به گزارش خبرنگاران گروه صنعت و تجارت گزارش خبر،واکنش چین به اولین عبور کشتی نظامی ژاپن از تنگه تایوان چین مخالفت شدید خود را با عبور کشتی نیروی دریایی ژاپن از تنگه تایوان ابراز کرد.
وزارت امورخارجه چین روز گذشته با انتشار بیانیهای به عبور یک کشتی نیروی دریایی ژاپنی از طریق تنگه تایوان اعتراض کرد و از ژاپن خواست از اقداماتی که میتواند روابط بینتنگهای را بیثبات کند، بپرهیزد.
ناوشکن «سازانامی» روز چهارشنبه و پیش از رزمایش برنامهریزیشده با استرالیا و نیوزیلند در دریای چین جنوبی، برای اولین بار از تنگه تایوان عبور کرد.
روزنامه یومیوری به نقل از منابع دولتی گزارش داد «این اقدام با هدف ارسال پیامی راهبردی به چین، بخشی از اولین گشتزنی نیروی دفاعی ارتش ژاپن در منطقه بود».
طبق گزارش اسپوتنیک، این رویداد بر تنشهای منطقهای مداوم تاکید میکند و اهمیت راهبردی تنگه تایوان را در روابط چین و ژاپن نشان میدهد.
اهمیت تنگه تایوان برای چین
جزیره تایوان که با نامهای «چین تایپه»، «چین ملی» و «فُرمُز» نیز شناخته میشود، منطقه ای در شرق آسیا است که از جزایر «تایوان»، «پنگهو»، «کینمن»، «ماتسو» و شماری جزیره کوچک دیگر تشکیل میشود که همگی در سواحل شرق چین هستند. این جزیره از راه دریا از غرب با جمهوری خلق چین، از شمال شرق با ژاپن و از جنوب با فیلیپین همسایه است.
با شروع جنگ جهانی دوم و به علت اینکه تایوان تحت تسلط ژاپن بود، بمبافکنهای آمریکایی در طول جنگ به کرات این جزیره را هدف بمبارانهای سنگین قرار دادند.
پس از پایان جنگ جهانی دوم این جزیره از ژاپن بازپس گرفته شد و بخشی از جمهوری چین شد. در سال ۱۹۴۹ نیروهای چیانگ کایشک اداره تایوان را به دست گرفتند. او ۶۰۰ هزار تن از نیروهایش را در جزیره مستقر ساخت. جمهوری خلق چین این اقدام چیانگ کایشک را محکوم و اعلام کرد تایوان جزء لاینفکی از خاک چین است.
تایوان عضو سازمان تجارت جهانی و سازمان همکاریهای اقتصادی آسیا–اقیانوسیه است و از اقتصاد صنعتی پیشرفتهای برخوردار است. این جزیره با در اختیار داشتن نوزدهمین اقتصاد بزرگ دنیا و فناوری صنعتی پیشرفته، نقش مهمی را در اقتصاد جهانی بازی میکند. این منطقه از نظر شاخصهای آزادی بیان، مراقبت سلامتی، آموزش همگانی و آزادی اقتصادی در ردههای بالای دنیا قرار دارد.