به گزارش خبرنگاران گروه علم و فناوری گزارش خبر، مخترع «سیستم تولید برق (دینام) مولد انرژی الکتریسیته با استفاده از حرکت چرخش چرخ های یک قطار» در گفتگویی با خبرنگار ما در مورد هدفش ازاین اختراع گفت :با توجه به سابقه اشتغال در راه آهن, همیشه به این فکر می کردم که چگونه می توان از حرکت قطارها برای دریافت انرژی بهره ببریم و از آنجایی که استفاده از انرژی های تجدید پذیر در تمام دنیا مرسوم است و با توجه به سیستم حمل و نقل و مخصوصا حمل و نقل ریلی که استفاده از سوخت های فسیلی مانند گازوییل در آن به شدت رواج دارد به این نتیجه رسیدم تا با راهکاری استفاده از سوخت های تجدید پذیر را به کارگیرم.
آرش آقاطهرانی سرعت و شتاب قطار را یکی از مولفه های تولید انرژی ذکر کرد که با اتصال این دینام به چرخ و محور قطار می توان تولید انرژی نمود.
وی که خود کارمند روابط عمومی کارخانجات تعمیر لکوموتیو بافق بود و از نزدیک با مشکلات اشنایی داشت این اختراع را راهی برای رفع مشکل صنعت و سیستم حمل و نقل ریلی عنوان کر و افزود : با توجه به استفاده از سوخت های فسیلی مانند گازوئیل در راه آهن به این فکر افتادم که از انرژی های تجدید پذیر بجای سوخت های فسیلی استفاده گردد.وی در توضیح این اختراع گفت : یکی از وسایل نقلیه پرطرفدار امروزی قطار است و به همین دلیل تامین انرژی آن بسیار مهم است. طرحی که من ارائه دادم نوعی تبدیل انرژی و استفاده مفید از انرژی از دست رفته است که با استفاده از انرژی حرکتی که از چرخهای در حال حرکت قطار است با استفاده از یک مغناطیس دائم به الکتریسته تبدیل شده و آن را برای مصارف قطار ذخیره مینماید
اجزای این سیستم عبارت است از یک مغناطیس دائمی ، آهن ربا ، دیود ،خازن باتری ذخیره کننده ، سیم های متصل کننده که با استفاده کردن از این سیستم در تمامی قطارها بخشی از انرژی هدر رفته از انرژی چرخ های قطاررا به انرژی الکتریکی تبدیل و ذخیره میگردد و قابلیت استفاده برای تمام قطارها میباشد.
وی در پاسخ به این سوال که اختراع چیست و برای اولین بار چطور به اختراع علاقهمند شدید؟ گفت :اختراع با توجه به ساختار آن باید دارای گام نوآوری, گام ابتکاری و کاربرد صنعتی باشد و منجر به رفع مشکلی از مشکلات جامعه گردد و اولین بار از بیوگرافی و زندگی نامه دانشمند بزرگ نیکولا تسلا علاقه مند شدم. ادیسون برای اختراع لامپ ۱۰۰۰ بار شکست خورد تا به نتیجه رسید.
او الهام بخش کار من بود. من از سیستم راه آهن خرداد ماه امسال بی کار شده ام, اما دست از تلاش بر نداشتم و پیگیر ثبت اختراع بین المللی از طریق سازمان اختراعات جهانی هستم.
وی درباره سابقه تحقیقات خوداین چنین گفت: سابقه تحقیقات و پژوهشی ام می توانم به ۱۰ مقاله کنفرانس بین المللی در کشورهای آلمان, سوئد, بلژیک, امارات و چند کشور دیگر و یک مقاله در نشریات معتبر isi اشاره کنم.
یک کتاب با تایید وزارت ارشاد, توسط انتشارات کاشف علم علم به چاپ رسانده ام.
آقاطهرانی که از دانشجویان برتر مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و دانشجوی برتر پژوهشی دانشگاه در پاسخ به این سوال: در مورد استارتآپها چیست ؟ آیا خود را یک کارآفرین میدانید؟ چگونه این دو جنبه (مخترع بودن در یکسو و کارآفرین بودن در سوی دیگر) را با هم تطبیق میدهید؟ گفت : استارت آپ ها بر پایه نوآوری و سیستم کارایی یک محصول یا فرآیند هست که موجب کارآفرینی در سطح وسیعی شده و موجب رشد و شکوفایی کار و کارآفرینی می شود, که می توان به دیجی کالا و اسنپ و ... اشاره کرد.
زمانی یک کارآفرین خودم را می دانم که بتوانم حمایت شده و با توجه به نوآوری و تجاری سازی ایده ام کاری مبتنی بر شرایط بازار و جامعه انجام دهم.
این عضو انجمن مخترعین کشور و انجمن مخترعین جهانی، در توصیه به نوآوران گفت : آنها باید اطلاعات وا یده های خود را مطابق با استانداردهای ملی و جهانی به روزرسانی کنند و همراه با علم روز پیش بروند
وی که عضور باشگاه پزوهشگران جوان و نخبه دانشگاه آزاد نیز هست ، در ادامه گفت : مفتخرم که ۸سال در راه آهن کار کردم وبه جز این اختراع میشود به طرح هایی هم در مورد بانک خازنی و کاهش اثرات نامطلوب هارمونیک در سیستم های فتوولتائیک اشاره کرد.
گفتنی است این اختراع با شماره ۱۰۹۵۳۷ در سامانه ثبت اختراعات کشور به ثبت رسیده است.
همچنین مقاله این جوان عضو موسسه حامی نوابغ جوان، در پایگاه استنادی سیویلیکا آلمان نمایه شد.
آقاطهرانی در این مورد گفت : این مقاله با عنوان مکان یابی و ظرفیت سنجی بهینه سلولهای خورشیدی در سیستم های فتوولتائیک با هدف کاهش اثرات نامطلوب هارمونیکی با استفاده از روش تجزیه و تحلیل دو فازی پس از ارزیابی و تایید داوران دبیرخانه اولین کنفرانس بین المللی فناوری های نوآورانه در زمینه علوم مهندسی وتکنولوژی) که در اسفند ماه سال 1398 در برلین آلمان برگزار شد، در پایگاه استنادی سیویلیکا ( پایگاه مرجع دانش) با کد اختصاصی 005_COI TETSCONF01 نمایه شد و گواهینامه CERTIFICATE برای وی صادر شد.
آقا طهرانی عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد و عضو موسسه حامی نوابغ جوان می باشد.