شرکت توسعه معادن و صنایع مس جانجا، یکی از پروژههای بزرگ و استراتژیک در صنعت معدنکاری ایران است که در شهرستان نیمروز استان سیستان و بلوچستان واقع شده است.
روز پنج شنبه اول خراداماه با حضور معاون وزیر نیرو و رئیس ساتبا، مدیرعامل برق منطقه ای سمنان ،فرماندار سمنان و هیات همراه در محل نیروگاه خورشیدی شرکت پویا انرژی، عملیات پایه کوبی و نصب پنلهای های پروژه ۱۴ مگا واتی خورشیدی با آغاز شد.
در راستای توسعه انرژیهای پاک، پروژه احداث فاز اول (ده مگاواتی) نیروگاه خورشیدی ۹۰ مگاواتی شرکت پویا انرژی سبز خاورمیانه در استان کرمانشاه در دست اجراست.
رئیس هیاتعامل ایمیدرو اعلام کرد: پروژه های شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات(ومعادن) بر حسب شاخصها و ناترازیها اولویتبندی شود تا بر اساس وضعیت، اقدامات توسعهای مختص به آن انجامشود.
بهمناسبت گرامیداشت هفته روابطعمومی، نشست صمیمی مدیران روابط عمومی شرکتهای گروه هلدینگ سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات با حضور معاون اقتصادی و مدیر روابط عمومی هلدینگ، در سالن جلسات این مجموعه برگزار شد.
در سالهای اخیر، صنعت معدن و فولاد ایران با چالشهای فزایندهای مواجه بوده است؛ از محدودیت در دسترسی به منابع و نوسانات مستمر بازار گرفته تا الزامات سختگیرانه زیستمحیطی و فشار روزافزون برای افزایش بهرهوری. در این میان، شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات (ومعادن)، با تمرکز بر توسعه فناوریهای نوآورانه، نقشی کلیدی در توانمندسازی زنجیره تأمین و تولید این صنعت ایفا کرده است.
کارخانه فروآلیاژ شیروان با هدف تولید فروآلیاژهای مورد نیاز صنایع فولاد و متالورژی در شهرستان شیروان، استان خراسان شمالی در حال احداث است. این پروژه در دو فاز با ظرفیت تولید سالانه ۲۵ هزار تن فروسیلیکو منگنز در فاز اول و ۳۳ هزار تن فرومنگنز در فاز دوم، تعریف شده است.
انرژی از جمله مباحثی است که در همه ادوار تاریخ اهمیت داشته و چه جنگها که بر سر آن بر پا نشد. اکنون نیز در دنیایی به سر میبریم که ۲۱ درصد از انرژی مورد نیاز در سطح جهان از برق تامین میشود و بر اساس برنامه مدون جهانی در سال ۲۰۵۰ با کاهش سهم نفت از ۳۰ درصد کنونی به ۴ درصد، سهم برق در تامین انرژی میبایست به ۵۱ درصد افزایش یابد.
مجتمع مس جانجا واقع در استان سیستان و بلوچستان، شاهد فعالیتهای متنوع و گستردهای به منظور توسعه پروژههای معدنی و زیرساختی است. این پروژهها شامل استخراج معدن، تغلیظ مواد معدنی، لیچینگ، و اجرای زیرساختهای لازم میشوند.
در پی تحریمهای بینالمللی و نیاز به خودکفایی در تولید کاتالیستهای صنعتی، شرکت گسترش کاتالیست ایرانیان با هدف تحقیق، توسعه و تولید کاتالیستهای مورد نیاز صنایع مختلف کشور با مدیریت و محوریت هلدینگ سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات، در سال ۱۳۹۰ راهاندازی شد.
نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۵، هفتمین نمایشگاه توانمندیهای صادراتی کشور به عنوان بزرگترین رویداد صادراتی ایران، از تاریخ ۸ تا ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار میشود.
نماینده مردم زابل، زهک، هیرمند، نیمروز و هامون در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ظرفیتهای اقتصادی پروژه مس جانجا در شرق کشور، آن را نمادی از امید برای توسعه پایدار سیستان دانست و تأکید کرد: بهرهبرداری اصولی از این پروژه میتواند نقش تعیینکنندهای در ایجاد اشتغال، بهبود زیرساختها و کاهش وابستگی کشور به واردات ایفا کند.
دکتر محمدحسین قائمی راد، معاون برنامهریزی، بودجه و نظارت بر امور شرکتهای گروه سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات گزارشی از عملکرد “ومعادن” در حوزه تولید و سرمایهگذاری زنجیره فولاد و مس ارائه داد و افزود: هلدینگ سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات با حضور فعال در زنجیره معادن و فلزات آهنی و غیرآهنی، در حال حاضر ۹۹ پروژه در سطح کشور دارد که راهبری ۱۴ پروژه با نظارت مستقیم این هلدینگ و توسط شرکتهای تابعه صورت میپذیرد.
محمد سپهر مدیرعامل شرکت تولید مواد معدنی کانیار ساعی (کانیسا) اعلام کرد: خوشبختانه قرارداد خرید تجهیزات خط تولید با تأیید مشاور و تکنولوگ، توسط پیمانکار با سازنده دستگاه ها خارجی نهایی شد و بر اساس آن جانمایی سالن های تولید و مهندسی کار آغاز شده و با تلاش های صورت گرفته و حمایت های وزارت صمت و سهامداران شاهد حرکت رو به جلو برای رسیدن به محصول تسمه نقاله استیل کورد هستیم.
شرکت کارخانجات تولیدی شهید قندی، یکی از بزرگترین و معتبرترین تولیدکنندگان کابلهای مخابراتی و تجهیزات مرتبط در ایران و خاورمیانه است. این شرکت با بهرهگیری از فناوریهای نوین، نیروی انسانی متخصص و سرمایهگذاریهای هدفمند، نقش بسزایی در توسعه زیرساختهای مخابراتی کشور ایفا کرده است.
در سال ۱۴۰۳، هلدینگ سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات با اجرای پروژههای متعدد به ارزش ۳.۵ میلیارد دلار، گامهای بلندی در توسعه زنجیره معدن و صنایع معدنی برداشته است. این پروژهها شامل هفت طرح در گروه پیشرانان پیشرفت ایران بود که با هدف افزایش تولید و عمدتاً در مناطق کم برخوردار به مرحله اجرا رسیده اند و خدا را شاکریم که با افتتاح اولین پروژه پیشران در سال ۱۴۰۳ و افتتاح بخش گازی نیروگاه سمنان ، بخش کوچکی از ناترازی انرژی در زنجیره فولاد و سنگ آهن را ترمیم نمودیم.
یکی از دستاوردهای درخشان شرکت صنایع آهن و فولاد سرمد ابرکوه در سال ۱۴۰۳ بهرهبرداری از پروژه کلافسازی بود. این واحد دارای ظرفیت تولید سالانه ۴۵۰ هزار تن میلگرد کلاف از سایز ۵.۵ میلیمتر تا ۱۶ میلیمتر از نوع آجدار و ساده است که تنوع بالایی به سبد محصولات این شرکت بخشیده است.
نشست خبری دستیابی کشور به تکنولوژی فرآوری عناصر نادر خاکی با حضور گسترده رسانهها در سالن همایشهای نمایشگاه بینالمللی تهران برگزار شد. این دستاورد ملی به همت شرکت تجلی و حمایت هلدینگ سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات محقق شده و نقطه عطف جدیدی در صنایع هایتک کشور بهشمار میرود.
پروژه فولاد آرتاویل با ظرفیت تولید سالانه یک و یک دهم میلیون تن آهن اسفنجی است که با سرمایه گذاری حدود ۱۶۰ میلیون یورویی گروه سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات(ومعادن)، یکی از ۴۸ طرح پیشران اقتصادی کشور به شمار میرود.
س از بررسی اقدامات زیرساختی هلدینگ سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات (ومعادن) در حوزه انرژی و تأمین مواد اولیه، اکنون به دو حوزه کلیدی دیگر میپردازیم که نقش بسزایی در پایداری و رشد صنعت فولاد کشور دارند: حملونقل و تأمین مواد حیاتی مانند کاتالیستها. این دو حوزه، بهعنوان حلقههای حیاتی زنجیره تأمین فولاد، مستقیماً بر هزینههای تولید، میزان بهرهوری و قدرت رقابتی شرکتهای صنعتی اثرگذار هستند.
با وجود قطعیهای فراوان برق در کشور و تسری آن در سال جاری به فصل زمستان که بی سابقه بوده است، به خوبی نشان میدهد که وضعیت صنعت برق کشور بحرانی است و اگر به سرعت چارهای برای آن اندیشیده نشود، سالهای سختی را پیش رو خواهیم داشت.
دکتر اردشیر سعدمحمدی، مدیرعامل هلدینگ سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات در سومین کنفرانس تخصصی اکتشاف ذخایر معدنی با موضوع چالشها و فرصتهای اکتشاف ذخایر معدنی، سرمایهگذاری، فناوری و نیروی انسانی گفت: ما باید به صورت هدفمند برنامهریزی کنیم و اگر قرار است برنامهریزی درستی صورت گیرد، باید هدفگذاری دقیقی در این زمینه طراحی شود.
در شمال استان سیستان و بلوچستان، جایی که سالها اقتصاد آن بر پایه معیشت سنتی بنا شده بود، پروژه مس جانجا در حال تغییر معادلات است. این پروژه، تنها یک طرح معدنی نیست؛ بلکه نقطه شروع یک انقلاب صنعتی در منطقهای است که تا پیش از این، جای خالی صنایع بزرگ در آن احساس میشد.
عملیات اجرایی پست و خط انتقال برق پروژه آهن اسفنجی آرتاویل با حضور علی نیکزاد نایب رئیس مجلس شورای اسلامی آغاز شد. این اقدام، ۲۵ مگاوات برق مورد نیاز پروژه را از مسیری به طول ۱۲ کیلومتر تأمین خواهد نمود.
طی احکامی جداگانه مهندس محمد کلانتری بهعنوان نماینده صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر در هیأتمدیره شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات و همچنین مشاور ریاست هیأتعامل در امور شرکت های سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) منصوب شد.
جلسه بررسی عملکرد سال جاری و بودجه سال آتی پروژه صنایع فولاد کردستان با حضور دکتر درخشنده عضو موظف هیات مدیره و دکتر قائمیراد معاونت برنامهریزی و امور شرکتهای هلدینگ سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات و همچنین مدیر عامل، معاونین و مدیران شرکت فولاد کردستان، نمایندگان پیمانکار و مشاور پروژه برگزار شد.
شرکت کارخانجات تولیدی شهید قندی از زیرمجموعههای گروه سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات (ومعادن) یکی از شرکتهای پیشرو در صنعت تولید کابلهای مخابراتی در ایران است.