به گزارش خبرنگاران گروه جامعه گزارش خبر، عطا پورشیرزاد در نشست خبری در جمع خبرنگاران با اعلام شعار امسال هفته هوای پاک بیان کرد: شعار امسال این هفته «تحقق هوای پاک، حقوق عامه و اراده ملی» است و هر ساله موضوع هوای پاک و آلودگی هوا دغدغه بیشتری ایجاد می کند.
وی با اشاره به توسعه یافتگی ، رشد صنایع و افزایش فعالیتهای صنعتی در جامعه در صورت اصولی نبودن موجب افزایش آلودگی هوا میشود افزود: با توجه به شعار این هفته باید عنوان کرد که اگر اراده ملی برای حفظ هوای پاک وجود نداشته باشد نمیتوان انتظار داشت که از هوایی پاک بهرمند شویم، از این رو آحاد جامعه در حفظ هوای پاک نقش آفرین هستند.
این مقام مسئول عنوان کرد: یکی از مهم ترین ارکان حفظ هوای پاک عدم استفاده از خودروهای تک سرنشین در جامعه است البته تجهیز و به روز رسانی ناوگان حمل و نقل درون شهری نیز میتواند عاملی برای کاهش استفاده از خودروهای تک سرنشین باشد.
پورشیرزاد ادامه داد: باغات شهر شیراز از سه هزار هکتار به دو هزار هکتار رسیده که نشان دهنده آسیب رسیدن به ریه های تنفسی شهر شیراز است و امید است برای حفظ هوای پاک کلان شهر شیراز متولیان نسبت به حفظ این باغات ارزشمند با جدیت برنامه ریزی نمایند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس در پاسخ به سوالات خبرنگاران نیز بیان کرد: محیط زیست با توجه به وظایف قانونی که به آن محول شده در تلاش هست با کمک و همراهی همه متولیان و تصمیم گیران حق آبه تالاب های استان را بیش از هر زمان دیگری محقق نماید.
وی افزود: با اختصاص حق آبه تالاب به تنهایی، نیازی که تالاب دارد برطرف نمی شود و باید در جامعه این دغدغه مندی وجود داشته باشد تا با فرهنگ سازی و پیدا کردن حلقه های مفقوده زمینه برطرف کردن مشکلات را فراهم آورد.
به گفته او محیط زیست دستگاهی هشدار دهنده است اما بر اساس قانون دستگاه های متولی وظیفه دارند که نسبت به وظایف قانونی خود اقدام کنند.
او ادامه داد: مدیریت منابع آبی، استفاده از روش های کشاورزی نوین ، عامل مهمی است که میتواند وضعیت منابع آبی استان را بهبود دهد اما آنچه مورد توجه باید قرار بگیرد سوء مدیریت در این منابع است که موجب شده شرایط فعلی ایجاد شود.
قاسم نهاوندی معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست استان فارس نیز در این جلسه گفت: براساس تحقیقات صورت گرفته ٨٩ درصد از آلودگی کلان شهر شیراز منابع متحرک ، ٨ درصد نیروگاه ، ١ درصد منابع خانگی تجاری و صنعتی ، ١ درصد صنایع و جایگاه سوخت است.
وی ادامه داد: در سال ١۴٠٠ وضعیت هوای کلان شهر شیراز اینگونه بوده که ٢٩ درصد از روزها پاک، ۶۵ درصد قابل قبول، ۵ درصد ناسالم برای گروه های حساس و کمتر از یک درصد ناسالم برای تمامی گروه ها بوده است.
به گفته این مقام مسئول در سال ١۴٠١ وضعیت هوای شیراز دارای ١٩ درصد وضعيت پاک، ۶۵ درصد قابل قبول، ١٣ درصد ناسالم برای گروه های حساس، و ٣ درصد ناسالم برای تمامی گروه ها بوده است.
وی اشاره به انتقال کامل شرکت ریشمک افزود: سرعتی که برای انتقال واحدهای صنعتی بزرگ به خارج از شهر شیراز مورد انتظار است تاکنون محقق نشده ولی براساس پیگیری های صورت گرفته و طرح موضوع در کارگروه انتقال صنایع، تمامی واحدهای آلاینده باید طی سال های پیش رو از شیراز خارج شوند.
نهاوندی در خصوص گاز متان تاکید کرد: سایت های دفن پسماند میتوانند بدلیل تولید شیرابه ها، گاز متان تولید کنند، البته سایت دفن پسماند برمشور از جمله بهترین سایت های دفن پسماند کشور بوده و برای استفاده از گاز متان، نیروگاهی در کنار این سایت ایجاد شده که از این گاز، تولید برق می نماید.
وی در پاسخ به یکی از خبرنگاران ادامه داد: با توجه به پیگیری های محیط زیست و ابلاغ اخطاریه های متعدد، برخی از کارخانه های نشاسته سازی پلمپ یا برخورد قانونی با آنان صورت گرفته و از آنها جهت رفع آلودگی، برنامه زمانبندی اخذ شده است. وفق ضوابط، این گونه کارخانه ها باید برخی از موارد قانونی را لحاظ کنند که راستی آزمایی و پایش فعالیت های آنان به صورت ماهانه در حال انجام است.
مرادی معاون محیط زیست طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست فارس نیز در این جلسه گفت: با توجه به برنامه ریزی توسعه ای استان فارس مبنی بر کشاورزی شاهد از بین رفتن منابع آب های زیر زمینی هستیم.
وی ادامه داد: اگر عرصه های طبیعی را از دست بدهیم شرایط محیط زیست استان خطرناک و دچار مشکلات متعدد خواهد شد.
او افزود: از زمانی که سد درودزن احداث شد حق آبه تالاب ها پرداخت نمی شد اما از سال ٩٨ نسبت به ارائه حق آبه تالاب ها اقدام شد البته در سال ١۴٠٠ حق آبه تالاب ها پرداخت نشد چون منابع آبی محدود بود اما خوشبختانه امسال ١٠٠ میلیون متر مکعب رهاسازی حق آبه تالاب بختگان را خواهیم داشت.