به گزارش خبرنگاران گروه جامعه گزارش خبر، محمود رضایی در حاشیه رونمایی از سامانه راهبر در استان فارس در گفت و گو با خبرنگاران خاطر نشان کرد: مالکان خصوصی در این مناطق اراضی خود را در اختیار دولت قرار داده اند و هزینه آن توسط دولت تامین شده است ، در شهرهای مرودشت و کازرون و شیراز این کمبود زمین احساس می شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس ادامه داد: با توافقی که به عمل آمده برخی از اراضی مربوط به نهادهای نظامی نیز در اختیار طرح نهضت ملی مسکن قرار گرفته است ، این اراضی در کمیل آباد شیراز آزاد شده و در اکبر آباد شیراز هم موضوع مطرح است و بخشی از اراضی این منطقه به طرح نهضت ملی مسکن می پیوندند.
وی افزود: در برخی از شهرها هم با موافقت وزیر راه و شهرسازی از اراضی بخش خصوصی استفاده شده است ، با مالکین این اراضی تفاهم نامه تنظیم می گردد و قسمتی از این اراضی در مرودشت و جهرم در اختیار طرح نهضت ملی مسکن قرار می گیرد. هزینه این اراضی را دولت تامین می کند و اراضی در مالکیت دولت قرار می گیرد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس ، طرح نهضت ملی مسکن را یکی از طرح های کلیدی برای ساخت واحد های مسکونی و ایجاد سرپناه مناسب برای متقاضیان مسکن دانست و اظهار داشت: استان فارس از جمله استان های پیشرو در اجرای این طرح است که ۲۶۰ هزار واحد مسکونی سهمیه دارد.
رضایی کوچی در حاشیه همایش آموزشی و بهره برداری از سامانه راهبر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی فارس در جمع خبرنگاران افزود: بخش عمده ای از این طرح در شهرها اجرا می شود و قسمتی هم در روستا عملیاتی می گردد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس ادامه داد: بنیاد مسکن در تعدادی از شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت طرح نهضت ملی مسکن را در فارس کلید زده و آغاز کرده است ، تفاهم نامه همکاری بین بنیاد مسکن و راه شهرسازی دراین زمینه منعقد شده است و وظایفی در این تفاهم نامه بین دو دستگاه تبیین گردیده است.
وی، با بیان اینکه برای مجموع ۲۶۰ هزار واحد مسکونی که طی ۴ سال در استان فارس ساخته خواهد شد ، اقدام اولیه تامین زمین است افزود: برای ۶۰ درصد از این ۲۶۰ هزار واحد زمین مناسب تامین شده است ، برای بخش های باقیمانده هم زمین مناسب تامین خواهد شد.
رضایی اضافه کرد: بعد از تامین زمین ، موضوع اخذ پروانه ساختمانی ، پالایش متقاضیان و توسعه زیر ساخت ها در اولویت قرار می گیرد ، در استان فارس دستگاههای اداره کل راه و شهرسازی فارس و لارستان ، بنیاد مسکن و شهر صدرا در این ارتباط فعالیت های مثمر ثمر داشته اند ، متناسب با اراضی که تامین شده است اقدامات اجرایی عملیاتی شده است.
به گفته وی ، اخذ پروانه با مشارکت شهرداری ها در شهرهای استان فارس آغاز شده و در برخی از مناطق نیز آماده سازی زمین و تامین آب و برق دنبال گردیده و خدمات شهری و ساخت واحد های مسکونی کلید خورده است ، حتی برخی از واحد ها پیشرفت خوبی دارند و در مرحله ایجاد زیر ساخت و سفت کاری و بقیه موارد هستند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس اظهار داشت: در این طرح بخشی از منابع مالی و بخشی به صورت تسهیلات تامین می گردد ، دولت به دنبال این است که سهم تسهیلات را افزایش و درصد سود تسهیلات را کاهش دهد ، زمین هم دراین طرح تقریبا به صورت رایگان تامین شده است ، تلاش می شود بهای تمام شده واحد های مسکونی به عددی برسد که کسانی که فاقد مسکن هستند توان پرداخت آن را داشته باشند.
وی گفت: توسعه زیر ساخت ها هم در طرح نهضت ملی مسکن موضوع مهمی است ، عمده زمین هایی که تفکیک شده و دراختیار طرح است خارج از محدوده شهری قرار دارند از این رو تامین زیر ساخت هایی مثل آب و برق و راه و دسترسی به امکانات هم در اولویت قرار دارد و توسط دستگاههای مسئول پیگیری می شود ، تامین فضای آموزشی و درمانی و فضای سبز هم از طریق اعتبارات صندوق ملی مسکن دنبال می گردد تا شرایط مناسب برای سکونت خانوادهها بعد از اتمام ساخت واحدها فراهم گردد.
به گفته وی ، در بافت قدیم شیراز هم این امکان وجود دارد که طرح نهضت ملی مسکن اجرایی شود ، ۱۲ هزار واحد مسکونی در بافت قدیم شهرها اجرایی می شود که در استان فارس نیز این موضوع مطرح است ، مالکینی که در شهرها و روستاها توان مالی ساخت دارند می توانند به طرح نهضت ملی مسکن بپیوندند و با دولت همکاری کنند ، دولت واحدهای ساخته شده در شهرها و روستاها را به طرح منتقل می کند و بر اساس سامانه ای که تعریف شده ان را در قالب طرح واگذار می کند.
رضایی با بیان اینکه ۳۰ درصد از جمعیت کشور در روستاها زندگی می کنند افزود: روستاییان برای دسترسی به خدمات آمد و شدهایی به مناطق شهری دارند برای کاهش این آمد و شد ها و رفاه روستاییان سامانه ای به نام راهبر طراحی شده است ، این سامانه به دهیاری ها و بنیاد مسکن متصل شده است و برای دریافت خدمات ، روستاییان می توانند امور اداری و دریافت تسهیلات و خدمات را از طریق این سامانه انجام دهند. در این سامانه درخواست های مردم مورد بررسی قرار می گیرد و موضوع از سوی دهیاری ها و بنیاد مسکن بررسی می شود.