به گزارش خبرنگاران گروه جامعه گزارش خبر، او تصريح كرد: امروزه ضمن اينكه افكار عمومی نسبت به محيط زيست حساس شده است، مسئولان هم بيش از گذشته برای حفظ محيط زيست مصمم شده اند.
مديركل حفاظت محيط زيست فارس ادامه داد: محیط زیست در جهان با شرايطی مواجه شده است كه با گرم شدن زمين، از بین رفتن تنوع زيستی و انواع آلودگی ها، ضمن افزایش تهديدهای زيستی، سلامت مردم نیز در معرض خطر قرار گرفته است.
پورشيرزاد با اشاره به گستردگي و پيچيدگي هاي خاص زيست محيطی در استان فارس، خاطرنشان كرد: علی رغم اين موضوع، باز هم جای اميدواريست كه مسئولان به ويژه استاندار به عنوان مدير ارشد استان باورمندانه فعاليت های محيط زيست را دنبال می كنند و خود برنامه محور هستند.
او با بيان اينكه رهبرمعظم انقلاب تاكيدات جدي در اين حوزه دارند كه دقيق و تخصصی است، گفت: دولت مردمی نيز اهتمام خاصی نسبت به توسعه محيط زيست دارد.
مديركل حفاظت محيط زيست فارس با اشاره به اینکه بهترين روش اين است كه محيط زيست با حفاظت مردم پايه، حفظ شود، افزود: شعار امسال هفته محيط زيست "محيط زيست مردم پايه، هوشمند و فناورانه" است و تاكيد كرد كه بدون مشاركت مردم، دولت توان حفاظت کامل از محيط زيست را ندارد.
پورشيرزاد همچنين بيان كرد: معتقد به حضور اصحاب رسانه و اثرگذاری آنها در حفظ محيط زيست هستيم.
او در بخش ديگری از سخنان خود با بيان اينكه كمبود زيادی در بخش نيروی انسانی داريم، اعلام كرد كه بيش از ٨٠٠ رديف پستي در محيط زيست فارس وجود دارد كه حدود دوم سوم آن معادل ٥٠٠ مورد بدون تصدی است.
مديركل حفاظت محيط زيست فارس اضافه كرد: اخيرا طی ديداری كه با معاون توسعه، حقوقی و امور مجلس سازمان محيط زيست انجام شد، اين مهم مطرح و مقرر شد كاركنان ديگر دستگاههای علاقمند به همكاری با محيط زيست به ويژه در حوزه محيط بانی، در پست های خالی به كار گرفته شوند.
به گفته پورشيرازد، براساس استاندارد جهانی برای هر يکهزار هكتار بایستی يک محيط بان داشته باشيم.
او خاطرنشان كرد: در حال حاضر ١٣ منطقه چهارگانه تحت مدیریت حفاظت محیط زیست در فارس وجود دارد که شامل ٣ پارک ملی، ٨ منطقه حفاظت شده و ٢ پناهگاه حيات وحش است.
مديركل حفاظت محيط زيست فارس با بيان اينكه ٩.٨ مساحت كل استان را مناطق تحت حفاظت محيط زيست تشكيل می دهد، افزود: ٢١ منطقه شكار ممنوع نيز در استان وجود دارد.
پورشيرزاد ادامه داد: براساس آخرين آمارها نيز سه هزار و دويست محیط بان در كشور به استخدام محیط زیست در آمده اند كه طبق استانداردهای جهانی بايد هفت هزار و پانصد محيط بان داشته باشيم
او همچنين عنوان كرد: از آنجا كه عشاير غیور ظرفيت بسيار خوبی برای كمک به محيط زيست محسوب می شوند، اخيرا سازمان حفاظت محيط زيست كشور با سازمان امور عشاير تفاهم نامه ای امضا كرده اند كه با توجه به جمعيت ظرفيت عشايری موجود در فارس، پيشنهاد شده است در آينده ای نزديک اين مهم به صورت پايلوت در استان فارس نیز عملياتی شود.
مديركل محيط زيست فارس خاطرنشان كرد: رويكرد ما اين است كه علاوه بر سازمانهای مردم نهاد از ظرفيت بسيج نيز در اين حوزه استفاده شود.
پورشيرزاد همچنين به كمبود بارش در سال زراعی و آخرين وضعيت تالاب ها هم اشاره و بيان كرد: پيگير حقابه تالاب ها هستيم اما اولویت اول وزارت نیرو طبق قانون آب شرب است و هر چه افزون بر آن باشد باید به تالاب ها اختصاص داده شود.
او تصريح كرد: در حوزه تالاب ها مهمترين كاري كه بايد انجام دهيم، اين است كه به سراغ معيشت های جايگزين حوزه تالاب ها برويم.
مدير كل حفاظت محيط زيست فارس همچنين بيان كرد: زمانی كه مردم ما كاملا نسبت به حقوق زيستي خود آگاه شوند و مطالبه گری کنند می توان نسبت به آينده محيط زيست اميدوار بود.
پورشیرازد گفت: با وجود منابع مالی محدود اما تلاش شده تا از طرق مختلف به ویژه با همکاری اداره آموزش و پرورش، صدا و سيما و تولید محتوای برای فضای مجازی آموزش هايی زيست محيطی به شهروندان داده شود.
این مقام مسوول در خاتمه گفت: معتقديم اصحاب رسانه زبان گويای مردم و مدافعان واقعی محيط زيست هستند كه نسبت به شفاف سازی افكار عمومی اقدام میکنند.
در پایان بازدید عکاسان خبری برای ثبت تصاویر زیبا از حیات وحش در پارک ملی بمو انجام شد.