به گزارش خبرنگاران گروه صنعت و تجارت گزارش خبر، "عطاالله زمانی" اجرای این طرح ها را زمینه سازی برای محرومیت زدایی و تحول در توسعه روستایی دانست و خاطر نشان کرد: اجرای طرح های توسعه و بهسازی معابر روستایی ، اجرای عملیات زیر سازی و آسفالت ، احداث ابنیه روستایی و ترمیم لایه و زیر اساس از جمله سرفصل هایی است که این طرح ها در قالب آن اجرا شده است.
وی با بیان اینکه همه شهرستان های استان فارس در طرح های دهه فجر امسال طرح هایی در قالب آغاز عملیات اجرایی یا طرح های بهره برداری داشته اند افزود: بیشترین این طرح ها در شهرستان های لارستان، لامرد ، خرمبید ، پاسارگاد ، داراب ، زرین دشت ، بیضا ، استهبان ، سرچهان، کازرون ، نی ریز ، خرامه ، خنج ، سپیدان ، گراش ، رستم ، بوانات ، خفر ، فیروز آباد ، جهرم ، ارسنجان ، بوانات و سایر شهرستان های فارس اجرایی شده است.
مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان فارس با بیان اینکه عملیات اجرایی برخی از این طرح ها در سالهای 1400 و 1401 آغاز شده است افزود: این طرح ها در مناطق روستایی موجب ایجاد بیش از 360 مورد اشتغال زایی مستقیم شده و زمینه ساز تسهیل در تردد و آمد و شد روستاییان و بهبود کیفیت زندگی در این مناطق شده است.
بازسازی و بهسازی هفت هزار سرپناه ایمن برای روستاییان فارس
بهسازی و بازسازی واحدهای مسکونی آسیب دیده از سیل ، زلزله و بلایای طبیعی یکی از کارکردهای بنیاد مسکن در راستای محرومیت زدایی و توسعه روستایی است ، این طرح طی بازه زمانی از دهه فجر سال گذشته تا کنون در حدود ۷ هزار واحد مسکونی استان فارس با بهره گیری از اعتبارات و تسهیلات اجرا شده و اکنون به بهره برداری رسیده است.
"عطاالله زمانی" مدیر کل بنیاد مسکن استان فارس همچنین با بیان آمارهای عملکرد معاونت امور بازسازی و مسکن روستایی این بنیاد در سال جاری و سال گذشته اظهار داشت: طرح بازسازی و بهسازی ۶ هزار و ۹۹۹ واحد مسکونی در مناطق روستایی استان فارس با بهره گیری از ۸ هزار و ۶۷۸ میلیارد و ۷۶۰ میلیون ریال خودیاری و آورده مالکان واحدهای مسکونی و تسهیلات اعطایی بنیاد مسکن بازسازی و بهسازی شده است.
مدیر کل بنیاد مسکن استان فارس اضافه کرد: نیمی از این ارقام به مبلغ ۴ هزار و ۳۳۹ میلیارد و ۳۸۰ میلیون ریال در قالب خودیاری و آورده متقاضیان و همین مقدار در قالب تسهیلات اعطایی کم بهره بنیاد مسکن برای بهسازی و بازسازی واحدهای مسکونی آسیب دیده از سیل و سایر حوادث پیش بینی نشده در این مدت هزینه شده است.
زمانی ادامه داد: این طرح ها در روستاها و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت در ۳۶ شهرستان استان فارس اجرایی شده است و حدود ۷ هزار خانوار از آن بهره مند شده اند.
زمانی ادامه داد: فعالیتهای عمران روستایی یکی از مهمترین و اصلی ترین اقدامات بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در امر عمران و آبادی روستاهای استان فارس بشمار می رود که با هدف ایجاد زمینه توسعه و عمران روستاها و تأمین عادلانه امکانات و هدایت فیزیکی جهت ارتقای شرایط زیست محیطی و بهبود چشم انداز آتی نقاط روستایی در سراسر این استان به انجام میرسند.
مدیر کل بنیاد مسکن استان فارس با اشاره به آمارهای عملکرد موجود یاد آور شد: شاخص های توسعه روستایی و محرومیت زدایی در استان فارس فراتر از متوسط کشوری در حال حرکت و پیشرفت است ، بر این اساس از ابتدا تا کنون برای ۱۰۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان فارس طرح هادی تهیه شده است.
وی افزود: همچنین از ابتدا تا کنون در یک هزار و ۲۸۴روستای بالای ۲۰ خانوار استان فارس طرح هادی اجرا شده که معادل ۵۴.۹۲ درصد از روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان از اجرای طرح هادی بهره مند شده است. این شاخص توسعه روستایی نیز در استان فارس فراتر از متوسط کشوری است.
مدیر کل بنیاد مسکن استان فارس خاطر نشان کرد: از دیگر شاخص هایی که توسعه روستایی در استان فارس را با دیگر استان ها متمایز می کند شاخص اعطای اسناد مالکیت روستایی است بطوریکه از ابتدا تا کنون ۲۹۴ هزار و ۱۷۶ جلد سند روستایی در استان فارس صادر شده و ۷۲.۴۴ درصد از خانوارهای روستایی این استان را بهره مند ساخته است ، این شاخص توسعه و محرومیت زدایی با فاصله قابل توجه بیشتر از متوسط شاخص اعطای اسناد مالکیت روستایی در سایر استان ها است.
وی همچنین با برشمردن مزایای صدور اسناد مالکیت روستایی گفت: صدور اسناد مالکیت روستایی مزایایی قابل توجه دارد که از جمله آن می توان به تضمین مالکیت و ارزش دادن به تثبیت مالکیت خانههای مسکونی، جلوگیری از تعارض مالکان، وجود وثیقهای مطمئن برای اخذ تسهیلات، جلوگیری از مهاجرت جامعه روستایی به شهرها، برنامهریزی موثر در بازار خرید و فروش و قانونمند کردن این فعالیت و همچنین تسریع در امر آموزش و بهداشت، در روستاها اشاره کرد.
زمانی اضافه کرد: شاخص صدور اسناد مالکیت در شهرهای استان فارس نیز فراتر از متوسط کشوری است بطوریکه از ابتدا تا کنون ۴۰ هزار و ۷۵۸ جلد سند شهری در استان فارس صادر شده که ۲۲.۷۳درصد از خانوار شهری از مزایای آن بهره مند شده اند. واگذاری اراضی به متقاضیان روستایی و زوج های جوان در استان فارس نیز از دیگر کارکردهای بنیاد مسکن است که می توان به آن اشاره کرد ، تا کنون ۱۱۱ هزار و ۱۰۹ قطعه زمین در مناطق روستایی این استان واگذار شده که ۲۷.۳۶ درصد خانوارهای روستایی از آن بهره مند شده اند.
وی افزود: از دیگر عملکردهای قابل اشاره در بنیاد مسکن استان فارس مقاوم سازی و نوسازی بافت های فرسوده در این مناطق است ، تاکنون تعداد ۲۵۳هزار و ۴۷۴ واحد مسکن روستایی معادل ۶۷.۴ واحدها در مناطق روستایی فارس تسهیلات مقاوم سازی ، نوسازی و بازسازی را دریافت کرده و به این کار مبادرت ورزیده اند ، هر چند این شاخص توسعه روستایی تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله دارد اما راهی که بنیاد مسکن در این عرصه پیموده قابل ستایش است و به افقی روشن منتهی خواهد شد ، قطعا با افزایش استقبال روستاییان از وام های بهسازی و نوسازی مسکن روستایی امید می رود در سالهای آینده شاخص های مقاوم سازی و بهسازی مسکن روستایی رشدی دوچندان داشته باشد.