به گزارش خبرنگاران گروه صنعت و تجارت گزارش خبر، سید احمدرضا سید علیان مدیر كل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه امور دام كشور درخصوص كاهش هزینههای تولید اینگونه اظهار داشت: حدود ۱۸ میلیون هكتار از اراضی كشور تحت كشت است كه از این میزان فقط حدود ۱ میلیون هكتار دارای خاك مرغوب است.
وی افزود: میزان منابع آبی كشور (تحت عنوان آب سبز) طی ۵۰ سال اخیر از ۱۳۰ میلیارد متر مكعب به ۹۰ میلیارد متر مكعب رسیده است. متاسفانه برای تامین منابع آبی مورد نیازمان طی این سالها بیش از ۱۹۰ میلیارد متر مكعب آب از منابع آبی سفرههای زیرزمینی (آب آبی) استخراج كردیم. یكی از اثرات برداشت های بی رویه از سفرههای زیرزمینی پدیده فرونشت است كه هم اكنون در دشتهای كشور شاهد این پدیده هستیم.
سید علیان با تاكید بر اینكه آب غذا است؛ تصریح كرد: سالانه ۲۵ تا ۳۰ درصد ضایعات مواد خوراكی داریم كه این میزان هدر رفت معادل ۱۳ میلیارد متر مكعب آب است. در درجه اول ما به فكر تامین آب دام هستیم اگر آب مورد نیاز دام را نداشته باشیم به علوفه دام فكر نمیكنیم.
مدیر كل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه امور دام كشور افزود: بقایای زراعی، باغی،صنایع تبدیلی و دریایی ۲۶ میلیون تن است؛ كه باید به چرخه خوراك دام بازگردد. از ۲۶ میلیون تن حدود ۱۵ میلیون تن آن كاه گندم و ما بقی بقایای مثل سرشاخه نیشكر، زیتون و سرشاخه خرما است كه فرآوری این بقایا و تبدیل آن به خوراك دام در حال اجرا است.
وی افزود: یكی دیگر از بقایای قابل استفاده برای خوراك دام بقایای میادین میوه و تره بار است كه این بقایا در كلانشهرهای كشور سالانه ۲۲۵ هزار تن است كه با توجه به قراردادی كه با شهرداری منعقد شده است این بقایا در حال فرآوری و بازگشت به چرخه خوراك دام است.