نشست آذرماه سازمان های مردم نهاد با مسئولان اداره کل حفاظت محیط زیست فارس

مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس: سازمان های مردم نهاد به دنبال گرایش های تخصصی محیط زیست باشند

در روز سه شنبه 30 آذرماه نشست ماهیانه ی سازمان های مردم نهاد با مدیرکل و مسئولان حفاظت محیط زیست استان با موضوع " بذرکاری و احیای عرصه های طبیعی و نقش سازمان های مردم نهاد در حفظ آن ها" با حضور اکثریت اعضا و به صورت ویدیو کنفرانس برگزار شد.
اشتراک گذاری:
لینک کوتاه
تصویر مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس: سازمان های مردم نهاد به دنبال گرایش های تخصصی محیط زیست باشند

به گزارش خبرنگاران گروه جامعه گزارش خبر، حمید ظهرابی، مدیرکل محیط زیست استان از سازمان های مردم نهاد بابت حضور ماهیانه و ارایه دیدگاهها، نظرات و نیز پیگیری نواقص و ایرادهای محیط زیست استان تقدیر کرده و از آنان خواست: در مباحث اساسی و کلان توسعه استان که محیط زیست را تحت تاثیر قرار میدهد ورود بیشتری داشته باشند و همچون گذشته، توجه بیشتری به سیاستگذاریها و برنامه های کلان توسعه داشته باشند.

وی افزود: بسیاری از تخریب ها و آسیبهایی که متوجه محیط زیست کشور است، محصول سیاستهای اقتصادی و توسعه ای کشور بوده و نقش دولت ها در تخریب محیط زیست بیشتر از مردم است بنابراین می بایستی توجه و تمرکز فعالان در این حوزه هم باشد.

مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس خاطر نشان کرد: در چند سال گذشته آماری از تخریب و تصرف هایی که در مناطق چهارگانه سراسر کشور اتفاق افتاده بود جمع آوری شد و نتیجه آن قابل تامل بود؛ حدود یک درصد از این مناطق، دچار تخریب و یا تصرف شده بودند که از این میزان حدود 70 درصد، توسط دستگاه های دولتی و یا نهادهای وابسته به حاکمیت اتفاق افتاده بود که این موضوع با تاکیدات مقام معظم رهبری و رییس جمهور محترم در خصوص تطابق طرح های توسعه ای با چارچوب الزامات حفاظت از محیط زیست، منافاتی جدی دارد.

ظهرابی بیان کرد: مسائل مهمی که محیط زیست طبیعی استان را با مخاطرات جدی رو به رو می کند؛ کمبود آب، وضعیت بحرانی تالابها و رودخانه ها؛ چرای بی رویه، قطع درختان، تولید زغال، حریق، پاک تراشی و تخریب و تصرف زمین و نیز شکار و صید می باشد.

ظهرابی بار دیگر تشکل های مردم نهاد را مورد خطاب قرار داد و گفت: با توجه به اینکه در آغاز مسیر تدوین برنامه هفتم توسعه هستیم، انتظار می رود جلسه هم اندیشی ای با حضور متخصصان، کارشناسان و نمایندگان سازمان های مردم نهاد، برای بررسی سیاست های کلان کشور و به ویژه استان با هدف تدوین و ارائه پیشنهاد های مرتبط با برنامه هفتم توسعه، برگزار شود، تا بتوانیم اثر بخش تر عمل کنیم.

حمید ظهرابی گفت: برای مثال سازمان حفاظت محیط زیست و تشکل های مردم نهاد زمانی می توانند در بخش کشاورزی تاثیرگذار ​باشند که با اصلاح سیاست های بخش کشاورزی شرایط را برای افزایش تولیدات کشاورزی بدون افزایش بهره برداری از منابع آب و ‌حتی کاهش سی درصدی برداشت از منابع آب، مصوب در برنامه سازگاری با کم آبی و تنها در قالب افزایش بهره وری، رقم بزنند.

فعالیت در زمینه های تخصصی، از موارد مورد تاکید مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس به سازمان های مردم نهاد بود، و اظهار داشت: با دنبال کردن گرایش تخصصی توسط سازمان های مردم نهاد، به دانش وسیع تر و دستاورد های بیشتری خواهیم رسید و در نتیجه، علمی تر و دقیق تر، عمل می کنیم.

این مقام مسئول با اشاره به جلسه مشترک با رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور و استاندار فارس بیان داشت: در این جلسه مقرر شد تا سیاست های توسعه ای استان، همراه و همگام با الزامات حفظ محیط زیست باشد.

برگزاری همایش روز جهانی تالاب به میزبانی فارس

از دیگر موارد بررسی شده در این جلسه، برگزاری همایش روز جهانی تالاب در بهمن ماه سال جاری، به میزبانی استان فارس بوده که نیازمند برنامه ریزی مشترک و هدفمند بین کارشناسان محیط زیست و سازمان های مردم نهاد، برای ارائه مشکلات، دستاورد ها و همچنین برنامه های آتی این حوزه خواهد بود.

ظهرابی در مورد جنگل کاری و بذرکاری، ابراز داشت: هوشمندانه ترین اقدام در این زمینه، حفظ منابع موجود و در وهله بعد، توسعه جنگل ها و کاشت بذر است. در همین راستا، می توان با در نظر گرفتن بهره وری حداکثری و توجه عموم به اهمیت حفظ جنگل ها، برنامه های درختکاری و بذرکاری را هم حفظ کرد.

وی در باب شیوه صحیح بذرکاری نیز چنین گفت: هماهنگی با برنامه ریزان و متولیان، انتخاب مکان مناسب و آینده نگری در خصوص بذری که می کاریم و همچنین در نظر گرفتن شرایط نگهداری بذر ها و نهال ها که شامل آب کافی، حفاظت و قرق ادامه دار است، از نکات حائز اهمیت در این خصوص می باشد.

مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس با اشاره به موضوع حریق افزود: از هم اکنون می بایست با برنامه ریزی جامع و دقیق، مناطقی که مستعد آتش سوزی است، را انتخاب کرده و اقدام های پیشگیرانه را آغاز کنیم و با ارائه گزارش از مناطق مختلف، با همکاری سازمان های مردم نهاد، در تدوین برنامه عملیاتی و موثر که منجر به کاهش میزان آتش سوزی در مناطق شود، اهتمام ورزیم.

ظهرابی در خصوص بهره مندی از کمک های بین المللی به منظور حفاظت از محیط زیست نیز تصریح کرد: در این حوزه کمک های قابل توجهی وجود دارد که می توان با همراهی متخصصان و دانشگاهیان به ویژه مشاور استاندار در امور محیط زیست که فردی متخصص، کارآمد و همچنین دارای ارتباطات بین المللی است، بودجه های خوبی را جذب کرده و نقش موثری در طرح های توسعه ای و ایجاد زیر ساخت های مناسب برای استان داشت.

سیدعلی اکبر کاظمینی دبیر شبکه تشکل های محیط زیست فارس گفت: بذرکاری و احیا منابع طبیعی نقش بسیار مهمی در دنیا دارد اما متاسفانه در سه دهه اخیر دولت ها با طرح های ناپایداری که داشته اند، بخش بسیار بزرگی را در این حوزه تخریب کردند.

وی افزود: عملکرد سازمان های متولی چنانچه بر اساس استانداردهای جهانی و تفکر محیط زیستی باشد، شاهد این همه قطع درختان،خشک شدن تالاب ها و فرسایش خاک نخواهیم بود.

کاظمینی تصریح کرد: سازمانهای مردم نهاد در چند سال اخیر در مناطق مختلف استان به بهترین نحو اقدام به بذرکاری و درختکاری کرده اند، بذر و نهال های کاشته شده نیاز به مراقبت و آبیاری دارد، و با توجه به شرایط موجود نیازمند مطالبه گری سازمان های مردم نهاد از سازمان های متولی امر را دارد.

مجید تقی خانی، هماهنگ کننده سمن های تخصصی محیط زیست و منابع طبیعی استان فارس و دبیر انجمن همیاران اقلید، با بیان اینکه از آبان ماه شروع به بذرکاری در مناطق مختلف شهرستان اقلید کرده ایم بیان کرد: نتیجه موثر در بذر کاری با ایجاد قرق های محلی حاصل می شود.

تقی خانی در خصوص معادن موجود در منطقه شکار ممنوع بصیران ابراز کرد: با توجه به نامه نگاری های متعددی که از سال 96 تا کنون تاکنون انجام شده اما تا کنون اقدامی صورت نگرفته است.

محمد جواد رنجبر، عضو شورای هماهنگی شبکه تشکل های محیط زیستی و منابع طبیعی استان فارس و دبیر انجمن میراث ماندگار بختگان، گفت: آنچه باعث شد تشکل های محیط زیستی به سمت بذرکاری جنگلی بروند، صرفا فرهنگ سازی و ایجاد باورهای حفظ و حراست از عرصه های طبیعی، در جامعه است.

وی خاطر نشان کرد: جانمایی میدانیِ محل کاشت بذر و نهال با اداره منابع طبیعی است و اعضای سمن ها در آن محدوده دانه های جنگلی را می کارند ولی متاسفانه چون این مناطق پایش و قرق نمی شود؛ عملا بیشتر این فعالیت ها، نمود عینی ندارد.

رنجبر در ادامه به اعتراض جامعه محلی و دامداران ساکن شمال شرق منطقه حفاظت شده بهرام گور، در واگذاری و صدور مجوز صدها هکتاری معدن سنگ، اشاره کرد و گفت: جاده سازی های اخیر در این پهنه، سبب تخریب طبیعت بکر منطقه و آسیب جدی به مراتع و گونه های مختلف گیاهی شده است.

محمد جواد سیاح پور دبیر انجمن میراث پریشان گفت: سازمان های مردم نهاد در حوزه بذرکاری عاشقانه تلاش می کنند.

وی بیان داشت: سازمان های مردم نهاد بایستی در همه امور به صورت تخصصی پیش رفته و از انجام کارهایی مانند اقدام به دستگیری متخلفان که در حیطه ی وظایف سازمان های مردم نهاد نیست، اجتناب کنند و به مسایل کلان تر بپردازند.

علی اکبر امیری، دبیر انجمن معیشت پایدار تیره هیبت لو، ضمن تاکید بر آموزش عشایر اظهار داشت: از ۱۵ سال پیش گردشگری با قرق های بومی را ایجاد کرده ایم و تمرکزمان را روی قرق های بومی گذاشته ایم و با احیا مراتع به نتایج مثبتی در این زمینه رسیده ایم به طوری که از آن می توان به عنوان یک طرح موفق در حوزه توسعه پایدار یاد کرد.

رسول حاجی باقری دبیر انجمن دیده بان استهبان با بیان اینکه این پویش های بذرکاری بیشتر جنبه فرهنگسازی دارد و عملا نتیجه بخش نمی باشد خاطر نشان کرد: بر اساس تجارب سال های قبل، بایستی بذری که انتخاب می کنیم همخوان با گونه های بومی مناطق باشد و در صورتی که بخواهیم یک فعالیت تاثیرگذار باشد، باید منابع طبیعی همکاری و رسیدگی کند.

زین العابدین هاشمی، دبیر انجمن قلات سبز ارسنجان ​ نیز​ ابراز کرد: با توجه به آتش سوزی های سال قبل، امسال یک طرح بذرکاری در ارسنجان به نام شهدای ارسنجان افتتاح کردیم، که​ با استقبال زیاد اهالی ارسنجان و سازمان های مردم نهاد روبرو شد و تاکنون سه هفته از اجرای این طرح می گذرد

هاشمی با اشاره به چرای بی رویه دام و اثرات مخرب آن و همچنین لزوم رسیدگی سازمان منابع طبیعی افزود: قسمت هایی از بذرکاری های سال گذشته که سبز شده بود، به دلیل وجود دام و نبود قرق بان در این مناطق، از بین رفت.

در این جلسه، کامران اسلام لو، مسئول مدیریت بحران اداره کل و امیر پاشا کنکاش، کارشناس محیط طبیعی اداره کل، به ارایه پاسخ هایی در خصوص سوالات و ابهامات مطرح شده در جلسه پرداختند.

پروفایل خبری کسب و کارهای منتخب

بارسانه های گزارش خبر

با رسانه ها

تیم خبری گزارش خبر

گروه حفاظتی پاس

روابط عمومی گروه پاس

تیم تامین حفاظت سازمان ها و اشخاص

سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات

سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات

برترین شرکت سرمایه گذاری تخصصی معدن و صنایع معدنی

گروه پیشرانان پیشرفت ایران

گروه پیشرانان پیشرفت ایران

بزرگترین پروژه های صنعتی کشور

دبستان پسرانه غیردولتی نهال اندیشه

دبستان نهال اندیشه

آموزش و تربیت علمی و کاربردی دانش آموزان

آهن و فولاد غدیر ایرانیان

آهن و فولاد غدیر ایرانیان

تامین آهن اسفنجی تولیدکنندگان فولاد در کشور

آکادمی تخصصی حسابداری بهشتی

آکادمی تخصصی حسابداری بهشتی

آموزش تخصصی دوره های حسابداری

شرکت تجلی معادن و فلزات

تجلی توسعه معادن و فلزات

نخستین شرکت پروژه محور در بازارسرمایه

رپورتاژ آگهی تریبون

تریبون

انتشار گسترده محتوا در رسانه گزارش خبر

مجله خبری گفتمان یزد

مجله خبری گفتمان یزد

رسانه تخصصی رصد اخبار در استان یزد

روابط عمومی بانک آینده

روابط عمومی بانک آینده

بانک پیشرو در اقتصاد کشور

گروه سرمایه گذاری غدیر

گروه سرمایه گذاری غدیر

بزرگترین هلدینگ چندرشته ای در بازارسرمایه

پایگاه خبری گفتگوی خبری صنایع معدنی

گفتگوی خبری صنایع معدنی

پایگاه رسمی اخبار معادن و مواد معدنی

سرآمد نوین

سرآمد نوین

پیشرو در نرم افزار های تخصص مالی بورس

وکیل اول

وکیل اول

پروانه وکالت ۲۵۸۰۱ کانون وکلای مرکز

بانک قرض الحسنه مهر ایران

بانک قرض الحسنه مهر ایران

تأمین مالی در چهارچوب تسهیلات قرض الحسنه

پایگاه خبری نهضت ملی مسکن

پایگاه خبری نهضت ملی مسکن

رسانه تخصصی نهضت ملی مسکن

صنایع معدنی نوظهور کویر بافق

صنایع معدنی نوظهور کویر بافق

اشتغال‌زایی پایدار، ارزش آفرینی مواد معدنی و تأمین مواد اولیه صنعت فولاد کشور

دانشگاه سئوی ایران

دانشگاه سئوی ایران

مشاوره، آموزش و مدیریت پروژه های سئو در ایران

پایگاه اطلاع رسانی دریا و نفت

پایگاه اطلاع رسانی دریا و نفت

شبکه اطلاع رسانی و مرجع اخبار دریا و نفت

پایگاه اطلاع رسانی جمعیت اعتلا

پایگاه اطلاع رسانی جمعیت اعتلای نهادهای مردمی

جمعیت اعتلای نهادهای مردمی انقلاب اسلامی

پروفایل خبری خبرنگاران منتخب

زهره کرمعلی

زهره کرمعلی

فعال حوزه ارتباطات و روابط عمومی

احمد باقری

احمد باقری

مدرس و مشاور حوزه ارتباطات، روابط عمومی و رسانه

میلاد فرخ پور

میلاد فرخ پور

فعال حوزه انفورماتیک

عباس ستایش گو

عباس ستایش گو

فعال و مشاوره خبری سازمان ها در سطح کشور

صدیقه طباطبایی

صدیقه طباطبایی

خبرنگار تحلیلی گزارش خبر

مهدی آشتیانی فرد

مهدی آشتیانی فرد

خبرنگار اختصاصی خبرگزاری گزارش خبر

محمد تقی ناصریراد

محمد ناصریراد

فعال رسانه، مستندساز و منتقدِ سینما

وحید حاج سعیدی

وحید حاج سعیدی

فعال رسانه ای در استان گلستان

نورالله رنجبر

نورالله رنجبر

مدیر و مشاور روابط عمومی در امور هنری

ناهید مظفری

ناهید مظفری

مشاور رسانه ای در استان یزد

محمود صابری زاده

محمود صابری زاده

مدیر و مشاور تولید محتوا برای سازمان ها