به گزارش خبرنگاران گروه فرهنگ، هنر و رسانه گزارش خبر، کتاب «سیاست خارجی الگوریتمی جمهوری اسلامی ایران» اولین اثرِ پژوهشی است که در پیِ تئوریزه کردن سیاست خارجی ایران در عصر هوش مصنوعی برآمده و از این رو می تواند راهگشای سیاستگذاری خارجی کشورمان در وضعیت حکمرانی الگوریتمیک گردد.
این کتاب تالیف مشترک دکتر سید جلال دهقانی فیروزآبادی و دکتر سعید چهرآزاد است که بهتازگی توسط انتشارات قومس به چاپ رسیده است.
این کتاب علاوه بر یک مقدمه و نتیجه گیری شامل 8 فصل است که از زوایای مختلف به موضوع نگرسته و به نوعی راهنمایی اولیه برای حکمرانی بینالمللی جمهوری اسلامی ایران در عصر موسوم به هوش مصنوعی قلمداد می شود.
8 فصل این کتاب با عنوان ذیل تدوین شده است: دستورِ کار "سیاست خارجی الگوریتمی"، ضرورت چرخش عملی در سیاست خارجی، گره گاه یا "نقطۀ آجیدن" هوش مصنوعی و سیاست ایران، طرح وارۀ معرفت شناسانۀ تراگذرنده گی سیاست خارجی الگوریتمی ایران، هوش مصنوعی و پیوستار قدرت در سیاست خارجی ایران، فراخوانی برای کاربست انتظارات از سیاست خارجی الگوریتمی ج.ا.ایران، اصول و مبانی سیاست خارجی الگوریتمی جمهوری اسلامی ایران و در نهایت هوش مصنوعی و وظایف پیچیدۀ در مطالعات سیاست خارجی ایران.