به گزارش خبرنگاران گروه جامعه گزارش خبر، بزرگترین جشنواره فرهنگی و ورزشی فرزندان اتیسم و سندروم دوان برای اولین بار با حضور ۲۵۰ کودک اتیسم و سندروم دوان در شیراز برگزار شد.
همایش فرهنگی و ورزشی به مناسب ماه جهانی آگاهی بخشی اتیسم با حضور خانواده های اتیسم و سندروم داون و کم توان ذهنی با هدف آگاهی بخشی اتیسم و ایجاد شور و نشاط همراه با فرزندان دارای اختلال اتیسم همراه با ورزش انجام شد.
پارسایی نماینده خانواده های اتیسم گفت: اختلال اوتیسم برای بعضی از خانواده ها افرناشناخته است و یکی از راه های معرفی این بیماری و اختلال برگزاری چنین جشنواره هایی است.
وی افزود: حمایت مسئولین در کنار آموزش و تشخیص به موقع گام بلندی برای حل عمدهای از مشکلات عزیزان دارای اختلال اتیسم می باشد قطعاً ساخت یک مرکز درمانی و تفریحی خاص افراد دارای اختلال اوتیسم و سندروم دوان بسیاری از دغدغه های والدین و مشکلات این خانواده ها را حل خواهد کرد.
علیرضا غلامیان، سرپرست هیات ورزش های همگانی استان فارس در این همایش ضمن ابراز خرسندی از برگزاری چنین همایشی در شیراز گفت: ورزش همگانی یعنی ورزش برای همه و ورزش همگانی در استان فارس تلاش دارد با فعالیت ها و پیگیری اهداف فدراسیون ورزش های همگانی برنامه ریزی لازم برای افراد دارای نیاز ویژه را داشته باشد برگزاری کارگاه های آموزشی و برنامه های مفرح و شادی برای پر کردن اوقات فراغت این افراد برنامه ریزی و حال اجرا است.
وی افزود: برای اولین بار کارگاه آموزشی روپایی با گوی پردار و مهارت های فردی و روپایی به صورت فردی و گروهی در فارس با هدف ارتقای سطح سلامت و ایجاد شور و نشاط برنامه ریزی و اجرا شده است.
هیات ورزش های همگانی استان فارس برنامه های ویژه ای ، خاص افراد دارای اختلال اوتیسم برگزار کرده است که مورد استقبال خانوادههای این عزیزان قرار گرفته است و با توجه به درخواست مکرر این خانواده چنین برنامه هایی را در دست بررسی و اجرا داریم.
در این جشنواره علاوه بر برگزاری کارگاه آموزشی لیوان چینی ،داژبال ، روپایی با گوی پردار و فریزبی ضمن آموزش این رشته ها مسابقاتی نیز با حضور عزیزان دارای اختلال اتیسم و سندروم داون برگزار شد و مورد استقبال خانوادههای این عزیزان نیز قرار گرفت.
غلامیان یادآور شد که ورزش همگانی ویژه افراد دارای اختلال اتیسم و کم توان و ناتوان ذهنی در ذیل کمیته در هیات ورزش های همگانی ایجاد و ساماندهی خواهد شد.
وی افزود: هیات ورزش های همگانی برنامه ریزی لازم برای پایش سلامت فرزندان اوتیسم و سندروم دان را در دست اقدام دارد که به زودی اطلاع رسانی خواهد شد.
محمدرضا جعفری، مسئول کمیته فرهنگی و مسئولیت اجتماعی هیات ورزش های همگانی استان فارس در حاشیه این جشنواره فرهنگی و ورزشی گفت: تأثیر یک برنامه تمرینی مشخص و روتین فعالیتی برای کودک مبتلا به اوتیسم بسیار چشمگیر خواهد بود.
کودکان مبتلا به اوتیسم ممکن است در هر دو مهارت حرکتی ریز و درشت مشکل داشته باشند ولی انجام تمرینات ورزشی به این کودکان کمک میکند تا بتوانند این مشکلات را مدیریت کنند.
وی افزود: با توجه به ارتباط نزدیک با کودکان اتیسم دریافتیم خیلی از افراد مبتلا به اتیسم از مهارت های حرکتی کمتری در مقایسه با دیگران برخوردار هستند و این مهارت ها عبارتند از تعادل، هماهنگی بدن، قدرت بصری و مهارتهای حرکتی که باید از فعالیت های مختلفی استفاده کرد که در عین لذتبخشی بتواند به کودکان مبتلا به اوتیسم کمک کند.
جعفری افزود: در سال گذشته در ماه آگاهی بخشی اتیسم ، ایستگاه اتیسم را برای معرفی این اختلال در کنار همایش های پیاده روی برنامه ریزی و اجرا کردیم که باعث الگو برداری در سطح کشور و سایر استان ها شد.
در این جشنواره فرهنگی و ورزشی مسئولین استانی و شهرستانی حضور داشتند که میتوان به حضور ارزشمند دکتر تقی زاده مدیر عامل موسسه توانبخشی اتیسم فارس، پارسایی رئیس هیات مدیره موسسه خیریه حامیان اتیسم شیراز، محمد نظری سرپرست کمیته ورزشی حامیان اتیسم شیراز، خیراندیش شیراز جناب گلریزخاتمی، سیروس پاک فطرت رئیس اسبق هیات ورزش های همگانی استان فارس، علیرضا غلامیان سرپرست هیات ورزش های همگانی استان فارس، داریوش آورند سرپرست دبیری، سجادی سرپرست کمیته داژبال، جوکار سرپرست کمیته روپایی، ستوده فر سرپرست کمیته لیوان چینی، نوروزی مسئول کمیته فریزبی و جمعی از مربیان هیات ورزش های همگانی استان فارس و از بهزیستی محمدصادق جعفری معاون امور توانبخشی و الهه رستگار رئیس مرکز تامین و توسعه گلریز خاتمی و حمزه گوهری رئیس جامعه معلولین فارس، خانم کرمی مدیر مرکز توانبخشی تبسم، خانم حساس مدیر مرکز توانبخشی مهر اندیش در کنار خانواده های اتیسم و سندروم دوان اشاره کرد و در پایان از مسئولین حامی اتیسم و نفرات برتر این جشنواره تقدیر شد.