به گزارش خبرنگاران جامعه گزارش خبر، "الجزیره" در مورد آخرین شرایط احیای برجام نوشت: بنابراین، هر دو کشور بارها اظهار داشتند که منافعی در احیای توافق هسته ای 2015 دارند، اما شش دور مذاکرات در وین در اوایل سال جاری نتوانست راهی برای بازگرداندن توافق چندجانبه ایجاد کند.
در این بین انتخاب رئیس جمهور جدید در ایران شرایط را پیچیده تر کرد. مذاکرات از ماه ژوئن با دولت ایران در حالت تعلیق بوده است. هفته گذشته، مجلس ایران به کابینه رئیسی رای اعتماد داد، اما طرفین هنوز برنامه های محکمی برای از سرگیری مذاکرات تعیین نکرده اند.
با تثبیت حضور دولت جدید در ایران و دست و پنجه نرم کردن رئیس جمهور آمریکا با بحران های متعدد در داخل، برخی تحلیلگران معتقدند احیای پیمان هسته ای دشوار خواهد بود.
تشدید تنش در صورت عدم احیای برجام
سینا طوسی، تحلیلگر ارشد در شورای ملی ایرانیان آمریکا (NIAC) هشدار داد که در صورت عدم حل مسئله هسته ای تنش ها بین تهران و واشنگتن تشدید می شود.
طوسی به الجزیره گفت: "اگر این تیم جدید از ایران خواستار امتیازات بیشتری است و بایدن نمی خواهد آنها را بدهد، ما دوباره وارد مرحله تنش متقابل می شویم."
وی گفت ایران می تواند غنی سازی اورانیوم را بیشتر کند و آمریکا این بار با حمایت اتحادیه اروپا تحریم های بین المللی را تقویت می کند.
طوسی افزود: چنین چرخه ای از تنش می تواند طرفین را در آستانه جنگ قرار دهد، اگر آنها در مورد "منافع واقع بینانه خود" به توافق نرسند.
وی گفت: ما باید رمزگشایی کنیم که این منافع اصلی برای هر طرف چیست و دولت بایدن دقیقاً چه چیزی مایل است بدهد در سوی مقابل باید بدانیم ایران دقیقاً به دنبال چه چیزی است. آنها حاضرند در زمینه های مشترک در کجا همکاری کنند؟
نگار مرتضوی نیز به نوبه خود هر دو طرف را در عدم یافتن راه حلی قطعی مقصر دانست اما همزمان تاکید کرد که دولت بایدن از زمان روی کار آمدن در ژانویه هیچ اقدام عملی برای رفع تحریم ها و دوری جستن از سیاست های ترامپ به کار نبسته است.