به گزارش خبرنگاران گروه بورس، بانک و بیمه گزارش خبر، هوشنگ بیرشک دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان نباتی در گفتگو با پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)با اشاره به پیگیری های این انجمن جهت دریافت مجوز صادرلت، بیان کرد: حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و افزایش قیمت نباتی در ماه های اخیر، اثر چشمگیری بر مصرف نباتی در کشور داشت. تا جایی که تولید و توزیع نباتی در کشور که ماهانه ۱۷۰ الی ۱۸۰ هزار تن بود، بعد از آزادسازی قیمت ها در سه ماه اخیر، ماهانه به ۱۲۵ الی ۱۳۵ هزار تن رسیده است.
بیرشک اضافه کرد: در نظر داریم کاهش تقاضای داخلی را از طریق ورود به بازارهای صادراتی جبران کنیم و به همین دلیل هم پیگیر اخذ مجوز صادرات نباتی هستیم. صدور مجوز صادرات نباتی خبر خوبی برای این صنعت خواهد بود؛ چرا که تولیدکنندگان نباتی تا قبل از این اجازه صادرات نداشتند و ورود به بازارهای صادراتی فرصت خوبی برای این صنعت خواهد بود.
وی در ادامه در رابطه با تاثیر کاهش قیمت خام در بازارهای جهانی بر حاشیه سود تولیدکنندگان نباتی اظهار کرد: اگرچه قیمت خام در بازارهای جهانی افت زیادی داشت، اما بخشی از این کاهش قیمت جبران شده و اخیراً قیمتها کمی افزایش یافته است. اما به نظر میرسد کاهش قیمت خام در بازارهای جهانی تاثیر با اهمیتی بر افزایش حاشیه سود شرکت های تولید کننده نباتی ندارد و سود ی ها تفاوت با اهمیتی با پیش بینی EPS نخواهد داشت. همانطور که اشاره کردم هم قیمت خام در بازارهای جهانی اخیراً کمی افزایش داشته و هم اینکه نرخ ارز نیمایی در زمان حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، ۲۴ هزار تومان بود که در حال حاضر به حدود ۲۸ هزار تومان رسیده است. بنابراین می توان گفت اثر افزایش نرخ ارز نیمایی تا حدودی تاثیر کاهش قیمت خام در بازارهای جهانی را پوشش داده است.