به گزارش خبرنگاران گروه جامعه گزارش خبر، مهندس احمد خضری فرماندار حوزه انتخابیه شهرستانهای لامرد و مهر به شبهه های فضای مجازی پاسخ می دهد.
پاسخ سوالات به صورت جداگانه ارسال میشود.،تا پایان دریافت پاسخ ها با ما همراه باشید
با توجه به اینکه وزیر محترم کشور ساعت اخذ رأی را تا ساعت ۲۴ (۱۲ شب ۱۴۰۲/۱۲/۱۱) اعلام کرد چرا این فرآیند در شهرستان های لامرد و مُهر، ساعت ۲۲ به اتمام رسید؟
*پاسخ احمد خضری، فرماندار شهرستان لامرد:*
وزیر محترم کشور به استناد تبصره ۲ ماده ۱۱ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی و تبصره ماده ۸ آیین نامه اجرایی قانون انتخابات مجلس خبرگان رهبری با تایید شورای نگهبان مدت زمان اخذ رأی در سراسر کشور را در سه نوبت ابتدا تا ساعت ۲۰ و سپس تا ساعتهای ۲۲ و ۲۴ (۱۲ شب ) تمدید کردند.
▫️اما استانداران محترم می توانند به تشخیص خود اتمام رأی گیری را درحوزه های انتخابیه ای که نیاز به تمدید ندارند، راساً اعلام کنند؛ لذا پایان فرآیند اخذ رأی در شهرستان های لامرد و مُهر استان فارس، تا ساعت ۲۲ اعلام شد.
سوال دوم: چرا علیرغم اینکه استاندار محترم فارس، ساعت اتمام اخذ رأی در شهرستان های لامرد و مُهر را تا رأس ساعت ۲۲ اعلام کردند فرآیند رأی گیری در تعدادی از شعب، تا دقایقی بعد نیز ادامه داشت؟
پاسخ احمد خضری، فرماندار شهرستان لامرد:
▪️اگر عزیزانی تا قبل از پایان ساعت رأی گیری (ساعت ۲۲، ۱۴۰۲/۱۲/۱۱)، در شعب اخذ رأی حضور داشته اما به علت ازدحام جمعیت قادر به انجام این فرآیند نشده باشند، آن شعب موظفند ضمن هدایت این بزرگواران به داخل محل اخذ رأی، درها را بسته و از آنان آرا خود را دریافت نمایند؛ لذا ممکن است تا دقایقی پس از اعلام پایان فرایند اخذ رأی، این اقدام صورت پذیرفته باشد که این مهم، قانونی است.
سوال سوم: شمارش آرا در کجا و چگونه انجام میشود؟
پاسخ احمد خضری، فرماندار شهرستان لامرد:
▪️با اعلام پایان أخذ رأی (در شعبی که متقاضی جهت رأی گیری نداشت)، درب های آن شعب بسته میشود و با حضور نمایندگان کاندیدای محترم، هیأت نظارت، هیأت اجرایی و هیأت بازرسی ابتدا صورت جلسه ساعت پایان تنظیم میشود. (در این صورتجلسه پایان ساعت اتمام اخذ رأی درج میشود.)
▫️سپس با حضور همه این بزرگواران، پلمپ صندوق های رأی مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری (در همان محل اخذ رأی)، باز و بررسی میشود که کاغذ رأی مربوط به خبرگان رهبری در صندوق خودش و مجلس شورای اسلامی در صندوق مربوطه اش انداخته شده باشد. (ممکن است بزرگواری به اشتباه، جا به جا رأی خود را در صندوق ها انداخته باشد.)
▪️ابتدا آرا مربوط به خبرگان رهبری و سپس آرا مربوط به مجلس شورای اسلامی شمرده و ثبت میشوند لذا هیچگونه شمارش آرایی در محلی خارج از محل اخذ رأی (حتی در فرمانداری و بخشداری)، انجام نمیشود. (این فرآیند در صندوق های دارای رأی کمتر، حداکثر تا دو ساعت زمانبر خواهد بود.)
▫️در ادامه، صورتجلسه ای با محتوای میزان تعرفه مصرفی و باقی مانده، میزان آرا هر کاندیدا بصورت مجزا و آرا باطله (آرایی که در آنها، نامی غیر از نام کاندیدای بزرگوار درج شده است باطله میباشد)، تنظیم میشود.
▪️این صورتجلسه به تأیید حضار در شعبه میرسد و سپس در همان محل شعبه این آمار وارد دستگاه احراز هویت میشود و به صورت سیستمی و برخط (آنلاین) به فرمانداری ارسال میشود؛ فرمانداری این صورتجلسه ارسالی را بصورت قفل دریافت میکند؛ به بیان دیگر هیچگونه قادر به تغییر ارقام آن نخواهد بود.
▫️ سپس در آن شعبه أخذ رأی، همه اقلام انتخاباتی، اعم از تمامی آرای مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری، تعرفه های مصرف نشده و آرای باطله در یک صندوق گذاشته میشود و مجدداً در حضور حضار پلمپ و به فرمانداری شهرستان انتقال داده میشود.