وزیر بهداشت در نشست هم اندیشی با دانشمندان یک درصد پراستناد جهان در حوزه علوم پزشکی عنوان کرد:

تولید ۴۰ درصد از مقالات علمی کشور در حوزه سلامت

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از ایجاد بانک ایده پردازی در معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت خبر داد و گفت: ما برای هر ایده تحقیقاتی متناسب با اهداف کشور و نیاز جامعه، اهمیت قائلیم و از ایده هایی که پاسخگوی اهداف و نیازهای کشور باشند، حمایت می کنیم.
اشتراک گذاری:
لینک کوتاه
تصویر تولید ۴۰ درصد از مقالات علمی کشور در حوزه سلامت

به گزارش خبرنگاران گروه جامعه گزارش خبر، نشست صمیمی دکتر بهرام عین اللهی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، عصر چهارشنبه ۱۶ فرودین ماه با دانشمندان یک درصد برتر جهان در محل این وزارتخانه برگزار شد.

دکتر بهرام عین اللهی در این نشست، ضمن تاکید بر استمرار جلسات هم اندیشی با نخبگان حوزه سلامت، بر عملیاتی شدن نظرات و پیشنهادهای دانشمندان تاکید کرد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به فرمایش های رهبر معظم انقلاب در نخستین روز سال ۱۴۰۱ در مشهد مقدس و تجلیل ایشان از دانشمندان کشور اشاره و تصریح کرد: مقام معظم رهبری همواره عنایتی ویژه به تولید علم به ویژه در عرصه سلامت دارند که این حمایت ایشان ، مایه دلگرمی و پشتوانه ای معنوی برای نخبگان علمی و محققان در نظام سلامت است.

دکتر عین اللهی با ذکر حدیثی از امیرالمومنین (ع) گفت: علم اندوزی از اصول بنیادین فرهنگ ماست و باید از دانشمندانی که در تولید علم نافع، سهم و‌ نقش دارند، تقدیر کنیم و ایشان را گرامی داریم.

وزیر بهداشت به دستاوردها و پیشرفت‌های حاصل شده در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی در حوزه های مختلف به ویژه در عرصه سلامت اشاره و خاطرنشان کرد: یکی از بزرگترین دستاوردهای کشور بعد از انقلاب اسلامی به حوزه سلامت مربوط می شود؛ چرا که بدون شک، وابستگی ما در این حوزه قبل از انقلاب به غربی ها صددرصد و‌ به گونه‌ای بود که در کوچکترین مسائل بهداشت و درمان ناگزیر از کمک آنها بودیم ؛ اما امروز در بسیاری از شاخص ها، با فاصله و ارتفاعی چشمگیر نسبت به بسیاری از کشورها سرآمدیم.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادغام آموزش پزشکی در درمان را از بزرگترین دستاورد های نظام سلامت جمهوری اسلامی عنوان و تصریح کرد: با این ابتکار توانستیم دانشگاه را به خدمت جامعه در آوریم و از این روست که امروز جامعه می تواند برای ارتقاء سلامت از دانشمندان خود استفاده کند و زمینه ساز رشد و پیشرفت سلامت شود .

وی با بیان اینکه امروزه از نظر نیروی انسانی کارآمد از وضعیت مناسبی برخورداریم، اظهار داشت: ما نه تنها انواع خدمات درمان را در داخل کشور با کیفیت مطلوب ارائه می کنیم‌، بلکه شاهد حضور بیماران دیگر کشورها در ایران برای درمان‌ هستیم.

دکتر عین اللهی تناسب دو مقوله ظرفیت و اثربخشی را در نظام سلامت حائز اهمیت خواند و تاکید کرد: عملکرد وزارت بهداشت در انجام تحقیقات اثربخش افتخار آمیز است است؛ به گونه‌ای که از ۷۸ هزار مقاله تولید شده در کشور ، ۳۱ هزار مقاله به دانشمندان حوزه سلامت تعلق دارد و این در حالی است که تعداد اعضای هیأت علمی دانشگاه های علوم پزشکی، تنها ۲۱ هزار نفر و معادل یک پنجم کل تعداد اعضای هیأت علمی کشور است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: سرعت رشد تولید علم در وزارت بهداشت از میانگین سرعت رشد علم در کل کشور که ۷.۴۴ بوده، بالاتر و‌حدود ۸.۳۳ است که نشان از همت بالای دانشمندان ما دارد و باید کوشید تا از این عدد هم فراتر رویم.

وی افزود: پیشرفتی که امروز به آن دست یافته ایم، آرمان مطلوب ما نیست و می‌توان رشد بهتری را نیز رقم زد؛ برای این منظور باید ساختارهای تولید علم چابک تر شده و اثربخشی ۸۴۰ مرکز تحقیقاتی کنونی ما افزایش یابد.

به گفته دکتر عین اللهی، حوزه سلامت کشور برای رشد تولید علم نیازمند یک سیستم مجهز و فناوری پایه است که دسترسی دانشمندان به اطلاعات را سریع و آسان کند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بر ضرورت وضع قوانین و مقررات متناسب با سیستم جدید تاکید و با اشاره به اقداماتی که سال گذشته در این حوزه صورت گرفته است، یادآور شد: سال قبل که مقام معظم رهبری آن را با عنوان "سال تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین" مزین فرمودند؛ در حوزه سلامت دانش بنیان ۴۳ درصد رشد رقم خورد ؛ به طوری که هم اکنون ۴۰ درصد از تجهیزات پزشکی پیشرفته با کمک شرکت های دانش بنیان در داخل کشور تولید می‌شوند.

وی با بیان اینکه امروز علوم پزشکی ما نیازمند علوم پایه اند، گفت: متاسفانه علوم پزشکی در دنیا متکی به داروست؛ چرا که دارو دومین عامل تجارت در دنیاست و مافیای دارو در جهان نمی گذارد علم پزشکی از محدوده درمان های دارویی خارج شود؛ در حالی که امروزه بسیاری از بیماری ها بدون نیاز به دارو درمان می شوند و بنابراین ما باید علوم پایه را ارتقا و‌گسترش دهیم.

دکتر عین الهی با تاکید بر اینکه حوزه سلامت نباید به ترجمه یافته های دانشگاه های غربی اتکای صرف داشته باشد، بلکه باید در تولید علم و فناوری مبتکر باشیم، گفت: افزایش بهره وری مراکز پژوهشی در کشور می تواند ما را در نیل به این هدف یاری دهد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنین با اشاره به لزوم همتا پروری و جوان پروری در عرصه تولید علم افزود: در حال حاضر دانشگاه‌ها ماموریت گرا شده‌اند و‌ به هر دانشگاه ماموریت ویژه ای داده شده تا با استفاده از امکانات و ظرفیت‌های خود به تولید علم بپردازد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنین از ایجاد بانک ایده پردازی در معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت خبر داد و گفت: ما برای هر ایده تحقیقاتی متناسب با اهداف کشور و نیاز جامعه، اهمیت قائلیم و از ایده هایی که پاسخگوی اهداف و نیازهای کشور باشند، حمایت می کنیم.

پروفایل خبری کسب و کارهای منتخب

بارسانه های گزارش خبر

با رسانه ها

تیم خبری گزارش خبر

گروه حفاظتی پاس

روابط عمومی گروه پاس

تیم تامین حفاظت سازمان ها و اشخاص

سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات

سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات

برترین شرکت سرمایه گذاری تخصصی معدن و صنایع معدنی

گروه پیشرانان پیشرفت ایران

گروه پیشرانان پیشرفت ایران

بزرگترین پروژه های صنعتی کشور

دبستان پسرانه غیردولتی نهال اندیشه

دبستان نهال اندیشه

آموزش و تربیت علمی و کاربردی دانش آموزان

آهن و فولاد غدیر ایرانیان

آهن و فولاد غدیر ایرانیان

تامین آهن اسفنجی تولیدکنندگان فولاد در کشور

آکادمی تخصصی حسابداری بهشتی

آکادمی تخصصی حسابداری بهشتی

آموزش تخصصی دوره های حسابداری

شرکت تجلی معادن و فلزات

تجلی توسعه معادن و فلزات

نخستین شرکت پروژه محور در بازارسرمایه

رپورتاژ آگهی تریبون

تریبون

انتشار گسترده محتوا در رسانه گزارش خبر

روابط عمومی بانک آینده

روابط عمومی بانک آینده

بانک پیشرو در اقتصاد کشور

گروه سرمایه گذاری غدیر

گروه سرمایه گذاری غدیر

بزرگترین هلدینگ چندرشته ای در بازارسرمایه

سرآمد نوین

سرآمد نوین

پیشرو در نرم افزار های تخصص مالی بورس

وکیل اول

وکیل اول

پروانه وکالت ۲۵۸۰۱ کانون وکلای مرکز

بانک قرض الحسنه مهر ایران

بانک قرض الحسنه مهر ایران

تأمین مالی در چهارچوب تسهیلات قرض الحسنه

صنایع معدنی نوظهور کویر بافق

صنایع معدنی نوظهور کویر بافق

اشتغال‌زایی پایدار، ارزش آفرینی مواد معدنی و تأمین مواد اولیه صنعت فولاد کشور

پروفایل خبری خبرنگاران منتخب

زهره کرمعلی

زهره کرمعلی

فعال حوزه ارتباطات و روابط عمومی

احمد باقری

احمد باقری

مدرس و مشاور حوزه ارتباطات، روابط عمومی و رسانه

میلاد فرخ پور

میلاد فرخ پور

فعال حوزه انفورماتیک

عباس ستایش گو

عباس ستایش گو

فعال و مشاوره خبری سازمان ها در سطح کشور

صدیقه طباطبایی

صدیقه طباطبایی

خبرنگار تحلیلی گزارش خبر

مهدی آشتیانی فرد

مهدی آشتیانی فرد

خبرنگار اختصاصی خبرگزاری گزارش خبر

محمد تقی ناصریراد

محمد ناصریراد

فعال رسانه، مستندساز و منتقدِ سینما

وحید حاج سعیدی

وحید حاج سعیدی

فعال رسانه ای در استان گلستان

نورالله رنجبر

نورالله رنجبر

مدیر و مشاور روابط عمومی در امور هنری

ناهید مظفری

ناهید مظفری

مشاور رسانه ای در استان یزد

محمود صابری زاده

محمود صابری زاده

مدیر و مشاور تولید محتوا برای سازمان ها