به گزارش خبرنگاران گروه جامعه گزارش خبر، در جلسه ای که در حاشیه این بازدید برگزار شد، مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس اظهار داشت: محیط زیست یک دستگاه نظارتی و حاکمیتی است و بر اساس شرح وظایف سازمانی موظف است بر فرایند و اقدامات زیستمحیطی دستگاهها نظارت نماید و در واقع هدف اصلی و مشترک همه ما توسعه و پیشرفت کشور و پیشبرد امور به نحوه شایسته و در راستای توسعه پایدار با اصل حفظ محیط زیست پیرامونی است.
عطا پورشیرزاد افزود: امروزه با توجه به مشکلات عدیده کمبود آب در سطح کشور و استان فارس، هم در مبحث آب های زیرزمینی و هم آبهای سطحی استفاده از فاضلابهای تصفیه شده در کشاورزی به عنوان منبع پایدار همراه با رعایت استانداردهای محیط زیستی امری ضروری و لازم الاجراست که می تواند در پیشرفت اصولی کشور، نقش بسزایی داشته باشد.
پور شیرزاد افزود: در بسیاری از کشورهای پیشرفته از پسابهای تصفیه شده به منظور آبیاری فضای سبز غیرمثمر و رونق کشاورزی استفاده میشود. ما نیز باید این انعطاف را داشته باشیم تا با تغییر اقلیم با بررسی و به روز رسانی دانش روز راهکارهای نوین را جایگزین کنیم.
در ادامه بهروزی مدیرعامل آبفای شیراز نیز ضمن ارائه گزارشی از اقدامات آبفا شیراز برای احداث و راه اندازی تصفیه خانه های شهری و اعلام آمادگی به منظور اقدامات مشترک در راستای بهبود شرایط در خصوص وضعیت تصفیه خانه های شهر شيراز اذعان داشت: تصفيه خانه فاضلاب شماره يک شهر شيراز: در منطقه وزير آباد به مساحت كل 70 هكتار واقع شده که 25 هكتار از آن مدول اول با ظرفيت 81000 متر مكعب در شبانه روز (حدود 940 ليتر در ثانيه) بوده و از حدود 15 سال پيش بهره برداری صورت گرفته است. اين تصفيه خانه شامل آشغالگير دانه درشت، ايستگاه پمپاژ ، آشغالگير ريز ، دانه گير و چربی گير ، دو حوضچه ته نشينی اوليه ، 4 حوضچه هوادهی ( تصفيه بيولوژيكی)، 4 حوضچه ته نشينی ثانويه و كلر زنی می باشد. پساب خروجی تصفيه خانه پس از گندزدايی از طريق يک خط لوله به كانال سيمانی واقع در بيرون از تصفيه خانه تخليه شده و به مصرف صنعتی و كشاورزی می رسد.
وی ادامه داد: تصفيه خانه فاضلاب شماره 2 شهر شيراز: با پيگيری های مستمر اين اداره كل در سال 99 مدول 1 و 2 تصفيه خانه فاضلاب شماره 2 شهر شيراز به ظرفيت 100.000 مترمكعب در شبانه روز به مرحله بهره برداری رسيد و فاضلاب جمع آوری شده بخشی از شهر شيراز كه به كانال های زهكش اطراف شهر تخليه و نهايتا" از طريق رودخانه چنار راهدار به تالاب مهارلو سرازير می شد ، به تصفيه خانه شماره دو هدايت و پس از تصفيه ، پساب خروجی جهت آبياری فضای سبز موجود در تصفيه خانه مورد استفاده قرار گرفته و مازاد آن نيز به رودخانه چنار راهدار هدايت مي شود كه اين امر موجب شده بخش اعظمی از بوی نامطبوع مناطق جنوبی شهر شيراز مرتفع گردد. اين واحد محصور و دارای فضای سبز مشجر به ميزان 11 هكتار میباشد. همچنین بخشی از فاضلاب ورودی به این تصفیه خانه به صورت خام وارد کانال مجاور آن می شود که در صدد ارتقاء تصفیه خانه می باشیم.
بهروزی همچنین با اشاره به تصفيه خانه موقت (اضطراری) شرق صدرا اظهار داشت: تصفيه خانه قديم و موقت شرق صدرا در مختصات در زمينی به مساحت 3.5 هكتار با ظرفيت اسمی اين تصفيه خانه 80 ليتر در ثانيه احداث شده و واحدهای مستقر در اين تصفيه خانه به ترتيب عبارتند از : آشغالگير، واحد آهک زنی ، لاگون بی هوازی، يک لاگون هوادهی، حوضچه ته نشينی و واحد گندزدايی، زمان ماند فاضلاب از زمان ورود تا تصفيه نهايی و گندزدايی 4.5 روز به طول می انجامد. حجم فاضلاب ورودی به اين تصفيه خانه از زمان احداث تصفيه خانه اصلی شرق صدرا كاهش يافته است.
تصفيه خانه غربی شهر جديد صدرا (پكيج): با ظرفيت 3000متر مكعب در روز در اوايل سال 99 به بهره برداری رسيد و بخشی از مشكلات ناشی از ورود فاضلاب خام به محيط در اين منطقه شهری مرتفع گرديد. مكاتبات لازم جهت ارائه برنامه زمانبندی و اجرای فاز دوم اين تصفيه خانه نيز انجام شده است. از زمان تحویل این تصفیه خانه از پیمانکار به شرکت آبفا و با افزایش مدیا در حوضچه موجود ظرفیت تصفیه آن بالاتر رفته و میزان تخلیه پساب به محیط به مقدار چشمگیری کاهش یافته است.
این مقام مسوول گفت: تصفيه خانه اصلی فاضلاب شرق صدرا در سال 1395 در زمينی به مساحت 13 هكتار در فاصله دو كيلومتری شرق تصفيه خانه موقت شهر صدرا واقع در ضلع شرقی شهر صدرا احداث كه با سه مدول هر كدام به ظرفيت 13000 متر مكعب در شبانه روز طراحی شده است. اين تصفيه خانه دارای واحدهای ايستگاه پمپاژ، آشغالگير، حوضچه مقسم، پارشال فلوم ( اندازه گيری جريان )، چربی گير و دانه گير ، 2 دستگاه بلوئر دانه گير ( جهت شناور سازی چربی و دانه ها)، ساختمان ديزل ژنراتور ( جهت توليد برق اضطراری) ، 6 دستگاه بلوئر هوادهی ( جهت تأمين هوای مورد نياز حوضچه های هوادهی)، دو حوضچه هوادهی، برگشت لجن، ته نشينی ثانويه ، كلر زنی ، هاضم لجن ( ساختمان تغليظ لجن و آبگيری ) ، بستر لجن خشک كن میباشد. اين تصفيه خانه نيز در بهمن ماه سال 99 در مدار بهره برداری قرار گرفته است. احداث و راه اندازی مدولهای جدید جهت تکمیل این تصفیه خانه ها در دستور کار قرار گرفته است.