به گزارش خبرنگاران گروه جامعه گزارش خبر، کامران اسلاملو رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان شیراز در سومین جلسه کارگروه شهرستانی مدیریت پسماند بیان داشت: شهرداران و بخشداران و دهیاران شهرستان ضمن رعایت دفن اصولی پسماند در سایت مربوطه، می بایست نسبت به فرهنگ سازی و اجرای برنامه های آموزش اهتمام ویژه داشته باشند. نظارت بر دفن بهداشتی پسماندها با دقت و حساسیت توسط محیط زیست صورت می گیرد و با نهادها و سازمان های متخلف در این عرصه برخورد جدی می شود.
اسلاملو در سومین جلسه کارگروه مدیریت پسماند در سالجاری جهت ساماندهی دفن اصولی زباله ها ی عادی و عفونی که در سالن جلسات فرمانداری شیراز با حضور مدعوین واعضای کارگروه ، به ریاست معاون عمرانی فرمانداری برگزار گردید خواستار هم افزایی مدیران برای مدیریت پسماند و جلوگیری از بروز عوارض ناخوشایند پراکنش زباله در طبیعت شد.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان شیراز از ساماندهی دفن اصولی زباله های بخش های مرکزی و ارژن و اجرایی کردن آیین نامه قانون پسماندهای عفونی در حوزه شهرستان شیراز خبر داد و متذکر شد: تفکیک زباله از درب منازل مسکونی در دستور کار آموزش شهرداران قرار گیرد تا کاهش پسماند و ساماندهی و مدیریت آن به خوبی صورت پذیرد.
اسلاملو ادامه داد: پاکسازی مستمر وآگاه نمودن اقشار مختلف جامعه با معضلات و مشکلات دفع غیر اصولی پسماند راهکار اساسی در جهت کاهش پسماند و مدیریت آن می باشد و این امر زمانی تحقق می یابد که دستگاهها با کمک و همیاری هم و در راستا پیشگیری و تولید زباله کمتر گام بردارند و دستگاههای اطلاع رسانی همچون صدا و سیما برنامه های آموزشی در زمینه تولید کمتر زباله و دفع اصولی آن تولید نمایند.
رییس اداره حفاظت محیط زیست شیراز خاطر نشان کرد: زباله های منازل به ویژه زباله هایی که حجم آنها زیاد است مانند اشیاء و وسیله های خراب شده منزل ، زباله هایی که مربوط به بیمارستانها هستند ، زباله های مربوط به بخش کشاورزی ، زباله های ناشی از پسماندهای ادارات و غیره از میان این زباله ها خطرناکترین آنها مربوط به زباله های صنایع و کارخانه ها و بیمارستانها هستند. زیرا این دسته از زباله ها قادرند با وسعت آلودگی که در محیط زیست ایجاد می کنند به میزان بسیار بالایی آن را تخریب کنند. این آلودگی ها زندگی بسیاری از انسانها و موجودات دیگر را به خطر می اندازند ، مخصوصاً اگر از طریق خطاهایی که رخ می دهد این زباله ها و آلودگی ها وارد منابع آبی قابل مصرف مردم شوند.
رییس محیط زیست شهرستان شیراز با تقدیر از شهرداران و دهیاران و مسوولان محلی که شیوه نامه های دفن اصولی زباله را رعایت می کنند اضافه کرد: محصولات و موادی که انسانها مصرف می کنند مانند مواد پلاستیکی سالهای سال طول می کشد تا در طبیعت تجزیه شوند و از بین بروند. به همین دلیل سالها بدون اینکه تجزیه شده باشند در زمین وجود خواهند داشت. انسانها روشهای مختلفی را برای از بین بردن زباله ها یا بازگرداندن آنها به چرخه مصرف پیدا کرده و استقاده می کنند بهروزرسانی این شیوه نامه ها و روشها ضرورت دارد.
سومین جلسه کارگروه پسماند در سال ۱۴۰۳ با حضور اعضا این کارگروه به ریاست معاونت هماهنگی امور عمرانی فرمانداری در سالن جلسات فرمانداری شیراز برگزار شد.