به گزارش خبرنگاران گروه صنعت و تجارت گزارش خبر، مهدی صادقی با اشاره به اینکه کاشت کلزا از اواسط شهریور ماه در شمال این استان آغاز شده و تا اواخر آبان ماه در شهرستان های جنوبی ادامه دارد، بیان کرد: تا کنون قرارداد کشت 4600 هکتار کلزا با کشاورزان استان فارس منعقد شده است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه در سال گذشته حدود 4500 هکتار دانه روغنی کلزا در استان فارس کشت شده بود، افزود: تامین بذور هیبرید جدید کلزا با پتانسیل عملکرد بالا، عملکرد خوب مزارع کلزا در سال گذشته، نرخ مناسب خرید تضمینی کلزا، برگزاری کارگاه های آموزشی و اختصاص کود های ریز مغذی از جمله دلایل روی خوش کشاورزان به زراعت کلزا است.
به گفته وی؛ تا کنون 30 تن بذور ارقام هیبرید کلزا شامل ارقام ماراتون، نپتون، هیدرومل، تراپر و هایولا 50 بین کشاورزان توزیع شده است و کود های شیمیایی لازم اعم از کودهای ازته، فسفاته و پتاسه به میزان کافی تامین و اختصاص یافته است.
او اظهار کرد: پیش بینی می شود بیشترین سطوح زیر کشت کلزا در شهرستان های مرودشت، فیروزآباد، لامرد، لارستان، مُهر و فسا توسط کشاورزان سخت کوش محقق شود که نقش بسزایی در تامین امنیت غذایی و کاهش وابستگی به خارج از کشور دارد.
صادقی با اذعان به اینکه دانه روغنی کلزا از جمله محصولات راهبردی برای تامین روغن خوراکی مورد نیاز کشور و کنجاله آن در تولید خوراک دام مورد استفاده است، یادآور شد: کشت این گیاه در تناوب غلات و افزایش عملکرد تولید مزارع سال بعد نیز مثمر است.