قحطی مرغ دولتی!

بر اساس گزارش میدانی، مردمی که برای خرید مرغ دولتی به بازار می روند، باز هم دست خالی بر می گردند، کمبود خوراک دام شاید اصلی ترین عامل کمبود مرغ است، کارشناسان در این زمینه ۶ پیشنهاد به وزیر تازه‌کار جهاد کشاورزی دارند.
اشتراک گذاری:
لینک کوتاه
تصویر قحطی مرغ دولتی!

به گزارش خبرنگاران اقتصاد گزارش خبر، توزیع اندک مرغ و بعضا ایجاد اختلال در سامانه مراکز توزیع دولتی شهر تهران، باعث شده بسیاری از مردم که برای خرید مرغ دولتی مراجعه می‌کنند، دست خالی بر گردند.

دولت نرخ مرغ را ۲۴۹۰۰ تومان تعیین کرده و مراکزی مشخص شده و برای آنها سهمیه‌ای که روزانه یا دو روز در میان است، می‌دهد تا از این طریق مرغ ارزان به دست مردم برسد، میادین میوه و تره بار هم جزئی از این مراکز توزیع است. اما مردم می‌گویند که عملا چنین چیزی اتفاق نمی‌افتد.

محمدرضا سارولر خریداری که برای خرید مرغ به میدان میوه و تره بار عدل واقع در خیابان میرزابابایی مراجعه کرده و دست خالی برگشته بود، گفت: «به این میدان میوه که مرکز توزیع مرغ دولتی هم است، مراجعه کردم و پس از نیم ساعت در صف ایستادن گفتند به دلیل اختلال در سامانه مرغ توزیع نمی‌شود.»

وی گفت: این نخستین باری نیست که با چنین مشکلاتی مواجه می‌شویم، بعضی موقع وقتی برای خرید مرغ مراجعه می‌کنیم، اصلا مرغی نیست و گاهی وقوع اختلال در سامانه باعث می‌شود که نتوانیم مرغ خریداری کنیم.

سارولر گفت: کسانی که نمی‌توانند مرغ به نرخ دولتی خریداری کنند، مجبور هستند از مغازه‌های سطح شهر به قیمت‌هایی که در محدوده ۴۰ هزارتومان است، بخرند. در این مغازه ها قطعات مرغ از قبیل بال و کتف، سینه و فیله و ران را تا کیلویی ۶۵ هزار تومان که نزدیک به سه برابر قیمت مرغ دولتی است، می‌فروشند.

توزیع اندک مرغ دولتی هم عاملی برای عدم دسترسی کامل مردم به مرغ دولتی است، به طوری که متصدی یک مرکز توزیع دولتی در منطقه ۱۹ تهران به خبرنگار فارس گفت: قبلا روزانه سهمیه می‌دادند، اما اکنون دو روز یکبار یا حتی چند روز یکبار کرده‌اند که به همه مشتریانی که برای خرید مرغ می‌آیند، نمی‌رسد.

مرغ دولتی نایاب شد

هزینه اصلی تولید مرغ، گوشت و محصولات پروتئینی را خوراک دام و طیور است که تا ۷۰ درصد را شامل می‌شود، گرانی و نابسامانی در توزیع نهاده خوراک دام و طیور در کشور باعث شده قیمت مرغ و دیگر محصولات با قیمت‌های بیشتری عرضه شود و قیمت‌های بازار تصمیمات دولتی‌ها را نخوانند.

سید رضا ساداتی نژاد وزیر جهاد کشاورزی در بدو تکیه بر صندلی وزارت، تاکید کرد که نخستین اولویتش در این بخش تامین نهاده‌های دامی و کشاورزی خواهد بود.

وی در سفر روز جمعه به همراه رئیس جمهور به استان خوزستان نیز به این مسئله تاکید کرد.

بیش از ۷۰ درصد خوراک دام و طیور کشور وارداتی است و در سالهای و حتی دهه‌های اخیر اقدام جدی برای کاهش وابستگی به این نوع نهاده‌ها که زیر بنای بخش تولید محصولات پروتئینی را تشکیل می‌دهد، نشده است.

وزیر جهاد کشاورزی باید بداند که در حال حاضر مهمترین مشکل مرغ، گوشت و لبنیات کشور، تامین نهاده ارزان است و گرنه تولید این محصولات در کشور بسیار مناسب است و ظرفیت‌های خوبی هم وجود دارد، ظرفیت تولید بیش از ۲.۵ میلیون تن مرغ و یک میلیون تن گوشت، بیش از ۱۱ میلیون تن شیر هست که توانسته خودکفایی این محصولات را در کشور رقم بزند و تولید فعلی گوشت قرمز هم ۸۵۰ هزار تن است که فاصله کمی با خودکفایی داریم.

مشکل خوراک دام و طیور این است که وجود رانت و فساد و نیز نابسامانی و عدم نظارت بر توزیع نهاده وارداتی باعث می‌شود که سر از بازار سیاه در بیاورد.

مسئله دیگر ارز ۴۲۰۰ تومانی است که سود سرشاری را در حجم واردات ۴.۵ میلیارد دلار برای وارد کنندگان و رانت جویان دارد و به همین دلیل این فسادها یا کنترل نشده و یا اراده‌ای برای کنترل وجود نداشته است.

وزیر جهاد کشاورزی در ابتدای امر و در یک برنامه کوتاه مدت باید فساد و رانت را از بخش واردات نهاده حذف کند که در غیر این صورت هر کار دیگری را تحت‌الشعاع قرار خواهد داد.

نکته مهمتر اینکه وزیر جوان باید در دادن اختیارات به تشکل ها و بخش خصوصی که نخستین روز ورودش به وزارت جهاد به آن تاکید کرده، دست به عصا باشد، چرا که در این تشکل ها هم رانت و فساد کم نبوده و برخی از آنها منافع خودشان را ترجیح می‌دادند.

در عین حال وزیر باید توزیع نهاده و حتی محصولات کشاورزی را در اولویت قرار دهد که نابسامانی در این بخش‌ها زمینه ساز مشکل در بازار نیز شده است.

علاوه بر این ها وزیر جهاد کشاورزی باید برنامه میان مدت و طولانی مدت برای کاهش وابستگی به خوراک دام و طیور که عمدتا ذرت، سویا و جو است داشته باشد که هر درصدی که به تولید داخل اضافه شود، به نسبت بسیار بیشتری کنترل بازار نهاده در داخل راحت تر خواهد بود.

وزیر جهاد کشاورزی همچنین می‌تواند طرحی نو در اندازد و از ظرفیت‌های خفته برای تامین پروتئین مردم استفاده کند که پرورش بوقلمون، شترمرغ، بلدرچین و دیگر پرندگان از نمونه‌های آن است.

وزیر جهاد کشاورزی می‌تواند با ارائه تسهیلات و یا جوجه‌های سالم و عاری از بیماری به کشاورزان و روستائیان به افزایش تولید گوشت در کشور کمک کند، ۴.۵ میلیون بهره بردار کشاورزی در کشور وجود دارد که هر کدام از آن ها می‌تواند اهرم و ابزار تولید باشد و نگاهمان را نباید صرفا به تولیدات صنعتی بدوزیم.

پروفایل خبری کسب و کارهای منتخب

بارسانه های گزارش خبر

با رسانه ها

تیم خبری گزارش خبر

گروه حفاظتی پاس

روابط عمومی گروه پاس

تیم تامین حفاظت سازمان ها و اشخاص

سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات

سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات

برترین شرکت سرمایه گذاری تخصصی معدن و صنایع معدنی

گروه پیشرانان پیشرفت ایران

گروه پیشرانان پیشرفت ایران

بزرگترین پروژه های صنعتی کشور

دبستان پسرانه غیردولتی نهال اندیشه

دبستان نهال اندیشه

آموزش و تربیت علمی و کاربردی دانش آموزان

آهن و فولاد غدیر ایرانیان

آهن و فولاد غدیر ایرانیان

تامین آهن اسفنجی تولیدکنندگان فولاد در کشور

آکادمی تخصصی حسابداری بهشتی

آکادمی تخصصی حسابداری بهشتی

آموزش تخصصی دوره های حسابداری

شرکت تجلی معادن و فلزات

تجلی توسعه معادن و فلزات

نخستین شرکت پروژه محور در بازارسرمایه

رپورتاژ آگهی تریبون

تریبون

انتشار گسترده محتوا در رسانه گزارش خبر

مجله خبری گفتمان یزد

مجله خبری گفتمان یزد

رسانه تخصصی رصد اخبار در استان یزد

روابط عمومی بانک آینده

روابط عمومی بانک آینده

بانک پیشرو در اقتصاد کشور

گروه سرمایه گذاری غدیر

گروه سرمایه گذاری غدیر

بزرگترین هلدینگ چندرشته ای در بازارسرمایه

پایگاه خبری گفتگوی خبری صنایع معدنی

گفتگوی خبری صنایع معدنی

پایگاه رسمی اخبار معادن و مواد معدنی

سرآمد نوین

سرآمد نوین

پیشرو در نرم افزار های تخصص مالی بورس

وکیل اول

وکیل اول

پروانه وکالت ۲۵۸۰۱ کانون وکلای مرکز

بانک قرض الحسنه مهر ایران

بانک قرض الحسنه مهر ایران

تأمین مالی در چهارچوب تسهیلات قرض الحسنه

پایگاه خبری نهضت ملی مسکن

پایگاه خبری نهضت ملی مسکن

رسانه تخصصی نهضت ملی مسکن

صنایع معدنی نوظهور کویر بافق

صنایع معدنی نوظهور کویر بافق

اشتغال‌زایی پایدار، ارزش آفرینی مواد معدنی و تأمین مواد اولیه صنعت فولاد کشور

دانشگاه سئوی ایران

دانشگاه سئوی ایران

مشاوره، آموزش و مدیریت پروژه های سئو در ایران

پایگاه اطلاع رسانی دریا و نفت

پایگاه اطلاع رسانی دریا و نفت

شبکه اطلاع رسانی و مرجع اخبار دریا و نفت

پایگاه اطلاع رسانی جمعیت اعتلا

پایگاه اطلاع رسانی جمعیت اعتلای نهادهای مردمی

جمعیت اعتلای نهادهای مردمی انقلاب اسلامی

پروفایل خبری خبرنگاران منتخب

زهره کرمعلی

زهره کرمعلی

فعال حوزه ارتباطات و روابط عمومی

احمد باقری

احمد باقری

مدرس و مشاور حوزه ارتباطات، روابط عمومی و رسانه

میلاد فرخ پور

میلاد فرخ پور

فعال حوزه انفورماتیک

پایگاه خبری گفتمان فارس

پایگاه خبری گفتمان فارس

با مدیریت خبری عباس ستایش گو

صدیقه طباطبایی

صدیقه طباطبایی

خبرنگار تحلیلی گزارش خبر

مهدی آشتیانی فرد

مهدی آشتیانی فرد

خبرنگار اختصاصی خبرگزاری گزارش خبر

محمد تقی ناصریراد

محمد ناصریراد

فعال رسانه، مستندساز و منتقدِ سینما

وحید حاج سعیدی

وحید حاج سعیدی

فعال رسانه ای در استان گلستان

نورالله رنجبر

نورالله رنجبر

مدیر و مشاور روابط عمومی در امور هنری

ناهید مظفری

ناهید مظفری

مشاور رسانه ای در استان یزد

محمود صابری زاده

محمود صابری زاده

مدیر و مشاور تولید محتوا برای سازمان ها