به گزارش خبرنگاران گروه جامعه گزارش خبر، کارشناس بهبود تغذیه شبکه، هدف از اجرای این برنامه حمایتی را ارتقای سطح سلامت تغذیه ای زنان باردار و شیرده نیازمند عنوان کرد و افزود: جامعه هدف در این برنامه، زنان بارداری هستند که یکی از معیارهای تغذیه ای همچون شاخص توده بدنی کمتر از ۱۹ و هشت دهم، وزن پیش از بارداری کمتر از ۴۵ کیلوگرم، عدم وزن گیری مناسب در دوران بارداری و چند قلویی را داشته و از نظر وضعیت اقتصادی نیازمند باشند.
«زهرا ضیایی» بهترین راه برای اطمینان از مصرف متعادل و متنوع مواد غذایی را استفاده از همه گروه های اصلی غذایی دانست و گفت: هر مادری برای دستیابی به سلامت خود و جنین باید از همه گروه های مواد غذایی استفاده کند.
او با اشاره به اهمیت و نقش حیاتی و غیر قابل انکار تغذیه در دوران بارداری بر سلامت مادر و جنین و حتی تاثیر بسزای آن در دوران شیردهی، افزود: سبدهای حمایتی به بهبود وضعیت تغذیه و منحنی وزن گیری زنان باردار، بهبود وضعیت رشدی کودکان تازه متولد شده و کاهش کم وزنی زمان تولد کمک می کند.
این کارشناس بهبود تغذیه با اشاره به توصیه های تغذیه ای برای وزن گیری مناسب در دوران بارداری، اضافه کرد: در مواردی که مادر، اضافه وزن داشته یا چاق است و یا وزن گیری او بیشتر از مقدار مطلوب است، کاهش مصرف چربی ها، مواد قندی و نشاسته ای، افزایش مصرف مواد پروتئینی، غذاهای دارای فیبر مانند میوه و سبزی و تحرک کافی از طریق پیاده روی منظم روزانه، می تواند به تنظیم وزن او کمک کند.
ضیایی بیان کرد: در این برنامه حمایت تغذیه ای، مادران باردار و شیرده دچار سوء تغذیه از سوی بهورز، مراقبان سلامت و مراکز خدمات جامع سلامت شهرستان شناسایی و از ماه چهارم حاملگی تا دو سالگی کودک از این سبدهای غذایی برخوردار می شوند.
او یادآور شد: سبد غذایی ویژه مادران باردار نیازمند شامل ۱۰ قلم مواد غذایی از جمله برنج، روغن مایع، عسل، سویا، نخود، بلغور جو، لپه، عدس، لوبیا چیتی و لوبیا قرمز است که مواد غذایی کامل را در اختیار مادر قرار می دهد.