به گزارش خبرنگاران گروه جامعه گزارش خبر، عطا پورشیرزاد در این نشست که با حضور معاون اداره کل محیط زیست فارس، نماینده دادستان، فرمانده عملیات انتظامی شهرستان کازرون، اعضای جوامع محلی، سمن ها و روسای ادارات کازرون و همچنین اصحاب رسانه برگزار شد ، برخی از شاخص های تاثیر گذاری حفاظت مشارکتی در احیای تالاب پریشان را برشمرد.
مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس ادامه داد: صاحب اول و اصلی تالاب پریشان خود جوامع محلی می باشند زیرا که ذینفعان اصلی در مواقع پُرآبی خود مردم هستند و اکنون اثرات خشکی آن هم ابتدا به خود جوامع اطراف تالاب برمی گردد. استمرار خشکسالی چندین ساله در فارس دامن پریشان را نیز گرفته و چند بار تاکنون دچار آتش سوزی شده و زخم کهنه دیگری بر پیکر نحیف این دریاچه حشکیده وارد آورده است .
پور شیرزاد ادامه داد: حفر چاه های کشاورزی پرشمار در اطراف آن،این تالاب را به شرایط حساس و شکننده ای رسانده طوری که با کوچکترین تلنگری به خودسوزی می افتد. چون پوشش گیاهی در تالاب خشک است با یک جرقه این آتش سوزی شروع می شود و مهار آن به دلیل عمق پوشش گیاهی منطقه به خودسوزی تبدیل می شود
محمدامین بیرامی رییس اداره محیط زیست کازرون نیز گزارشی از رویکردهای حفاظتی پیرامون تالاب پریشان ارائه داد.
نمایندگان جوامع محلی و سمن ها هم در مورد معیشت های جایگزین اطراف تالاب ،چرای دام در بستر دریاچه و همچنین بهره برداری های چاه های مجاز و غیر مجاز و کشاورزی های غیر اصلی دیدگاههای خود را بیان کردند.
نمایندگان ادارات حاضر در جلسه هم پیرو وظایف خود طبق کتابچه مدیریت جامع تالاب پریشان اقدامات انجام شده خود را تشریح کردند.
محمد علی بخرد فرماندار ویژه شهرستان کازرون نیز ضمن تشکر از حضور مدیر کل در جلسه کمیته محلی تالاب خواستار پیگیری حقابه تالاب پریشان از سد نرگسی شد و گفت: کمیته محلی تالاب قدرتمند تر از پیش قدم بردارد و در این هدف مهم صندوق ملی محیط زیست برای تسهیلات معیشت های جایگزین و همچنین کنتور دار کردن چاه های مجاز همکاری بیشتری داشته باشد.