به گزارش خبرنگاران گروه جامعه گزارش خبر، دکتر«ثریا زحمتکش» با بیان اینکه تغذیه با شیرمادر به عنوان رکنی مهم برای تامین، حفظ و ارتقای سلامت کودکان و مادران است، گفت: شیر مادر نه تنها یک منبع کامل و متعادل از تمامی موادغذایی مورد نیاز نوزادان محسوب میشود، بلکه ارتباط مستقیمی با تقویت سیستم ایمنی، توسعه عقلانی و هوشی، حفظ سلامت جسمی نوزادان دارد.
او افزود: به همین منظور واحد مشاوره شیردهی برای راهنمایی مادران، آموزش موانع شیردهی، تداوم تغذیه با شیرمادر تا پایان سال دوم زندگی و ارجاع آنان به مراکز تخصصی بالاتر برای دریافت خدمات ویژه ایجاد و راه اندازی شده است.
دکتر زحمتکش ادامه داد: هدف کلی واحدهای مشاوره شیردهی، فراهم سازی بستر اجرایی حمایت و ترویج تغذیه با شیر مادر در راستای ارتقای سلامت نوزادان و شیرخواران است.
مدیرگروه سلامت خانواده جمعیت و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه، مراکز جامع سلامت، خانه های بهداشت، پایگاه های سلامت، پایگاه های پزشک خانواده، بخش های بستری یا مراقبت کودکان و نوزادان در بیمارستان ها و زایشگاه ها را از واحدهای مرتبط با واحد مشاوره شیردهی برشمرد.
او ادامه داد : تا کنون 25 واحد مشاوره شیردهی در شیراز و شبکه های زیرمجموعه دانشگاه با اختصاص نیرو و فضای مستقل با تجهیزات مناسب و استاندارد، راه اندازی شده است.
دکتر زحمتکش اضافه کرد: متقاضیان دریافت شیر مصنوعی، ابتدا با مراجعه به مراکز خدمات جامع سلامت از سوی مشاوران تغذیه با شیر مادر مشاوره دریافت کرده و در صورت داشتن شرایط لازم برای دریافت شیرمصنوعی، نام آنان در سامانه توزیع و تجویز شیر مصنوعی ثبت می شود.