به گزارش خبرنگاران گروه بورس، بانک و بیمه گزارش خبر، افزایش سرمایه شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان با هدف مشارکت در افزایش سرمایه شرکتهای سرمایه پذیر، جبران مخارج سرمایهای انجام شده بابت تکمیل طرحهای در دست اجرا، طرح گندلهسازی بهاباد و طرح افزایش ظرفیت تولید آهن اسفنجی است.
لازم به ذکر است که در روزهای اوج مصرف گاز در کشور، مطابق همیشه دولت به سراغ صنایع فولادی رفته و بر این شرکتها محدودیت مصرف گاز اعمال کرده است. این محدودیت گازی، سرعت تولید و فروش شرکتها را میگیرد اما؛ در همین برهه از زمان شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان تهدید را به فرصت تبدیل کرده و طرح افزایش ظرفیت از یک میلیون تن به 1.2 میلیون تن را در زمانی اجرا میکند که با محدودیت گاز مصرفی روبرو است.
هر چند این طرح اثری چندانی بر عملیات شرکت در سال 1401 نمیگذارد و نهایتا اندکی تولید اسفند ماه را متاثر کند اما؛ سال 1402 برای این شرکت متفاوت از سالهای پیشین خواهد بود و تولیدات بیشتر، فروش بهتر و رشد درآمدزایی و سودآوری را به دنبال دارد. لازم به ذکر است که میزان تولید آهن اسفنجی برای سال جاری حدود 849 هزار تن پیش بینی شده و برآورد میشود با تکمیل طرح افزایش ظرفیت، سال آینده مقدار تولید به 1.15 میلیون تن برسد و در سال پس از آن در ظرفیت اسمی(1.2 میلیون تن) فعالیت کند.
علاوه بر این، «فغدیر» جهت تکمیل زنجیره تولید و کاهش وابستگی به تامین مواد اولیه از صنایع بالادستی و بالا بردن ارزش افزوده محصول تولیدی خود، اقدام به احداث مجتمع گندلهسازی بهاباد با ظرفیت اسمی4 میلیون تن در سال کرده است که تا پایان آبان ماه 81 درصد پیشرفت داشته و برآورد میشود در نیمه دوم سال 1402 این طرح به بهرهبرداری برسد و شرکت ضمن این که در تامین گندله مورد نیاز خود به خودکفایی میرسد، این محصول نیز به لیست تولید و فروش شرکت افزوده میشود و تخمین زده میشود در سال 1402 برابر با 2 میلیون تن و در سالهای پس از آن با ظرفیت کامل 4 میلیون تن گندله تولید شود.
علاوه بر این دو طرح، این شرکت پروژه تولید کنسانتره را در دست اجرا دارد که تاکنون 67 درصد پیشرفت داشته و برآورد شده در فصل اول سال آینده، فاز اول آن به ظرفیت یک میلیون تن به بهرهبرداری برسد.
به این ترتیب، چرخه تولید شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان تکمیلتر خواهد شد و از کنسانتره تا آهن اسفنجی در دسترس خواهد بود و با حاشیه امن بهتر و حاشیه سود بالاتر عملیات خود را پیش خواهد برد.
همانطور که در گزارش توجیهی افزایش سرمایه عنوان شده، پیش بینی میشود با انجام افزایش سرمایه سود خالص سال 1402 از مبلغ 31 هزار و 490 میلیارد ریال فراتر رود اما؛ در صورت عدم انجام افزایش سرمایه شرکت ناچار به اخذ وام بانکی و تحمل هزینه مالی ناشی از آن میشود که بار مالی این اقدام، پیش بینی سود خالص 22 هزار و 720 میلیارد ریال کاهش میدهد.
بنابراین، با توجه به برنامه افزایش سرمایه و پروژههای در دست اجرای شرکت، روند «فغدیر» رو به رشد و سودآوری صعودی انتظار میرود و این اقدامات و روندها روی قیمت سهام شرکت نیز اثرگذار خواهد بود و قطعا با بهبود شرایط بازار سرمایه، از این سهم بیشتر خواهیم شنید.