به گزارش خبرنگاران گروه بورس، بانک و بیمه گزارش خبر، هیئت مدیره این شرکت افزایش سرمایه 30 هزار میلیارد ریالی را پیشنهاد داده بود که در مجمع با این پیشنهاد طی دو مرحله موافقت شد و به این ترتیب، در مرحله اول سرمایه شرکت از 12 هزار میلیارد ریال به 35 هزار میلیارد ریال (معادل 23 هزار میلیارد ریال) از محل آورده نقدی و مطالبات حال شده سهامداران به مبلغ 11 هزار میلیارد ریال و از محل سود انباشته به مبلغ 12 هزار میلیارد ریال، افزایش خواهد یافت و در مرحله دوم که به اختیار هیئت مدیره تفویض شده، مبلغ سرمایه اسمیاز 35 هزار میلیارد ریال به 42 هزار میلیارد ریال از محل آورده نقدی و مطالبات حال شده سهامداران افزایش خواهد یافت.
بر اساس این گزارش، سرمایه اسمیشرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان در زمان تاسیس یک میلیارد ریال بوده که طی 15 مرحله به 12 هزار میلیارد ریال رسیده بود و هم اکنون نیز با مصوبه تازه مجمع، در مرحله اول به 35 هزار میلیارد ریال افزایش یافت.
این شرکت به منظور تأمین مخارج سرمایهای مورد نیاز جهت اجرای طرح گندلهسازی بهاباد و همچنین تأمین مخارج سرمایهای مورد نیاز جهت اجرای طرح افزایش ظرفیت تولید آهن اسفنجی و جبران مخارج سرمایهای انجام شده بابت تکمیل طرحهای در دست اجرا دست به این افزایش سرمایه زده است.
با توجه به طرحها و پروژههای در دست اجرا، میتوان گفت «فغدیر» تبدیل به یک هلدینگ فولادی شده و تنها یک واحد تولیدی آهن اسفنجی نیست.
شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان مالک 53 درصد از شرکت فولاد شاهرود به عنوان تولیدکننده میلگرد، هست و جهت افزایش ظرفیت تولید و ترسیم پروژهها جدید، قرارداد مربوطه منعقد شده و با انجام افزایش سرمایه در جریان، محدودیت مالی در این زمینه وجود ندارد.
علاوه بر این، با مالکیت 35 درصدی در شرکت عصر نوین بهاباد، محصول کنسانتره نیز به چرخه تولید این شرکت افزوده میشود و برآورد میشود این پروژه تا خرداد ماه ۱۴۰۲ به بهره برداری برسد.
پروژه گندلهسازی این شرکت نیز تاکنون به پیشرفت 82 درصدی رسیده و با تامین تمام منابع ارزی گندلهسازی بهاباد توسط گروه غدیر، تمام اقلام خارجی گندلهسازی از برندهای درجه یک دنیا تهیه شده و برنامهها از راهاندازی پروژه در مهر ماه سال آینده حکایت دارد.
به این ترتیب، برآورد میشود در صورتی که تمام پروژههای شرکت به اجر درآید، سود «فغدیر» به بیش از ۸۶ هزار میلیارد ریال ارتقاء یابد.
لازم به ذکر است که این شرکت در سال 1400 بالغ بر 25 هزار میلیارد ریال سود خالص کسب کرد و برآورد شده در صورت انجام افزایش سرمایه سود خالص سال 1401 با وجود قطعی شدید برق در تابستان و گاز در زمستان، به رقم 19 هزار میلیارد ریال نزدیک شود. البته برای سال آینده سود قابل توجه 31 هزار میلیارد ریالی پیش بینی شده است که از راهاندازی پروژهها نشات میگیرد.