به گزارش خبرنگاران گروه جامعه گزارش خبر، دکتر «فریبا مرادی» گفت: دیابت و پرفشاری خون، از جمله بیماری های مهمی هستند که به دلیل شیوع بالا، عوارض زیاد و بار زیاد ناشی از ناتوانی و مرگ، در نظام سلامت مورد توجه قرار گرفته است.
او افزود: انتظار می رود که بیش از یک میلیون بیمار مبتلا به پرفشاری خون و 400 هزار بیمار مبتلا به دیابت در استان وجود داشته باشد که با توجه به بی علامت بودن این دو بیماری، تعداد زیادی از این افراد شناسایی نشده اند.
دکتر مرادی گفت: در همین راستا پویش ملی سلامت با هدف غربالگری بیماری های دیابت و فشارخون بالا با شعار «آگاهی زودتر، مراقبت موثرتر» از بیست آبان تا پانزدهم دی سال جاری در کشور برگزار می شود.
به گفته این مقام مسوول در معاونت بهداشت دانشگاه، در گام نخست این پویش، غربالگری فشارخون بالا و دیابت انجام می شود و پس از شناسایی افراد مشکوک، در یک فرآیند مراقبتی به شکل موثر تحت درمان قرار می گیرند.
او بیان کرد: کادر سلامت، شامل مراقبان سلامت مناطق شهری و حاشیه شهر، بهورزان خانه های بهداشت مناطق روستایی و عشایری، تمامی افراد بالای ۱۸ سال که جمعیتی بالغ بر سه میلیون و 500 هزار نفر در جمعیت تحت پوشش دانشگاه هستند را از نظر ابتلا به فشارخون بالا، وضعیت چاقی و سایر عوامل خطر به صورت رایگان بررسی می کنند و پس از ارزیابی اولیه، جهت انجام آزمایش قند خون و همچنین ارزیابی بیشتر به پزشک ارجاع می دهند.
مدیر گروه بیماری های غیرواگیر معاونت بهداشت دانشگاه ادامه داد: پس از این مرحله و با ثبت اطلاعات مراجعه کنندگان در سامانه الکترونیک سیب، افراد در فرایند مراقبتی وارد می شوند.
او ضمن تاکید بر این موضوع که این پویش بستری برای آگاهی بخشی، تشخیص به موقع، درمان و پیگیری فعال فراهم کرده است، از تمامی افراد بالای 18 سال خواست تا به منظور ارزیابی سلامتی خود به نزدیکترین مرکز ارائه خدمات بهداشتی شامل خانه های بهداشت، پایگاه پزشک خانواده و ایستگاه های موقت غربالگری مراجعه کنند.