به گزارش خبر، اکبر حیدریان مدیرکل خانه ایثارگران استان تهران در یادداشتی ارسالی به پایگاه خبری گزارش خبر با موضوع " نقش رسانه ها در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه " آورده است:
دستیابی به شاخصه ها و همچنین موانع ترویج یک فرهنگ درجامعه، مستلزم آشنایی با مفاهیم آن است. ایثار و شهادت دو مقوله ی ارزشمند و متعالی دین و مکتب الهی هستند.
فرهنگ ایثار و شهادت، مجموعه دستاوردهای نظری و فکری است که قابلیت اکتساب داشته و نیز به سبب نوع نگرش، بستری از کمال و حرکت به سوی قرب الهی را برای افراد مهیا می سازد.
این امر، جامعه الهی را از جوامع دیگر متمایز میسازد؛ به تعبیر دیگر فرهنگ ایثار و شهادت، هنجارها و ارزش هایی را در جامعه مطرح و نهادینه می سازد که در آن، افراد یک جامعه به منظور تحقّق اهداف و ارزش های الهی حاضر به جان فشانی و حضور در صحنه های مجاهده می شوند.
در تمام جوامع بشری، ارزش هایی وجود دارد که بنیان اصلی فرهنگ آن جامعه را شکل می دهند.
اهمیت و جایگاه این ارزش ها به گونه ای است که هر ملتی، هویت و حیات اجتماعی و سیاسی خود را در پایبندی و احترام به آنها و انتقال کامل آن به نسل های آینده می داند.
فرهنگ ایثار و شهادت یکی از ارزش هایی است که نه تنها درآموزه های دینی بلکه در تاریخ این سرزمین نیز ازجایگاه ویژهای برخوردار است.
ایثار و شهادت، به عنوان یک فرهنگ متعالی در زمره ی عالی ترین مفاهیم الهی ودر نتیجه والاترین ارزش هایی می باشند که یک انسان متعهد میتواند به آن مقام دست یابد.
این مفاهیم اثر گذار و حرکت آفرین قادرند تا فضای یک جامعه را به صورت گسترده تحت تأثیر قرار دهند و والاترین برکات را برای آن به همراه داشته باشند.
در آموزه های دینی ما، جوهره و عصاره فرهنگ ایثار و شهادت، از خودگذشتگی و اخلاص و آزادمنشی، هوشمندانه و هدفمند است.
ترویج و اشاعۀ فرهنگ ایثار و شهادت، کارکردهای بسیار مثبت اخلاقی اعتقادی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی و... دارد که با نهادینه شدن آن در جامعه، شاهد شکوفایی فضائل الهی، انسانی و اخلاقی در عرصه های مختلف زندگی انسانی خواهیم بود.