به گزارش خبرنگاران گروه فرهنگ، هنر و رسانه گزارش خبر، سال ۱۳۹۱ بود که با حمایت استاندار وقت ۱۷ هزار و ۸۰۰ متر مربع از زمین سیلو متعلق به شرکت غله و وزارت صنعت معدن و تجارت جهت احداث پروژهای فرهنگی در نظر گرفته شد و مصوبه هیات وزیران نیز جهت انتقال سند اخذ شد. تالار مرکزی شیراز بهعنوان یک پروژه فرهنگی جهت اجرای برنامههای فرهنگی هنری در استان فارس به تصویب رسید تا پس از سالها به یک مجموعه فرهنگی درخور برای هنرمندان و هنردوستان این شهر تبدیل شود.
پس از انتقال سند بلافاصله عملیات طراحی نقشهها و مراحل مناقصه توسط وزارتخانه و مهندسان مشاور انجام گرفت و شرکت کوپله که یکی از برترین شرکتهای ساختمانی به عنوان پیمانکار فعالیت خود را در سال ۱۳۹۲ با قراردادی سه ساله به مبلغ ۴۱۰ میلیارد ریال آغاز کرد.اما اعتبارات دولتی به پروژههایی تخصیص مییافت که در سطح کشور با یک کد تعریف شده و پیشرفت فیزیکی بالاتری داشتند و پروژه تالار مرکزی شهر شیراز به واسطه درصد پیشرفت کمتر اعتبار کمتری دریافت میکرد.
از کلنگزنی این پروژه تاکنون بیش از یک دهه میگذرد و تالار مرکزی شیراز در حال حاضر در زمینی به مساحت ۱۸ هزار مترمربع و زیربنای ۲۰ هزار مترمربع در محل ساختمان قدیمی سیلوی شهر قرار دارد. برای این مجموعه سالن همایش ۲ هزار نفری با زیربنای چهار هزار مترمربع، گالری نمایش آثار هنری، اتاق مخصوص تمرین موسیقی و تئاتر، کارگاه ساخت دکور، کتابخانه تخصصی و فضای نگهداری ادوات موسیقی در نظر گرفته شده است و درصورت ساخته شدن، بزرگترین مجموعه فرهنگی شیراز خواهد بود.
آغاز مراحل نقشه برداری در سال ۹۲
پس از اولین کلنگزنی، مسوولان با توافقی یکسال و نیمه، در مهرماه ۱۳۹۲ از واگذاری پروژه به پیمانکار و آغاز مراحل نقشهبرداری آن طی قراردادی ۴۲۰ میلیارد ریالی سخن گفتند و مدت زمان تحویل پروژه را ۳۶ ماه برآورد کردند و این پروژه برای دومین بار کلنگزنی شد.در سال ۱۳۹۵ اعتباری افزون بر ۷۰ میلیارد ریال برای ساخت آن پیشبینی شد و در مهرماه ۱۳۹۶ طی بازدید وزیر وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی از مراحل ساخت و ساز تالار مرکزی شیراز قول افزایش اعتبار داده شد و ۹۰ میلیارد ریال به این امر تخصیص یافت.
در آن زمان مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی وقت، بهزاد مریدی اعلام کرد که ساخت اسکلت بخش اول تالار و فونداسیون بخش دوم به اتمام رسیده است و هنوز عملیات ساخت بخش سوم آن آغاز نشده است.سالهای بعد نیز این تالار با پیشرفت لاکپشتی پیش رفت.در سفر اول و دوم دولت سیزدهم به استان فارس نیز این تالار به عنوان یک پروژه ملی مورد توجه قرار گرفت و جزء مصوبات سفر شد.
در اردیبهشت ماه گذشته وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بازدیدی از این پروژه داشت. محمدمهدی اسماعیلی در سفر استانی هیئت دولت به فارس وعده داده رود که این پروژه تا پایان دولت سیزدهم به اتمام رسیده و مورد بهرهبرداری قرار خواهد گرفت.اما در سفر اخیر، وزیر از روند پیشرفت پروژه رضایت نداشت، در این راستا با مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس گفتگو کردیم.
نارضایتی وزیر ارشاد از سرعت پیمانکار
حمیدرضا قانعی در این باره اظهار کرد: وزیر ارشاد قول داده بودند که تا پایان دولت سیزدهم این پروژه تمام شود که البته با توجه به شرایط پیش آمده دولت سیزدهم یک سال کوتاهتر شد.
وی افزود: وزیر از نحوه فعالیت پیمانکار با توجه به دریافتهای مالی که داشته رضایت نداشتند و انتظار داشتند چون پیمانکار ملی است سرعت پروژه بیش از آنچه هست باشد که تا پایان دولت سیزدهم به پایان برسد.
قانعی ادامه داد: در این صورت وزیر ارشاد به دفتر فعالیت های عمرانی وزارت ارشاد دستور دادند در جلسهای از پیمانکار بخواهد روند سرعت پروژه افزایش یابد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس افزود: پروژه ای که ۱۰ سال تعطیل بوده طی ۲ سال گذشته به ۴۵ درصد پیشرفت فیزیکی رسیده است که امیدواریم با پیگیری ها سرعت بیشتری پیدا کند.
وی همچنین در خصوص فرسودگی تالار حافظ هم گفت: تعمیر تالار حافظ از طرف استان پیشنهاد شده و جزء مصوبات سفر دوم هیئت دولت هم هست که بر این اساس ۵۰ میلیارد تومان برای تعمیرات به آن اختصاص یافته که ۵۰ درصد توسط استان و ۵۰ درصد از منابع ملی تامین خواهد شد.
قانعی افزود: از طرف استان کار شروع شده و بخشی هم تخصیص یافته و با سیستمهای خنک کننده تالار کار را آغاز کرده ایم که با آغاز ماه محرم که فعالیتهای فرهنگی هنری کاهش پیدا می کند با جدیت کار دنبال میشود.