به گزارش خبرنگاران گروه اقتصاد گزارش خبر، علی اکبر اولیاء رئیس اسبق سازمان ملی بهره وری در مناظره کنکاش رادیو اقتصاد گفت: مجلس هشتم زمانی تحقیق و تفحص از برنامه چهارم را آغاز کرد که درآمدهای ارزی ما حدود ۶۰۰ میلیارد دلار بود، در حالی که سال های بعد از آن، وضعیت اقتصادی کشور مناسب نبود.
علی اکبر اولیاء رشد ۸ درصدی اقتصاد از ۳۵ درصد بهره وری در شرایط فعلی را اجتناب ناپذیر دانست و گفت: ریاست جمهور در ارائه برنامه هفتم گفتند که آسیب شناسی برنامه های گذشته انجام شده که امیدواریم سازمان برنامه و بودجه، بطور شفاف هدفگذاری برنامه هفتم، آسیب های برنامه های قبلی و راه های رسیدن به این رشد را تشریح کنند.
وی یکی از راه های رشد بهره وری را مشارکت عمومی و فرهنگ بهره وری در جامعه دانست و گفت: باید مطالبه عمومی شکل بگیرد و ساز و کارهای تحقق رشد اقتصادی از منابع بهره وری بیان شود.
اولیاء نقش سازمان برنامه و بودجه در هماهنگی، هم افزایی و تحقق رشد بهره وری مهم دانست و افزود: اینکه در ۱۲ سال بالای ۱۵ میلیون دانش آموز فاقد مهارت تربیت می کنیم و آموزش عالی بی رویه رشد یافته و درصد بیکاران تحصیلکرده افزایش می یابد، تحول در نظام برنامه و بودجه کشور را زیرسوال می برد.
وی با اشاره به سهم ۲۰ درصدی تحریم در عدم بهره وری افزود: عمده مشکلات ما از عدم استفاده از منابع موجود کشور است که نمی توانیم ارکان بهره وری را همچون کیفیت، نوآوری، رقابت پذیری اجرایی کنیم.
اولیاء در ادامه تصریح کرد: سازمان بهره وری به تنهایی نمی تواند شاخص بهره وری را افزایش دهد و نیازمند همگرایی بانک مرکزی، سازمان برنامه و بودجه، وزارت اقتصاد و سازمان اداری استخدامی کشور است.
وی با تاکید بر اینکه کشورهای توسعه یافته بین ۵۰تا ۶۰ درصد از رشد اقتصادی خود را از بهره وری بدست آوردند افزود: ایجاد ساز و کار مناسب، همبستگی و هم افزایی مجموعه های مختلف دولت و راهبری اقتصادی و فرهنگی برای تحقق برنامه هفتم لازم و ضروری است.