به گزارش خبرنگاران گروه صنعت و تجارت گزارش خبر، شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات در حال حاضر، اجرای 7 پروژه از 48 طرح گروه پیشرانان پیشرفت اقتصادی کشور را در دست دارد، پروژههایی که از اهمیت بیشتری نسبت به سایر پروژهها برخوردار هستند و قرار است با بهرهبرداری از آنها هزاران فرصت شغلی ایجاد شود.
یکی از این پروژهها، احیا مستقیم فولاد اقلید است که از جمله طرحهای بزرگ کشور به شمار میرود و در راستای تحقق اهداف مجموعه از جمله تکمیل زنجیره تولید فولاد، تأمین منافع سهامداران و توسعه مناطق کمبرخوردار به اجرا درآمده است.
شرکت فولاد اقلید پارس در بهمن ماه سال 1400 تاسیس شد و با ظرفیت اسمیتولید 1.2 میلیون تن آهن اسفنجی وارد مدار خواهد شد. در مرداد سال گذشته طی قراردادی، شرکت ایران ایریتک به عنوان پیمان کار عملیات اجرایی مجموعه انتخاب شد و آغاز به کار کرد.
51 درصد از سهام این شرکت در اختیار شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات است و کنترل شرکت را در دست دارد و در این پروژه، با دو شرکت قدرتمند دیگر شرکت معدنی و صنعتی چادرملو (کچاد) با مالکیت 30 درصدی و شرکت بین المللی مهندسی ایران (ایریتک) با مالکیت 19 درصدی، مشارکت دارد.
حضور شرکت چادرملو در جمع سهامداران از این حیث حائز اهمیت است که به عنوان تامینکننده مواد اولیه در پروژه فولاد اقلید پارس معرفی میشود و شرکت با توجه به ترکیب سهامداری در تامین مواد اولیه کمترین چالش را خواهد داشت.
کلید آغاز احداث این کارخانه در خرداد ماه سال 1401 زده شد و پیش بینی شده طی مدت 36 ماه و در اواسط سال 1404 به بهرهبرداری برسد. تا پایان شهریور ماه سال جاری این پروژه در احداث بخش زیربنایی 19 درصد و در احداث بخش احیا حدود 9 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
پروژه احداث واحد احیا مستقیم آهن اسفنجی اقلید به روش میدرکس با سرعت و جدیت در حال اجرا بوده و با تلاشهای بیوقفه مدیران و هماهنگی بین سهامداران و حل و فصل موانع پیشرو، سرعت پیشرفت پروژه چشمگیر بوده است.
تامین مالی این پروژه ترکیبی از آورده سهامداران در قالب افزایش سرمایه و اخذ تسهیلات مالی ریالی و ارزی است. این کارخانه با سرمایهگذاری بالغ بر 107 میلیون یورو و 24 هزار و 786 میلیارد ریال راه اندازی خواهد شد و چندی پیش نیز سرمایه اسمی500 میلیارد ریالی خود را به 2 هزار و 600 میلیارد ریال افزایش داد.
با تدبیر اتخاذ شده و با همکاری پیمانکار و هماهنگی بین سهامداران در تامین مالی، تلاش بر آن است که این پروژه بدون کمترین اتلاف زمانی و در موعد مقرر تکمیل و راه اندازی شود.
یکی از مزیتهای رقابتی شرکت فولاد اقلید پارس نزدیکی به چهار استان کشور و همچنین، دسترسی آسان به سیستم حمل و نقل است.
این شرکت با فاصله یکسان از چهار استان کشور از جمله شیراز، یزد، اصفهان و یاسوج هم در تامین مواد اولیه خود و هم در تامین مواد اولیه صنایع بالادستی نقش موثری ایفا خواهد کرد و علاوه بر کاهش هزینههای تولید در زنجیره فولاد به خاطر دسترسی به سیستم حمل و نقل ریلی، مخاطرات زیست محیطی را نیز کاهش میدهد.
با توجه به نزدیکی و دسترسی آسان به خط راه آهن یزدـشیراز و سیستم حمل و نقل جادهای، هزینه تامین مواد اولیه و حتی فروش محصولات کاهش محسوسی خواهد داشت و به مزیت رقابتی نسبت به سایر رقبا تبدیل شده است.
لازم به ذکر است که شرکت فولاد اقلید پارس در همین مدت کوتاه از عمر تاسیس خود توانسته رکوردهای منحصر به فردی را به نام خود ثبت کند. این شرکت برای نخستین بار در تاریخ کشور، تنها پس از یک و نیم سال از تاریخ تاسیس خود، موفق به کسب گواهی ایزو ۹۰۰۱، ایزو ۱۴۰۰۱، ایزو ۴۵۰۰۱ و گواهی IMS از سازمان بینالمللی استاندارد شد تا اینگونه رکورد اخذ ایزو را به نام خود ثبت کند.
اجرای این طرح توسعه چشمگیری را در حوزه صنعت و اشتغال منطقه رقم خواهد زد و به طور مستقیم این واحد صنعتی برای نزدیک به ۴۰۰ نفر و به طور غیرمستقیم برای حدود ۶ هزار نفر اشتغال ایجاد خواهد کرد.
این روزها تولید آهن اسفنجی از حاشیه سود بهتری نسبت به سایر محصولات زنجیره فولاد برخوردار است و فروش آن با نرخهای مناسب و شرایط مطلوب صورت میگیرد. به همین جهت میتوان گفت گروه توسعه معادن و فلزات که عزم جدی در راهاندازی و تکمیل پروژههای خود دارد، با وارد مدار کردن پروژه فولاد اقلید پارس ارزش افزوده قابل توجهی را صاحب خواهد شد و ارزش این هلدینگ بیش از پیش رشد میکند و نمایان خواهد شد.
نظرات شما ( 1 نظر )