بهگزارش خبرنگاران گروه صنعت و تجارت گزارش خبر، محمد جواد عسکری با بیان اینکه در گذشته بیش از 180 هزار نفر پرسنل در بخش کشاورزی مشغول به ارائه خدمت بودند که در حال حاضر این میزان به حدود 62 هزار نفر رسیده است، تصریح کرد: باید مجموعه ستادی وزارت جهاد کشاورزی را تقویت کنیم از این رو تلاش می کنیم تا این فرصت حاصل شود.
نماینده مردم شهرستان های داراب و زرین دشت در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه اگر کشاورزی پایدار و تامین امنیت غذایی کشور برای ما مهم است می بایست نیروهای صف در بخش کشاورزی دغدغه ای نداشته باشند، اظهار کرد: به حمد الله در این مسیر خصوصا تامین مسکن گام های خوبی برداشته شده است.
عسکری با بیان اینکه در حال حاضر باید به فضای بخش کشاورزی کمک شود، ابراز کرد: پیشنهاد داده ایم اعتبار برخی از پروژه های فاقد اولویت به بخش کشاورزی کشور تزریق تا زیر ساخت های لازم برای این بخش با یک نگاه بهتری فراهم شود همانطور که در بخش مکانیزاسیون کشاورزی با مشکلاتی مواجه هستیم.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه در موضوع یارانه های بخش کشاورزی می بایست نگاه ما جدی تر باشد، بیان کرد: کمیسیون کشاورزی در موضوع یارانه های بخش کشاورزی در قالب بودجه 1402 و برنامه هفتم توسعه کشور به طور جدی ورود پیدا کرده است تا یارانه ها به صورت مستقیم یا غیر مستقیم پرداخت شود و به بخش کشاورزی آسیبی وارد نشود.
او به ظرفیت استفاده از صندوق توسعه ملی برای ارتقای بخش کشاورزی کشور نیز پرداخت و اضافه کرد: 1.8 میلیارد یورو برای این مورد در نظر گرفته ایم که منتظر اذن مقام معظم رهبری برای استفاده از این ظرفیت هستیم زیرا که می تواند در تامین امنیت غذایی و سفره عموم مردم اثر گذار باشد.
وی با بیان اینکه بخش کشاورزی بزرگترین بخش خصوصی اقتصاد کشور است و 4 میلیون بهره بردار با 35 درصد اشتغال کشور در این بخش مشغول به فعالیت هستند، افزود: با توجه به این مسائل باید به سمت افزایش بهره وری و افزایش عملکرد در واحد سطح مزارع گام برداریم از این رو باید دانش بنیان کردن بخش کشاورزی و دامپروری را دنبال کنیم.
به عقیده عسکری؛ در حال حاضر یک جهادی مهمتر از دفاع مقدس در حوزه تامین امنیت غذایی کشور در حال جریان است زیرا که در صورت بی توجهی تامین غذای عموم مردم می تواند با چالش مواجه شود.
عضو حقوقی مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه کشور در حوزه کشاورزی از ظرفیت های بسیار خوبی برخوردار است، عنوان کرد: بیش از 500 میلیون نفر جمعیت پیرامونی در کشور های منطقه خواستار محصولات کشاورزی کشور هستند که کم توجهی به این ظرفیت ها باعث می شود این فرصت ها از دست رود.
وی با تاکید بر اینکه ارتقای بهره وری در تولید محصولات کشاورزی کشور را دنبال می کنیم، گفت: این رسالت میتواند توسط بسیج جامعه کشاورزی به بهرهبرداران تبیین شود؛ وجود آمار و اطلاعات دقیق برای برنامه ریزی های لازم و رسیدن به نقطه مطلوب ضروری است، بعضا نداشتن آمار های دقیق باعث شده که به اهداف مد نظر نرسیم.