به گزارش خبرنگاران گروه ورزش گزارش خبر، این نشست مسئول هیئت ورزش همگانی استان فارس، مهمترین اتفاق در حوزه ورزش همگانی کشور را افزایش چشمگیر شناخت مردم از ساختارها و اهداف این حوزه دانست و گفت: حالا همگان به خوبی متوجه شده اند که پرکارترین و پرمخاطب ترین هیئت ورزشی، هیئت ورزش های همگانی است و ما در تلاشیم که بتوانیم تا حد امکان، نیازهای جامعه هدفمان را پوشش دهیم.
علیرضا غلامیان که حدود یک ماه است با حکم فدراسیون ورزش های همگانی، سرپرستی این هیئت را برعهده دارد، درباره فعالیت های این یک ماه هیئت توضیح می دهد: در این یک ماه، بالغ بر ۵٠ کمیته با زیرمجموعه های مختلف شروع به فعالیت کردند و فضای پایداری را در این مدت شاهد بودیم.
وی گفت: برنامه های مناسبتی دهه فجر برای فدراسیون حائز اهمیت بود و ما با اینکه تازه به عنوان تیم جدید هیئت مشغول به فعالیت شده بودیم، توانستیم عملکرد خوبی به جا بگذاریم و استان فارس پربارترین برنامه ها را در کل کشور به ثبت رساند.
غلامیان در این باره توضیح داد: ما ۵ رویداد ملی در دهه مبارک فجر داشتیم که چهار مورد آن، برگزاری ورزش های خانوادگی و همگانی بود که در قالب همایش های پیاده روی و تجمع های ورزشی انجام شد. این سلسله همایش ها در ۴شهرستان؛ کوه چنار، نی ریز، فسا و جهرم انجام شد. اتفاق جالب این بود که در شهرستان کوه چنار و در یک روز غیرتعطیل، ۵ هزارنفر از مردم در پیاده روی شرکت کردند. در نیریز شش هزار نفر، فسا ۱۰ هزار نفر و جهرم ۳ هزار و ۷۰۰ نفر مشارکت کردند که جمعا رقم ۲۴ هزار و ۷۰۰ نفر را نشان می دهد. از این حیث توانستیم رکورد بیشترین مشارکت مردمی در رویدادهای ورزشی روزهای غیرتعطیل کشور را به نام فارس ثبت کنیم.
وی گفت: هر یک از این ۴ برنامه به مدت یک ساعت از شبکه سوم سیما و همینطور شبکه استانی فارس پوشش داده شد و بابت این برنامه ها مبلغ یک میلیارد و چهارصد میلیون تومان، مشارکت مالی از طریق خیرین، شوراهای شهر، اسپانسرها و حتی یکی از ائمه محترم جمعه، صورت گرفت. ضمن اینکه باید از صدا و سیما تشکر کنیم که بالغ بر ۲۰ نفر از عزیزان این حوزه برای پوشش تصویری این همایش همکاری کردند. نمایندگان سه شهرستان در مجلس شورای اسلامی نیز در کنار ما برای برگزاری این رویدادها، حضور داشتند.
سرپرست ورزش همگانی فارس به ثبت یک رکورد ملی توسط یکی از ورزشکاران فارسی نیز اشاره کرد و گفت: آقای احمد برنا، یک ورزشکار روستایی که به عنوان معلم در شهر اوز مشغول به تدریس است، توانست یک ساعت با توپ بسکتبال روپایی بزند و نامش را در کتاب رکوردها ثبت کند. چنین رکوردی در دنیا سابقه نداشته است.
وی از برگزاری مسابقات استانی، نشست های مختلف و متفاوت با ادارات کل، معاونین و کارشناسان به عنوان سایر فعالیت های یک ماه اخیر هیئت یاد کرد و گفت: در این نشست های صحبت هایی انجام شد تا بتوانیم در زمینه رسیدن به اهداف هیئت، شتاب بیشتری را شاهد باشیم. همچنین در همین مدت کوتاه توانستیم به هشت هیئت شهرستانی سرکشی کنیم.
غلامیان از راه اندازی رادیو ورزش همگانی در استان فارس خبر داد و گفت: اقدامات اولیه و بسترهای این کار فراهم شده که سال آینده بتوانیم این رادیو را به صورت اینترنتی و به عنوان پایلوت در استان فارس راه اندازی کنیم.
وی همچنین به راه اندازی فروشگاه آنلاین هیئت نیز اشاره کرد و گفت: سعی داریم که ادوات، وسایل و پوشاک مورد نیاز برای انجام رشته های ورزشی را با کیفیتی استاندارد در اختیار علاقمندان قرار دهیم. حداقل مزیت چنین کاری، اشتغالزایی برای دست کم سه نفر است.
سرپرست ورزش همگانی استان افزود: همچنین در نظر داریم که برنامه همایش های خانوادگی را هر هفته جمعه ها در یک شهرستان برگزار کنیم و برای اجرای فاز اول این طرح، دوازده شهرستان را مد نظر قرار داده ایم. جلساتی هم برای این موضوع داشته ایم و انشالله در اردیبهشت ماه سال آینده این طرح اجرایی خواهد شد.
او ادامه داد: برنامه بعدی ما که مجوزش را از فدراسیون دریافت کرده ایم، راه اندازی بزرگترین مرکز پایش سلامت کشور است که برای تحقق این موضوع، یک میلیارد سرمایه نیز جذب شده است. استعدادیابی، غربالگری و شناسایی بچه های مستعد ورزش، از جمله اهدافی است که قرار است در این مرکز پایش سلامت تحقق یابد.
غلامیان در ادامه به دغدغه ها و مشکلات این هیئت نیز اشاره کرد. او ابتدا با ارائه آماری، از مشکل جدی در زمینه سلامت و تناسب اندام جامعه خبر داد.
وی گفت: طبق آماری که از سوی دانشگاه علوم پزشکی اعلام شده است، شاهد درصد بالایی از چاقی در بین تمامی اقشار جامعه هستیم. طبق این آمار، ۳۲.۶درصد جوانان، ۱۷.۲درصد نوجوانان، ۵۶.۷ درصد میانسال ها و ۳۴.۲ درصد کهنسالان دچار چاقی هستند که آماری بشدت نگران کننده است. ما خودمان را موظف می دانیم که با عملکرد خود باعث کاهش این ارقام در سال ۱۴۰۲ باشیم.
سرپرست دبیری هیئت همگانی فارس نیز گفت: ما اهمیت رسانه در ورزش را درک می کنیم و می خواهیم اصحاب رسانه در در راه گسترش ورزش در سطح جامعه، بیشتر از گذشته در کنار ما باشند.
داریوش آورند افزود: برای اینکه اهمیت هیئت ورزش همگانی را درک کنیم، باید به تعداد افراد جامعه هدفمان نگاه کنیم. از جمعیت ۵ میلیون نفری فارس، تنها ۳۰۰ هزار نفر به عنوان ورزشکاران سازمان یافته در رشته های مختلف ورزشی فعالیت دارند. یعنی ما با ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر دیگر سر و کار داریم و باید در زمینه ترغیب آنها و ایجاد زیرساخت ها برای ورود به ورزش، تلاش کنیم.
وی با اشاره به این نکته که در مدت یک ماه اخیر، شاهد یازده تغییر در کمیته های مختلف و جمعا ۱۷ انتصاب در این هیئت بوده ایم، افزود: معیار ما برای تغییرات و انتصاب ها، سنجش عملکرد و البته جوانگرایی بوده است. در هیئت های شهرستان ها هم با وجود اینکه از مشکلاتشان آگاه هستیم و می دانیم از لحاظ بودجه و امکانات در مضیقه هستند، اما وظیفه داریم که در هیئت هایی که عملکرد ضعیفی داشته اند، تغیراتی ایجاد کنیم. در این زمینه ارزیابی های دقیقی را انجام خواهیم داد و هیئت هایی که کمتر از یک نمره مشخص داشته باشند، تغییر خواهند کرد.
مدیر روابط عمومی هیئت ورزش همگانی فارس نیز ابراز امیدواری کرد که ورزش همگانی به یک فرهنگ عمومی تبدیل شود.
محمدرضا جعفری گفت: در سال گذشته ۱۸۵۰ برنامه ورزشی را در سطح استان داشتهایم که طبق ارزیابی فدراسیون، رتبه اول را در سطح کشور کسب کردیم که بخش عمده این موفقیت، حاصل زحمت تیم قبلی هیئت بوده که حالا دیگر در خدمتشان نیستیم.
وی همچنین از شهرداری درخواست کرد که بعضی بیلبوردها در سطح شهر به ورزش همگانی اختصاص پیدا کند تا انگیزه و آگاهی مردم از برگزاری رویدادهای ورزشی، افزایش پیدا کند.
همچنین در این نشست به برگزاری یک رویداد جذاب در آینده نزدیک اشاره شد. برگزاری مسابقات مینی فوتبال که توسط فدراسیون ورزش های همگانی طرح ریزی شده و طبق گفته مسئول کمیته مینی فوتبال هیئت همگانی فارس، پیش بینی می شود که تعداد هزار تیم از استان فارس در این رقابت ها شرکت کنند.