به گزارش خبرنگاران گروه جامعه گزارش خبر، یکی از نگرانیهای افراد این است که بعد از فوت اختیارشان را بر دارایی و اموالی که در طول زندگی و حیات به دست آورده اند از دست میدهند. همه افراد مایلند بدانند که اموالشان چگونه در میان وراث تقسیم و تعیین تکلیف میشود.
اما این که هر فرد تا چه میزان از اموالش را میتواند وصیت کند، امر مهمی است که عدم توجه به آن میتواند سبب بروز اختلافات بسیاری در میان ورثه متوفی میشود، به همین دلیل است که در شرع و قانون، حد و میزانی برای وصیت تعیین شده است و در صورتی که بیشتر از آن باشد، ورثه متوفی این اختیار را دارند که وصیت بیشتر از حد مشخص شده را قبول و یا رد کنند؛ این نکته در همه انواع وصیت نامه باید رعایت شود.
طبق ماده ۸۴۳ قانون مدنی، وصیت مازاد بر یک سوم اموال نافض نیست و نیاز به اجازه ورثه دارد. همچنین وراث میتوانند وصیت را قبول یا آن را رد کنند، اما چنانچه قبول کردند، دیگر نمیتوانند آن را رد کنند.
همچنین قبولِ هر یک از وراث، تنها نسبت به سهم خودشان معتبر بوده و تاثیری در سهم دیگران ندارد. به علاوه، طبق ماده ۸۴۵ قانون مدنی، ملاک از یک سوم دارایی، میزان دارایی در زمان فوت است، نه هنگام وصیت.
جهت دریافت شرایط مشاوره حقوقی، با شماره ۰۹۳۶۱۷۷۳۲۴۷ در ارتباط باشید.