چگونگی کمک اجرای مصوبه ۱۰بندی حمایت از بازار سرمایه به بورس

در هفته گذشته شاخص کل بورس با شکست تراز حمایتی یک میلیون ۳۰۰ هزار واحد به سمت ۱.۲ میلیون واحد در حال کاهش بود که این نزول باعث تشدید نگرانی سهامداران و فعالان بورس شد. برای کنترل این شرایط و بهبود قیمت سهام، یکی از اقداماتی که در نظر گرفته شد تصویب بسته حمایتی توسط سازمان بورس که منجر به بازگشت بازار شد.
اشتراک گذاری:
لینک کوتاه
تصویر چگونگی کمک اجرای مصوبه ۱۰بندی حمایت از بازار سرمایه به بورس

به گزارش خبرنگاران گروه بورس، بانک و بیمه گزارش خبر، کارشناسان بازار سرمایه در خصوص این بسته حمایتی و اثرگذاری آن بر بازار نکاتی را مطرح کردند که در ادامه آن را می‌خوانید.

محمد غفوری کارشناس بازار سرمایه گفت: با انتشار جزییات بسته حمایتی از بازار سرمایه لازم است بگویم که این بسته می‌توانست بسیار زودتر تصویب و اجرایی شود. این بسته درست در زمانی اعلام شده که بازار سرمایه با سیاست‌های انقباضی بانک مرکزی روبه روست و حال بازار سرمایه تعریفی ندارد و علیرغم ارزندگی از لحاظ بنیادی و قیمتی، سهامداران در بی اعتمادی به سر می‌برند.

او می‌گوید: در بازارهای مالی دنیا نیز این موضوع مرسوم است. زمانی که حال یک بازار خوب نیست سیاست‌گذار برای آن بسته‌های حمایتی در نظر می‌گیرد تا وضعیت کمی مطلوب شود. بسته ۱۰بندی نیز با همین رویکرد تصویب شده است.

هر کدام از بندهای بسته حمایتی چه اثری بر بازار سرمایه خواهد داشت؟

غفوری گفت: اولین بند این بسته به بیمه کردن سهام باز می‌گردد که شرایط آن مشخص شده (پرتفوی اشخاص حقیقی با سقف ۱۰۰ میلیون تومان) که بنا به اطلاع منتشر شده ۹۶ درصد از کدهای حقیقی فعال را پوشش می‌دهد. در این خصوص باید گفت این گزینه محرک خوبی برای کاهش فشار عرضه خواهد بود. با این بند اصل سرمایه و سود مطرح شده برای سرمایه‌گذار تضمین می‌شود و به سبب آن که سرمایه‌گذار برای این بیمه تا یک سال نباید سهام پرتفوی خود را به فروش برساند.

او می‌گوید: بند بعدی در خصوص انتشار اوراق اختیار تبعی فروش بر روی سهام موجود در صندوق‌های درآمد ثابت تا سقف ۴۰۰ هزار میلیارد ریال با تضمین اصل ارزش سبد سهام در ابتدای دوره بر اساس ترتیباتی که سازمان بورس اعلام می‌کند است؛ که باید گفت با توجه به این که ۱۰ تا ۱۵ درصد از دارایی‌های این صندوق باید در سهام باشد به نظر انتشار این اوراق محرک خوبی برای کاهش ریسک سرمایه‌گذاری در بازار و اطمینان بخشی در خصوص ارزندگی سهام خواهد بود.

او گفت: بند سوم این بسته در رابطه با تزریق منابع جدید توسط صندوق‌های حاکمیتی برای خرید سهام در بازار سرمایه است، اما باید به این نکته اشاره کرد که نباید این بند فقط برای چند سهام شاخص‌ساز صرف شود. باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی شود که بتواند به تعادل بازار کمک کند. در غیر این صورت تاثیری مثبتی بر روند نخواهد داشت.

غفوری گفت: بند چهارم در خصوص واریز منابع بودجه ۱۴۰۱ به صندوق تثبت است که این مورد را می‌توان به تزریق یک خون تازه به یک بیمار با حال وخیم توصیف کرد که می‌تواند بسیار مفید باشد. بند پنجم به هماهنگی، نظارت و پایش مستقیم و مستمر فعالیت اشخاص حقوقی بازار سرمایه اشاره دارد. در چند وقت اخیر برخی از حقوقی‌ها با ایجاد فشار فروش و عدم هماهنگی، بازار را با چالش‌هایی همراه کردند که این هماهنگی و نظارت می‌تواند به نوعی اقدام گره‌گشا در این زمینه باشد.

مدیریت نرخ بهره بین بانکی یکی از معظل‌های جدی بازار است

او می‌گوید: بند ششم نیز به یکی از بزرگترین معظل‌های بازاریعنی مدیریت نرخ سود اشاره دارد. بانک مرکزی با سیاست انقباضی که در حال اجرای آن است بخشی از شرایط رکودی فعلی بازار را رقم زده است؛ در حالی که باید نرخ بهره بین بانکی کنترل شود، اما بر اساس آخرین اعلام بانک مرکزی این نرخ به آهستگی در حال افزایش است که امید است با این مصوبه و اجرای درست آن سایه این معظل از بازار کم شود. بند هفتم به افزایش سپرده‌گذاری مستقیم سازمان بورس نزد صندوق تثبت اشاره دارد که باعث افزایش منابع این صندوق برای تزریق نقدینگی می‌شود.

او گفت: بند هشتم نیز به محدود کردن فعالیت بازارگردان‌ها اشاره دارد. برخی از بازارگردان‌ها در چند وقت اخیر با توجه به شرایط منفی بازار عملکرد مناسبی از خود ثبت نکرده به طوری که با توجه به کمبود منابع در روزهای منفی بیشتر سمت عرضه را تقویت می‌کردند و با پر کردن حجم مبنا باعث زیان بیشتر سرمایه‌گذاران می‌شدند. در روزهای مثبت نیز به جای متعادل کردن بازار بیشتر فشار فروش ایجاد می‌کردند که با محدود کردن آن‌ها، دیگر بازار شاهد چنین اقداماتی نخواهد بود.

غفوری می‌گوید: بند یکی مانده به آخر نیز به توقف پذیره‌نویسی اوراق بهادار و عرضه‌های اولیه تا زمان بازگشت ثبات به بازار سرمایه اشاره دارد، موردی که می‌تواند مثبت باشد؛ چراکه با توجه به کمبود نقدنیگی در زمان پذیره‌نویسی، بازار شاهد فشار فروش زیادی می‌شد. فروشی که بورس را با بحران بیشتری مواجه می‌کرد، اما حالا قرار است کنترل شود. بند آخر نیز به بازگشت زمان معامله فرابورس به حالت سابق اشاره دارد. زمانی که افزایش آن برای پویاتر شدن بازار مناسب بود، اما نه در شرایط فعلی که بازار رمقی ندارد.

بازگشت اعتماد در دستور کار بسته حمایتی از بازار سرمایه است

آقای عصاری کارشناس تحلیلگر سرمایه گفت: در خصوص بسته حمایتی ده بندی از بازار سرمایه که چند روز گذشته مطرح بود باید گفت این بسته در واقع بیشتر در رابطه با بازگشت اعتماد به بازار است.

او می‌گوید: یعنی بازگشت اعتماد به بازار در دستور کار قرار گرفته است. بازگشت اعتماد به بازار سرمایه را می‌شود از دو طیف بررسی کرد. بخش اول سیاست‌گذار و حکومتی و بخش دوم سرمایه‌گذاران است.

او گفت: به نظر این ده بند بتواند کمک خوبی به بازار سرمایه کند. مدت‌ها است که نه تنها اعتماد به بازار سرمایه بازنگشته، بلکه کم رنگ‌تر هم شده است. متاسفانه تصمیمات زمانی اخذ می‌شود که کار از کار گذشته است و طبیعتا نیازمند انرژی، زمان و منبع بیشتری برای بهبود شرایط است.

عصاری می‌گوید: در فضازی مه آلود که همه فاکتورهای اقتصادی درگیر نوسانات است و یک ریسک سیستماتیک کل اقتصاد را فراگرفته طبیعتا بازار سرمایه به عنوان یکی از هوشمندترین بازارها رفتار واقع‌گرایانه را نشان می‌دهد و اگر این حمایت‌ها نیز مقطعی باشد تنها نقش یک مُسکن را ایفا می‌کند. در کل استمرار حمایت و اجرای درست آن می‌تواند یک نتیجه مفید برای بازار به همراه داشته باشد.

منبع: پایگاه خبری بازار سرمایه ایران(سنا)

پروفایل خبری کسب و کارهای منتخب

بارسانه های گزارش خبر

با رسانه ها

تیم خبری گزارش خبر

گروه حفاظتی پاس

روابط عمومی گروه پاس

تیم تامین حفاظت سازمان ها و اشخاص

سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات

سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات

برترین شرکت سرمایه گذاری تخصصی معدن و صنایع معدنی

گروه پیشرانان پیشرفت ایران

گروه پیشرانان پیشرفت ایران

بزرگترین پروژه های صنعتی کشور

دبستان پسرانه غیردولتی نهال اندیشه

دبستان نهال اندیشه

آموزش و تربیت علمی و کاربردی دانش آموزان

آهن و فولاد غدیر ایرانیان

آهن و فولاد غدیر ایرانیان

تامین آهن اسفنجی تولیدکنندگان فولاد در کشور

آکادمی تخصصی حسابداری بهشتی

آکادمی تخصصی حسابداری بهشتی

آموزش تخصصی دوره های حسابداری

شرکت تجلی معادن و فلزات

تجلی توسعه معادن و فلزات

نخستین شرکت پروژه محور در بازارسرمایه

رپورتاژ آگهی تریبون

تریبون

انتشار گسترده محتوا در رسانه گزارش خبر

مجله خبری گفتمان یزد

مجله خبری گفتمان یزد

رسانه تخصصی رصد اخبار در استان یزد

روابط عمومی بانک آینده

روابط عمومی بانک آینده

بانک پیشرو در اقتصاد کشور

گروه سرمایه گذاری غدیر

گروه سرمایه گذاری غدیر

بزرگترین هلدینگ چندرشته ای در بازارسرمایه

سرآمد نوین

سرآمد نوین

پیشرو در نرم افزار های تخصص مالی بورس

وکیل اول

وکیل اول

پروانه وکالت ۲۵۸۰۱ کانون وکلای مرکز

بانک قرض الحسنه مهر ایران

بانک قرض الحسنه مهر ایران

تأمین مالی در چهارچوب تسهیلات قرض الحسنه

صنایع معدنی نوظهور کویر بافق

صنایع معدنی نوظهور کویر بافق

اشتغال‌زایی پایدار، ارزش آفرینی مواد معدنی و تأمین مواد اولیه صنعت فولاد کشور

دانشگاه سئوی ایران

دانشگاه سئوی ایران

مشاوره، آموزش و مدیریت پروژه های سئو در ایران

پایگاه اطلاع رسانی دریا و نفت

پایگاه اطلاع رسانی دریا و نفت

شبکه اطلاع رسانی و مرجع اخبار دریا و نفت

پایگاه اطلاع رسانی جمعیت اعتلا

پایگاه اطلاع رسانی جمعیت اعتلای نهادهای مردمی

جمعیت اعتلای نهادهای مردمی انقلاب اسلامی

پروفایل خبری خبرنگاران منتخب

زهره کرمعلی

زهره کرمعلی

فعال حوزه ارتباطات و روابط عمومی

احمد باقری

احمد باقری

مدرس و مشاور حوزه ارتباطات، روابط عمومی و رسانه

میلاد فرخ پور

میلاد فرخ پور

فعال حوزه انفورماتیک

عباس ستایش گو

عباس ستایش گو

فعال و مشاوره خبری سازمان ها در سطح کشور

صدیقه طباطبایی

صدیقه طباطبایی

خبرنگار تحلیلی گزارش خبر

مهدی آشتیانی فرد

مهدی آشتیانی فرد

خبرنگار اختصاصی خبرگزاری گزارش خبر

محمد تقی ناصریراد

محمد ناصریراد

فعال رسانه، مستندساز و منتقدِ سینما

وحید حاج سعیدی

وحید حاج سعیدی

فعال رسانه ای در استان گلستان

نورالله رنجبر

نورالله رنجبر

مدیر و مشاور روابط عمومی در امور هنری

ناهید مظفری

ناهید مظفری

مشاور رسانه ای در استان یزد

محمود صابری زاده

محمود صابری زاده

مدیر و مشاور تولید محتوا برای سازمان ها