رویاهای شی جین پینگ

شی جین پینگ خواهان نظم نوین جهانی با محوریت تجارت چین است

پکن به دنبال اصلاح مجدد جهانی سازی و چندجانبه گرایی خواهد بود به گونه ای که آنها در خدمت منافع آن باشند. برنامه های چین بر یارانه دادن به صادرات برای تسلط بر تولید و تجارت جهانی متمرکز است
اشتراک گذاری:
لینک کوتاه
تصویر شی جین پینگ خواهان نظم نوین جهانی با محوریت تجارت چین است

به گزارش گروه اقتصاد پایگاه اطلاع رسانی دریا و نفت، در اکتبر 2017، شی جین پینگ اعلام کرد که جهان در حال تجربه "تغییرات بزرگی است که در صد سال گذشته دیده نشده است". او اغلب از این عبارت استفاده می‌کند، وقایع قرن پیش، رویدادهای پر فراز و نشیب پایان جنگ جهانی اول است، که انقلاب بلشویکی 1917، فروپاشی امپراتوری‌های اروپایی و ظهور ایالات متحده به عنوان یک قدرت بزرگ را نشان داد. از طریق مداخله قاطع خود در جنگ. در قرن پس از آن، ایالات متحده بر سیستم بین‌الملل تسلط یافت و تهدیدات آلمان نازی، ژاپن امپراتوری و اتحاد جماهیر شوروی را برای برتری خود شکست داد.

برای شی، تاریخ جهان در حال حاضر دستخوش تغییری بسیار مهم است. همانطور که او می بیند، افول ایالات متحده، «ناکارکردی» سیاسی آن، تغییر ساختار قدرت جهانی و ظهور چین، همگی روندهای برگشت ناپذیر و درهم تنیده ای هستند که با قوانین نظریه مارکسیستی تاریخ قابل توضیح هستند. جهان بینی او در کتاب جدید کوین راد ، "درباره شی جین پینگ: ناسیونالیسم مارکسیستی شی چین چگونه چین و جهان را شکل می دهد" که باید توسط متخصصان، عموم و مقامات ترامپ در آینده به طور یکسان خوانده شود، به طرز فوق العاده ای تحلیل شده است.

شی معتقد است که جزر و مد تاریخ در جهت چین در حال جریان است و به دلیل «ظهور شرق و افول غرب» می توان نظم جهانی جدیدی با چین در مرکز آن شکل داد. این یک دوره جدید خواهد بود. این بدان معنا نیست که چین مانند اتحاد جماهیر شوروی در طول جنگ سرد به دنبال سلطه بر جهان خواهد بود. بلکه به دنبال اصلاح مجدد جهانی سازی و چندجانبه گرایی خواهد بود به گونه ای که در خدمت منافع آن و منافع کسانی باشد که خود را با چین همسو می کنند.

شاید شی اشتباه می کند. تئوری تاریخ او ناقص است. تز او مبنی بر اینکه غرب در حال افول است، ایده خوشبینانه است، نه تحلیل آگاهانه. سختگیری ایدئولوژیک و تحلیلی او مانع از آن می شود که تله ای را که برای چین در رابطه با زیربنای اقتصادی قدرت چین می چیند ببیند.

چین نمی تواند از نظر اقتصادی بر وزن کل ایالات متحده، اروپا، ژاپن، هند، بریتانیا، استرالیا، کانادا، کره جنوبی و دیگران چیره شود، اگر با هم کار کنند. این امر به ویژه در شرایطی که آنها به طور فزاینده ای از افزایش مداوم صادرات یارانه ای سنگین چینی کالاها، قطعات و مواد ساخته شده منحرف می شوند. ایجاد مازاد ظرفیت تولید یک استراتژی عمدی برای تمرکز قدرت صنعتی در چین بوده است. توسعه اقتصاد مبتنی بر خدمات در چین را متوقف کرده، تجارت جهانی را مخدوش کرده، پایگاه های صنعتی غرب را خالی کرده و صنعتی شدن جنوب جهانی را مختل کرده است.

اگر شرکای آمریکایی از تعرفه‌های پیشنهادی دونالد ترامپ با اعمال تعرفه‌های مشابه و سایر اشکال محدودیت‌های دسترسی به بازار و با مقابله با یارانه‌های چینی، دامپینگ و استراتژی‌های قیمت‌گذاری غارتگرانه، از تعرفه‌های پیشنهادی دونالد ترامپ استفاده کنند، می‌توان تسلط چین بر تولید جهانی را شکست. تعرفه های ترامپ اگر با دوستان هماهنگ شود تا چین نتواند با سیل در بازارهای دیگر آنها را دور بزند، بهترین نتیجه را خواهد داشت. این امر مستلزم تقویت ردیابی زنجیره تامین است تا چین نتواند این سپرهای تجاری را از طریق راه‌حل‌های کشورهای ثالث دور بزند.

از طریق یک استراتژی هماهنگ صنعتی، سرمایه گذاری و هماهنگی مالی، تجارت جهانی می تواند مجدداً متعادل شود به طوری که چین از نظر اقتصادی تحت فشار قرار گیرد تا ظرفیت مازاد خود را به کشورهای فوق الذکر واگذار کند. برخی نیز به کشورهای کمتر توسعه یافته مانند ویتنام، اندونزی، مالزی، تایلند، آرژانتین، مکزیک و ترکیه می روند. چین با نشستن بر باند تولید جهانی، مانع از رشد چنین کشورهایی می شود. ایالات متحده می تواند تولید با ارزش بالاتر و ملی را احیا کند و در عین حال به گسترش تولید کم ارزش در اقتصادهای بیشتر کمک کند.

ایالات متحده و کشورهای همفکر باید اطمینان حاصل کنند که چین به فناوری‌های جدید حیاتی که باعث افزایش و حفظ بهره‌وری بالاتر می‌شوند، مانند هوش مصنوعی، روباتیک و محاسبات کوانتومی، به راحتی دسترسی پیدا نمی‌کند، یا آن‌ها را نمی‌دزدد. قدرت مالی ایالات متحده، از جمله وضعیت جهانی دلار آمریکا و خزانه های ایالات متحده، چین را بیشتر به چالش می کشد.

وضعیت داخلی چین به دلیل کاهش جمعیت، مشکلات ساختاری اقتصادی (مانند بدهی گسترده و سرکوب پویایی بخش خصوصی خود) و وابستگی آن به انرژی، منابع و مواد غذایی وارداتی خطرناک است. احتمال فروپاشی چین بیشتر از آن است که به برتری جهانی برسد.

برای ایالات متحده، چشم پوشی از چالش چین، از جمله از طریق جنگ تجاری، پیش نیازی برای عظمت در قرن دوم آمریکا است. اگر بتواند چنین استراتژی را اتخاذ کند، اقتصاد خود را مجددا صنعتی کرده و ساختار تجارت جهانی را به گونه‌ای تنظیم می‌کند که دیگران نیز از آن سود ببرند، به هزینه چین. تغییرات بزرگی در جریان است که در صد سال گذشته دیده نشده است - اما آن‌هایی نیستند که شی جین پینگ فکر می‌کند در حال رخ دادن هستند.

مایکل پزولو معاون سابق وزیر دفاع استرالیا است و تا نوامبر 2023 وزیر امور داخلی این کشور بود.

پروفایل خبری کسب و کارهای منتخب

بارسانه های گزارش خبر

با رسانه ها

تیم خبری گزارش خبر

گروه حفاظتی پاس

روابط عمومی گروه پاس

تیم تامین حفاظت سازمان ها و اشخاص

سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات

سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات

برترین شرکت سرمایه گذاری تخصصی معدن و صنایع معدنی

گروه پیشرانان پیشرفت ایران

گروه پیشرانان پیشرفت ایران

بزرگترین پروژه های صنعتی کشور

دبستان پسرانه غیردولتی نهال اندیشه

دبستان نهال اندیشه

آموزش و تربیت علمی و کاربردی دانش آموزان

آهن و فولاد غدیر ایرانیان

آهن و فولاد غدیر ایرانیان

تامین آهن اسفنجی تولیدکنندگان فولاد در کشور

آکادمی تخصصی حسابداری بهشتی

آکادمی تخصصی حسابداری بهشتی

آموزش تخصصی دوره های حسابداری

شرکت تجلی معادن و فلزات

تجلی توسعه معادن و فلزات

نخستین شرکت پروژه محور در بازارسرمایه

رپورتاژ آگهی تریبون

تریبون

انتشار گسترده محتوا در رسانه گزارش خبر

مجله خبری گفتمان یزد

مجله خبری گفتمان یزد

رسانه تخصصی رصد اخبار در استان یزد

روابط عمومی بانک آینده

روابط عمومی بانک آینده

بانک پیشرو در اقتصاد کشور

گروه سرمایه گذاری غدیر

گروه سرمایه گذاری غدیر

بزرگترین هلدینگ چندرشته ای در بازارسرمایه

پایگاه خبری گفتگوی خبری صنایع معدنی

گفتگوی خبری صنایع معدنی

پایگاه رسمی اخبار معادن و مواد معدنی

سرآمد نوین

سرآمد نوین

پیشرو در نرم افزار های تخصص مالی بورس

وکیل اول

وکیل اول

پروانه وکالت ۲۵۸۰۱ کانون وکلای مرکز

بانک قرض الحسنه مهر ایران

بانک قرض الحسنه مهر ایران

تأمین مالی در چهارچوب تسهیلات قرض الحسنه

پایگاه خبری نهضت ملی مسکن

پایگاه خبری نهضت ملی مسکن

رسانه تخصصی نهضت ملی مسکن

صنایع معدنی نوظهور کویر بافق

صنایع معدنی نوظهور کویر بافق

اشتغال‌زایی پایدار، ارزش آفرینی مواد معدنی و تأمین مواد اولیه صنعت فولاد کشور

دانشگاه سئوی ایران

دانشگاه سئوی ایران

مشاوره، آموزش و مدیریت پروژه های سئو در ایران

پایگاه اطلاع رسانی دریا و نفت

پایگاه اطلاع رسانی دریا و نفت

شبکه اطلاع رسانی و مرجع اخبار دریا و نفت

پایگاه اطلاع رسانی جمعیت اعتلا

پایگاه اطلاع رسانی جمعیت اعتلای نهادهای مردمی

جمعیت اعتلای نهادهای مردمی انقلاب اسلامی

پروفایل خبری خبرنگاران منتخب

زهره کرمعلی

زهره کرمعلی

فعال حوزه ارتباطات و روابط عمومی

احمد باقری

احمد باقری

مدرس و مشاور حوزه ارتباطات، روابط عمومی و رسانه

میلاد فرخ پور

میلاد فرخ پور

فعال حوزه انفورماتیک

عباس ستایش گو

عباس ستایش گو

فعال و مشاوره خبری سازمان ها در سطح کشور

صدیقه طباطبایی

صدیقه طباطبایی

خبرنگار تحلیلی گزارش خبر

مهدی آشتیانی فرد

مهدی آشتیانی فرد

خبرنگار اختصاصی خبرگزاری گزارش خبر

محمد تقی ناصریراد

محمد ناصریراد

فعال رسانه، مستندساز و منتقدِ سینما

وحید حاج سعیدی

وحید حاج سعیدی

فعال رسانه ای در استان گلستان

نورالله رنجبر

نورالله رنجبر

مدیر و مشاور روابط عمومی در امور هنری

ناهید مظفری

ناهید مظفری

مشاور رسانه ای در استان یزد

محمود صابری زاده

محمود صابری زاده

مدیر و مشاور تولید محتوا برای سازمان ها