روند فوق در افق 1406 حاصل شود.

وی با بیان اینکه سود خالص «ومعادن» از 13.8 همت در سال 1401 به 17.5 همت در سال 1403 افزایش یافته است، افزود: در سال 1403، سود خالص شرکت‌هایی که تحت کنترل مدیریتی شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات قرار دارند، با ارتقای نزدیک به 30 درصدی نسبت به سال 1402 همراه شد؛ اگرچه این میزان سود برای برخی از شرکت‌هایی که تحت کنترل مدیریتی ما قرار ندارند، در سال گذشته روند نزولی به خود گرفت.

رشد بیش از 8 درصدی ارزش سهام «ومعادن» در سال 1403

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات ضمن اشاره به افزایش 8.36 درصدی ارزش سهام «ومعادن» در سال 1403، ادامه داد: این در حالی است که متوسط ارزش سهام هلدینگ‌های سرمایه‌گذاری در کشور طی سال گذشته 7.1 درصد بود و مقایسه این ارقام، نشان از ارزش بالای سهام «ومعادن» در بازار سرمایه دارد. لازم به ذکر است که ارزش روز خالص دارایی‌های «ومعادن» در پایان سال 1403، به حدود 152 همت رسید که در مقایسه با بهای تمام شده حدود 26 همت، نشانگر بالاتر بودن حدود 3.2 برابری ارزش روز دارایی‌ها نسبت به بهای تمام بوده است.

سعدمحمدی با اشاره به اینکه نسبت P/NAV «ومعادن» در پایان سال 1403 حدود 60 درصد بود که نشان از قیمت پایین سهم و شرایط مناسب برای خرید آن دارد، تصریح کرد: میزان سرمایه شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات در سال 1395 برابر با 31 هزار میلیارد ریال بود که این میزان در سال گذشته به 445 هزار میلیارد ریال رسید؛ نکته قابل توجه اینکه 32.2 درصد افزایش سرمایه «ومعادن» از زمان راه‌اندازی تاکنون در دوره مدیریت فعلی رقم خورده که بسی جای تشکر و قدردانی دارد.

وی در ارتباط با ترکیب پرتفوی «ومعادن»، عنوان کرد: ترکیب پرتفوی شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات به تفکیک بورسی و غیربورسی شامل 92 درصد بورسی و 8 درصد غیربورسی است؛ ضمن اینکه به تفکیک صنایع سرمایه‌پذیر نیز شامل استخراج کانه‌های فلزی 73.18 درصد، فلزات اساسی 11.59 درصد، سرمایه‌گذاری‌ها 7.92 درصد و سایر صنایع 7.31 درصد می‌شود. ترکیب ارزش روز پرتفوی «ومعادن» متشکل از شرکت‌های معدنی و صنعتی گل‌گهر 21 درصد، ملی صنایع مس ایران 19 درصد، معدنی و صنعتی چادرملو 15 درصد، توسعه معدنی و صنعتی صبانور 14 درصد، معدنی و صنعتی گهرزمین 14 درصد، مجتمع فولاد خراسان 6 درصد، تجلی توسعه معادن و فلزات 6 درصد، آهن و فولاد ارفع 3 درصد به علاوه سایر 2 درصد و ترکیب بهای تمام شده پرتفوی غیربورسی «ومعادن» متشکل از شرکت‌های پویا انرژی 27 درصد، پرتو تابان معادن و فلزات 23 درصد، توسعه آهن و فولاد گل‌گهر 14 درصد، بین‌المللی مهندسی ایران (ایریتک) 5 درصد، کاوند نهان زمین 3 درصد به علاوه سایر 28 درصد است.

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات در ادامه به مقایسه تولید محصولات معدنی و فولادی کشور در بازه زمانی 403-1402 پرداخت و گفت: در سال 1403، میزان تولید کنسانتره سنگ‌آهن با کاهش 1.9 درصدی، گندله افزایش 3.7 درصدی، آهن اسفنجی رشد 0.8 درصدی، فولاد خام افت 5.7 درصدی، محصولات تخت فولادی (ورق گرم) افزایش 6.4 درصدی و (ورق سرد) رشد 0.7 درصدی به علاوه محصولات طویل فولادی کاهش 0.3 درصدی نسبت به سال 1402 همراه بوده است. تا به امروز حدود 44.5 میلیون تن ظرفیت تولید آهن اسفنجی در کشور ایجاد شده که این میزان با اضافه شدن پنج میلیون تن طرح در دست اجرا تا پایان سال 1404، به حدود 50 میلیون تن خواهد رسید؛ در حالی که اکنون شاهد تولید حدود 32 میلیون تن آهن اسفنجی در واحدهای احیا مستقیم هستیم، معتقدیم از این زمان به بعد شرکت‌های فولادی‌ای موفق‌تر‌ خواهند بود که دسترسی به خوراک کافی (سنگ‌آهن) داشته باشند. خوشبختانه این مهم در «ومعادن» با توجه به حضور شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور در جمع شرکت‌های زیرمجموعه هلدینگ محقق شده است و ما در تامین خوراک مورد نیاز شرکت‌های خود با تنش مواجه نیستیم. در حال حاضر میزان تولید سنگ‌آهن در کشور به حدود 100 میلیون تن می‌رسد و پیش‌بینی می‌شود براساس سرمایه‌گذاری صورت گرفته، میزان نیاز فولادسازان به سنگ‌آهن به حدود 160 میلیون تن در آینده برسد که این مسئله، تامین پایدار خوراک مورد نیاز را بیش از پیش حائز اهمیت می‌سازد.

سعدمحمدی همچنین به صورت مبالغ پرداختی به پروژه‌ها و مشارکت در افزایش سرمایه شرکت‌های زیرمجموعه «ومعادن» طی سالیان اخیر اشاره کرد و یادآور شد: در سال 1402، حدود 2.2 همت پرداخت علی‌الحساب افزایش سرمایه جهت پیشبرد طرح‌ها بوده است؛ ضمن اینکه 8.8 همت بابت مشارکت در افزایش سرمایه مصوب شده از محل مطالبات سود سهام‌ و 5.9 همت بابت انتقال مطالبات و پرداخت‌ها در راستای مشارکت در افزایش سرمایه‌های آتی هزینه شده است. به علاوه، سود سهام پرداخت شده در این سال نیز 5.4 همت بوده است؛ در حالی که در سال 1403، پرداخت علی‌الحساب افزایش سرمایه به 3.5 همت، مشارکت در افزایش سرمایه مصوب شده به 8.7 همت و سود سهام پرداخت شده به 5.3 همت رسیده است. طبق پیش‌بینی صورت جریان‌های نقدی برای سال 1404، ما نیازمند 14.6 همت بابت سرمایه‌گذاری در طرح‌ها و پروژه‌های خود هستیم که امیدواریم این میزان نقدینگی با حمایت سهام‌داران هلدینگ در سال جاری تامین شود.

ارزش برجای 900 میلیون دلاری افزایش ذخایر صبانور

وی در ادامه با تاکید بر افزایش چشمگیر ذخایر قطعی معادن شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور به عنوان یکی از شرکت‌های زیرمجموعه «ومعادن»، خاطرنشان کرد: مجموع ذخایر قطعی معادن صبانور شامل باباعلی، گلالی و شهرک در سال 1400، به 51 میلیون و 942 هزار تن می‌رسید که این میزان هم‌اکنون با توسعه حفاری‌های اکتشافی انجام شده به 397 میلیون و 654 هزار و 356 تن رسیده و ارزش برجای 900 میلیون دلاری را برای هلدینگ «ومعادن» به همراه داشته است.

به گفته مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات، مجموع حفاری‌های انجام شده در محدوده‌های اکتشافی گروه هلدینگ در بازه زمانی 403-1400، به 291 هزار و 153 متر و مجموع حفاری‌های انجام شده در محدوده‌های اکتشافی خارج از گروه هلدینگ در بازه زمانی مذکور، 320 هزار و 932 متر بوده است.

سعدمحمدی ضمن اشاره مختصر به چشم‌انداز سبد پروژه‌های توسعه‌ای شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور و امکان سرمایه‌گذاری تا دو میلیارد دلار در منطقه غرب کشور، شرکت مدیریت اکتشاف صنایع معدنی پایا را از جمله شرکت‌های فعال هلدینگ در حوزه اکتشافات معرفی کرد و افزایش تولید 100 برابری در شرکت گسترش کاتالیست ایرانیان طی پنج سال اخیر را حاصل سرمایه‌گذاری‌های هدفمند «ومعادن» در این مجموعه دانش‌بنیان برشمرد.

وی در ادامه به سرمایه‌گذاری‌های انجام شده در پروژه‌های گروه «ومعادن» اشاره کرد و افزود: در حال حاضر تعداد 14 پروژه با راهبری شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات با سرمایه‌گذاری 2.85 میلیارد یورو در دست اجراست؛ ضمن اینکه 40 پروژه در شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر با سرمایه‌گذاری 9 میلیارد یورو، 40 پروژه در شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با سرمایه‌گذاری چهار میلیارد یورو و 15 پروژه در شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین با سرمایه‌گذاری 1.74 میلیارد یورو در دست اقدام است. بر همین اساس، مجموع سرمایه‌گذاری‌های انجام شده گروه در 109 پروژه به 17.59 میلیارد یورو می‌رسد که تا به امروز 5.77 میلیارد یورو هزینه شده و برای تکمیل آن، به 11.82 میلیارد یورو سرمایه‌گذاری جدید نیاز خواهد بود. سهم «ومعادن» از این میزان 3.11 میلیارد یورو برآورد می‌شود که امید است منابع تامین آن در آینده در اختیار ما قرار بگیرد.

پیشرفت قابل توجه پروژه‌های پیشران هلدینگ «ومعادن» در ماه‌های اخیر

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات در خصوص آخرین وضعیت پروژه‌های در دست اجرای «ومعادن»، مطرح کرد: شرکت صنایع فولاد کردستان در حال حاضر دو پروژه‌ احداث کارخانه احیا مستقیم با ظرفیت تولید سالیانه ۱.۶ میلیون تن آهن اسفنجی در شهرستان بیجار و پروژه فولادسازی و نورد پیوسته به روش (CSP) با ظرفیت تولید سالیانه یک ‌میلیون تن ورق گرم فولادی در شهرستان قروه را در دست اقدام دارد که پیشرفت فیزیکی پروژه احیا مستقیم به 52.5 درصد و پروژه فولادسازی به 2.4 درصد می‌رسد.

پروژه احداث کارخانه کنسانتره‌سازی با ظرفیت تولید سالیانه 2.5 میلیون تن کنسانتره سنگ‌آهن در شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور از پیشرفت فیزیکی 7.1 درصدی برخوردار بوده که هم‌اکنون عملیات ساختمانی آن در نزدیکی محل معدن آغاز شده است و با سرعت مناسبی در دست اجراست. پروژه احداث کارخانه گندله‌سازی با ظرفیت تولید سالیانه یک میلیون تن گندله (فاز اول) در شرکت صبا امید غرب خاورمیانه نیز از پیشرفت فیزیکی 66 درصدی برخوردار بوده و فرایند تامین تجهیزات خارجی آن به غیر از چهار تجهیز که هم‌اکنون در دست بارگیری است، پایان یافته و به مرحله نصب رسیده است.

احداث ۳۶۰ مگاوات نیروگاه بخار توسط شرکت پویا انرژی، پروژه دیگری به شمار می‌آید که در دست اقدام است و در صورت بهره‌برداری از این نیروگاه، مجموع ظرفیت تولید برق شرکت به یک هزار و ۱۰۰ مگاوات افزایش خواهد یافت؛ نکته قابل توجه در خصوص این پروژه اینکه توربین بخار این نیروگاه برای نخستین بار در کشور توسط متخصصان داخلی ساخته خواهد شد که می‌تواند دستاورد بزرگی برای «ومعادن» و صنعت برق کشور محسوب شود.

پروژه احداث کارخانه احیا مستقیم با ظرفیت تولید سالیانه 1.1 میلیون تن آهن اسفنجی در شرکت مجتمع آهن و فولاد الماس آرتاویل هم‌اکنون از پیشرفت فیزیکی 65.5 درصدی برخوردار است و تمام تجهیزات خارجی آن که پیش‌تر در گمرک انبار شده بود، به طور 100 درصد ترخیص شده و عملیات نصب تجهیزات در حال انجام است.

پروژه احداث کارخانه احیا مستقیم با ظرفیت تولید سالیانه 1.1 میلیون تن آهن اسفنجی در شرکت فولاد اقلید پارس نیز از پیشرفت فیزیکی 27.5 درصدی برخوردار بوده و مجوزهای لازم برای خرید تجهیزات خارجی آن اخذ شده است.

سعدمحمدی در ادامه به پیشرفت 26 درصدی پروژه جانجا و انجام بیش از 40 هزار متر حفاری اکتشافی تکمیلی و اجرای 20 میلیون تن عملیات معدنی توسط پیمانکار در معدن مس طلای جانجا با هدف راه‌اندازی کارخانه تولید کنسانتره مس با ظرفیت تولید ۱۳۰ هزار تن (با حجم ۱۶ میلیون تن خاک ورودی، عیار ۰٫۲۶ درصد و کنسانتره ۲۶ درصد) اشاره کرد و از پیشرفت فیزیکی بیش از 16 درصدی پروژه احداث کارخانه تولید تسمه نوار نقاله (استیل کورد)، پیشرفت فیزیکی 16 درصدی پروژه احداث کارخانه فروسیلیکومنگنز در شیروان و پیشرفت فیزیکی ۱۴ درصدی پروژه احداث کارخانه الکترود گرافیتی کازرون به عنوان دیگر پروژه‌های در دست اجرای «ومعادن» خبر داد.

وی در پایان با بیان اینکه «ومعادن»، نخستین شرکت در سطح کشور و خاورمیانه محسوب می‌شود که توانسته است تفکیک و جداسازی 17 عنصر نادر خاکی را با خلوص بالا و به صورت اقتصادی انجام دهد، ابراز امیدواری کرد که سرمایه‌گذاری در این حوزه، منشاء اتفاقی نو و جدید برای بخش معدن و صنعت کشور شود و سودآوری مناسبی را برای سهام‌داران «ومعادن» به همراه داشته باشد.

لازم به ذکر است که در پایان مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات منتهی به سال مالی 30 اسفند ماه 1403، تقسیم سود 17 تومانی به ازای هر سهم به تصویب سهام‌داران رسید. همچنین، مجمع عمومی فوق‌العاده این شرکت به منظور اصلاحات در برخی ماده‌های اساسنامه جهت تطابق با نمونه سازمان بورس نیز برگزار شد که تمامی موارد مورد تایید سهام‌داران قرار گرفت.

پروفایل خبری کسب و کارهای منتخب

پایگاه آموزشی احمد باقری

پایگاه آموزشی احمد باقری

مدرس و مشاور حوزه ارتباطات، روابط عمومی و رسانه

پایگاه تخصصی تحلیلی سرمایه نگر

پایگاه تخصصی تحلیلی سرمایه نگر

سرمایه نگر پایگاه مستقل تحلیل و آموزش بازارسرمایه

بارسانه های گزارش خبر

با رسانه ها

تیم خبری گزارش خبر

پایگاه خبری گفتمان فارس

پایگاه خبری گفتمان فارس

با مدیریت خبری عباس ستایش گو

پایگاه اطلاع رسانی مشارکت

پایگاه اطلاع رسانی مشارکت

اجلاس ملی مشارکت در ساخت

گروه حفاظتی پاس

روابط عمومی گروه پاس

تیم تامین حفاظت سازمان ها و اشخاص

توسعه معدنی و صنعتی صبانور

توسعه معدنی و صنعتی صبانور

بزرگترین تولید کننده فرآورده های سنگ آهن در غرب کشور

سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات

سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات

برترین شرکت سرمایه گذاری تخصصی معدن و صنایع معدنی

گروه پیشرانان پیشرفت ایران

گروه پیشرانان پیشرفت ایران

بزرگترین پروژه های صنعتی کشور

دبستان پسرانه غیردولتی نهال اندیشه

دبستان نهال اندیشه

آموزش و تربیت علمی و کاربردی دانش آموزان

آهن و فولاد غدیر ایرانیان

آهن و فولاد غدیر ایرانیان

تامین آهن اسفنجی تولیدکنندگان فولاد در کشور

آکادمی تخصصی حسابداری بهشتی

آکادمی تخصصی حسابداری بهشتی

آموزش تخصصی دوره های حسابداری

شرکت تجلی معادن و فلزات

تجلی توسعه معادن و فلزات

نخستین شرکت پروژه محور در بازارسرمایه

رپورتاژ آگهی تریبون

تریبون

انتشار گسترده محتوا در رسانه گزارش خبر

پایگاه خبری گفتمان یزد

پایگاه خبری گفتمان یزد

رسانه تخصصی رصد اخبار در استان یزد

روابط عمومی بانک آینده

روابط عمومی بانک آینده

بانک پیشرو در اقتصاد کشور

گروه سرمایه گذاری غدیر

گروه سرمایه گذاری غدیر

بزرگترین هلدینگ چندرشته ای در بازارسرمایه

پایگاه اطلاع رسانی معدن پیشرو

پایگاه اطلاع رسانی معدن پیشرو

پایگاه رسمی اخبار معادن و صنایع معدنی

پایگاه خبری تصمیم 24

پایگاه خبری تصمیم 24

پایگاه رسمی اخبار و رویدادهای ملی و بین المللی تصمیم24

سرآمد نوین

سرآمد نوین

پیشرو در نرم افزار های تخصص مالی بورس

وکیل اول

وکیل اول

پروانه وکالت ۲۵۸۰۱ کانون وکلای مرکز

بانک قرض الحسنه مهر ایران

بانک قرض الحسنه مهر ایران

تأمین مالی در چهارچوب تسهیلات قرض الحسنه

پایگاه خبری نهضت ملی مسکن

پایگاه خبری نهضت ملی مسکن

رسانه تخصصی نهضت ملی مسکن

صنایع معدنی نوظهور کویر بافق

صنایع معدنی نوظهور کویر بافق

اشتغال‌زایی پایدار، ارزش آفرینی مواد معدنی و تأمین مواد اولیه صنعت فولاد کشور

دانشگاه سئوی ایران

دانشگاه سئوی ایران

مشاوره، آموزش و مدیریت پروژه های سئو در ایران

پایگاه اطلاع رسانی دریا و نفت

پایگاه اطلاع رسانی دریا و نفت

شبکه اطلاع رسانی و مرجع اخبار دریا و نفت

پایگاه اطلاع رسانی اعتلای نهادهای مردمی

پایگاه اطلاع رسانی اعتلای نهادهای مردمی

جمعیت اعتلای نهادهای مردمی انقلاب اسلامی

پروفایل خبری خبرنگاران منتخب

زهره کرمعلی

زهره کرمعلی

فعال حوزه ارتباطات و روابط عمومی

سهیل فرخی

سهیل فرخی

فعال حوزه سلامت، ورزش و انفورماتیک

امیرحسین باقری

امیرحسین باقری

مشاور و مدرس بورس

صدیقه طباطبایی

صدیقه طباطبایی

خبرنگار تحلیلی گزارش خبر

مهدی آشتیانی فرد

مهدی آشتیانی فرد

خبرنگار اختصاصی خبرگزاری گزارش خبر

محمد تقی ناصریراد

محمد ناصریراد

فعال رسانه، مستندساز و منتقدِ سینما

وحید حاج سعیدی

وحید حاج سعیدی

فعال رسانه ای در استان گلستان

نورالله رنجبر

نورالله رنجبر

مدیر و مشاور روابط عمومی در امور هنری

ناهید مظفری

ناهید مظفری

مشاور رسانه ای در استان یزد