به گزارش خبرنگاران گروه صنعت و تجارت گزارش خبر، مهندس درهوزمی گفت: خوشبختانه در بهار سال ۱۴۰۲، پس از طی مراحل انتخاب مشاور و پیمانکار پروژه، عملیات اجرایی این پروژه عظیم در شهرک صنعتی شیروان آغاز شده است.
وی افزود: پروژه فروآلیاژ شیروان در دو فاز تعریف شده است. فاز اول شامل تولید ۲۵ هزار تن فروسیلیکو منگنز و فاز دوم شامل تولید ۳۳ هزار تن فرومنگنز در سال میباشد.
مجری پروژه فروآلیاژ شیروان در خصوص پیمانکاران این پروژه گفت: برای عملیات اجرایی فاز اول پروژه، دو پیمانکار مجزا انتخاب شدهاند. پیمانکار بخش غیرصنعتی که شامل احداث ساختمانهای جنبی، محوطهسازی و دیوارکشی میباشد، از پیمانکاران بومی استان خراسان شمالی در راستای حمایت از توان داخلی استان و ایجاد اشتغال در منطقه انتخاب شده است. همچنین پیمانکار بخش صنعتی که شامل عملیات Epc است که امروز (چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۲) قرارداد با پیمانکار بخش صنعتی به امضا رسید.
مهندس دره وزمی در خصوص مدت زمان اجرای پروژه و میزان سرمایه گذاری آن گفت: طبق قرارداد، فاز اول پروژه باید طی ۲۴ ماه به بهرهبرداری برسد. مبلغ اولیه قرارداد بخش غیرصنعتی با شرکت توسعه بنای خیام ۱۱۲ میلیارد تومان و مبلغ قرارداد بخش صنعتی با کنسرسیم فرازین -رامپکو – ارکان تدبیر صنایع ۸۱۴ میلیارد تومان ریالی به همراه ۴ میلیون و ۵۶۰ هزار یورو است. در مجموع، برای اجرای این پروژه حدود ۱۵۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری خواهد شد. خوشبختانه، با انتخاب کنسرسیوم فرازین، رامکو، ارکان تدبیر به عنوان پیمانکار EPC خط تولیداین پروژه، از تخصص و تجربه سه شرکت پیشرو در این صنعت بهره مند خواهیم شد.
وی اظهار داشت: در حین اجرای پروژه، دورههای آموزشی برای تربیت نیروی انسانی متخصص برگزار خواهد شد. با اتمام این دورهها، افراد بومی منطقه با دانش و مهارت لازم در این صنعت مشغول به کار شده و خود به کارآفرینان و متخصصان این حوزه تبدیل خواهند شد.
دره وزمی در خصوص تامین آب پروژه گفت: با توجه به مصرف کم آب در این صنعت، مشکلی برای تامین آب مورد نیاز پروژه وجود نخواهد داشت و آب مورد نیاز از طریق شبکه آبرسانی شهرک صنعتی شیروان تامین خواهد شد.
مدیرعامل شرکت تولید و توسعه مواد معدنی نادرخاکی ایرانیان در ادامه به موضوع زیرساختها و اشتغالزایی پروژه اشاره کرد و گفت: مجوز لازم برای تامین ۴۰ مگاوات برق مورد نیاز دو فاز پروژه از شرکت برق منطقه ای خراسان اخذ شده است. همچنین تفاهمنامهای با برق منطقهای خراسان برای واگذاری انشعاب برق در حال امضا است. پیشبینی میشود با بهرهبرداری از فاز اول پروژه، حدود ۲۰۰ نفر به صورت مستقیم و چندین برابر این تعداد به صورت غیرمستقیم مشغول به کار شوند.
دره وزمی خاطرنشان کرد: سهامداران این پروژه، هلدینگهای توانمند و مقتدر سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات و چادرملو هستند. ۷۱ درصد سهام این پروژه متعلق به هلدینگ سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات و ۲۹ درصد آن نیز به هلدینگ چادرملو اختصاص دارد. حمایت این سهامداران نقش مهمی در پیشبرد سریع و باکیفیت پروژه خواهد داشت.
مجری پروژه فروآلیاژ شیروان در پایان این گفتگو اظهار امیدواری کرد که با تلاش و همدلی تمامی دستاندرکاران، شاهد پیشرفت سریع و بهرهبرداری موفقیتآمیز از این پروژه مهم در موعد مقرر باشیم و این پروژه ضمن رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال در منطقه، گامی مهم در جهت توسعه صنعت کشور باشد.