به گزارش خبرنگاران گروه صنعت و تجارت گزارش خبر، مجتبی دهقان پور، در ششمین شورای پیشگیری از تخریب و حفاظت از اراضی این استان که به ریاست سید کاظم موسوی رئیس کل دادگستری استان فارس برگزار شده بود، تصریح کرد: در حال حاضر برای حدود 20 درصد از اراضی مستثنیات این استان رفع تداخل انجام شده است.
این مقام مسئول با بیان اینکه برای 240 هزار هکتار از اراضی استان فارس سند صادر شده است، اظهار کرد: متوسط صدور سند برای اراضی استان 24 درصد است که بالاتر از متوسط 15درصد کشوری است.
به گفته دهقان پور؛ تا کنون 274 پلاک با مساحت 673 هزار و 391 هکتار رفع تداخلات شده است که 451 هزار و 447 هکتار از آن اراضی ملی تثبیت شده و مابقی اراضی غیر ملی تثبیت شده است.
وی با بیان اینکه تا پایان سال گذشته استان فارس از حیث تعداد پلاک رفع تداخل در رتبه 30 کشور و به لحاظ سطح در رتبه 31 قرار داشت، ابراز کرد: بر اساس آخرین آماری که در قرارگاه رفع تداخل کشوری اعلام شده در حال حاضر رتبه استان فارس به لحاظ تعداد پلاک رفع تداخل شده به رتبه 16 و به لحاظ سطح به رتبه 13 کشور رسیده است.
او اضافه کرد: جایگاه مذکور برای سال 1401 تا کنون با تمهیداتی که اتخاذ شده از لحاظ تعداد پلاک به رتبه 8 و به لحاظ سطح غیر ملی تثبیت شده در رتبه 10 کشور قرار دارد.
دهقان پور با بیان اینکه رفع تداخلات سه ضلع منابع طبیعی، جهاد کشاورزی و شرکت ها را داراست، افزود: در حال حاضر هر هفته یک یا دو جلسه پیرامون رفع تداخلات اراضی برگزار می شود که یک فضای تعاملی خوب مابین جهاد کشاورزی و منابع طبیعی شکل گرفته است.
به گفته وی؛ در راستای تسریع در رفع تداخلات، پلاک های اراضی در هر شهرستان بر اساس تعداد آرای کمتر، مساحت غیر ملی بیشتر و وسعت بیشتر آن اولویت بندی و در دستور کار رفع تداخل قرار گرفته اند تا استان فارس در رفع تداخلات از جایگاه بهتری برخوردار شود.
او تشریح کرد: در منابع طبیعی پس از انجام کاداستر جانمایی آرا انجام نشده بود و این بیشتر محدود به پلی گون ها و محدود های پلاک بود و بر اساس تفویض اختیاری که مدیر کل منابع طبیعی به شهرستان ها کردند روند کار تسریع شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با اشاره به اینکه به کار گیری نیروهای جوان، متعهد و کارآمد در منابع طبیعی و جهاد کشاورزی در موضوع رفع تداخلات موجب تسهیل و تسریع فرایند رفع تداخلات شده است، گفت: در 29 شهرستان استان فارس با شرکت ها انعقاد قرارداد های جدید انجام شد تا در انجام امور تسریع شود.
دهقان پور با بیان اینکه با پیگیری و مکاتبه های انجام شده عکس های هوایی دهه 40 استان نیز به ما رسید تا مبنایی برای بررسی سابقه کشت در آن دهه باشد و از عکس های دهه 70 استفاده نشود، افزود: این اقدام باعث رفع برخی اختلاف نظر ها و تسریع در انجام رفع تداخل شده است.
وی از ایجاد یک پایگاه داده و تجمیع آرای قضایی صادر شده از سال 1392 تا 1401 در این پایگاه داده ای در منابع طبیعی خبر داد و بیان کرد: شرکت های طرف قرارداد با دسترسی به این پایگاه داده توانسته اند حق انتخاب داشته باشند، این اقدام در تسریع کار اثر گذار و پیشرفت روند کار بیشتر شد.
او به تشکیل یک گروه از مفسرین نیز به عنوان عاملی در بهبود روند اجرای کار اشاره کرد و افزود: در حال حاضر دو نفر مفسر خبره در سازمان مستقر هستند تا کارها با دقت و سرعت ادامه یابد.