به گزارش خبرنگاران گروه صنعت و تجارت گزارش خبر، محمدصادق فانی با اشاره به اینکه به بیش از 2700تن بذر گندم برای کشت امسال در شهرستان فسا نیاز است، تصریح کرد: قریب به 60درصد آن از بذور گواهی شده توسط شرکت های تولید بذر استان فراهم و مابقی آن از محل بذور خود مصرفی تامین می شود.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه سیروان، مهرگان، برات، سارنگ، ترابی، چمران ۲، طلایی و جلال از مهم ترین بذور گندم مصرفی در شهرستان فسا است، اظهار کرد: حدود 80 درصد عملیات خاک ورزی مزارع گندم شهرستان فسا به صورت خاک ورزی حفاظتی است.
او با بیان اینکه بالغ بر 100 دستگاه کارنده و 12 دستگاه کمبینات ۹۰درصد کار کشت گندم در مزارع شهرستان فسا را به صورت مکانیزه انجام می دهند، ابراز کرد: میزان بذر مصرفی در کشت مکانیزه بسته به منطقه، بافت و نوع خاک به ۲۵۰ تا ۲۸۰ کیلو گرم کاهش می یابد؛ رعایت عمق مناسب بذر، یکنواختی در سبز شدن بذر و خوشه دهی مطلوب از دیگر محاسن کشت مکانیزه است.
به گفته وی؛ در کشت های سنتی به صورت دستپاش در هر هکتار 350 تا 400 کیلوگرم بذر مصرف می شود که علاوه بر تحمیل هزینه سنگین تامین بذر مازاد، موجب اثرات نا مطلوب تولیدی بر مزرعه می شود.
فانی ضمن اشاره به اینکه در سنوات گذشته طرح مشارکتی مقایسه ارقام و لاین های مختلف گندم(PVS) در بخش ششده و قره بلاغ انجام شده است، اضافه کرد: امسال سایت پتانسیل عملکرد گندم و تغذیه در شرایط شوری در بخش شیبکوه انجام خواهد شد.