به گزارش خبرنگاران گروه بورس، بانک و بیمه گزارش خبر، نیما میرزایی، عضو هیات مدیره شرکت پارسینا انرژی در گفتوگو با پایگاه خبری بازارسرمایه (سنا) گفت: پس از صعود بیش از ۳۰ درصدی شاخص و بسیاری از نمادها از بهمن ماه و با رسیدن شاخص به محدوده یک میلیون و ششصد هزار واحدی، شاهد افزایش عرضه ها در کلیت بازار بودیم و روند اصلاحی بورس مجددا آغاز شد؛ برای این که دلیل این ریزش را بهتر بشناسیم و پیشبینی دقیقتری از آینده بازار داشته باشیم، لازم است دلیل صعود و نزول اخیر بورس واکاوی شود.
وی افزود: پس از ریزش ها پیاپی شاخص از مهرماه تا ابتدای بهمن ماه سال گذشته و جذاب شدن قیمت سهام، استارت حرکت بازار در اوج نامیدی با پیشنهاد ۱۰ بندی دولت آغاز شد و با آغاز جنگ روسیه و اوکراین و افزایش یکپارچه قیمت کامودیتی ها شتاب رشد بورس نیز افزایش پیدا کرد.
میرزایی بیان کرد: لیدر حرکت جدید بورس در موج اخیر در گروه دلاری، پالایشیها بودند که باتوجه به افزایش نرخ نفت برنت تا حوالی ۱۴۰ دلار و افزایش کرک اسپردشان بازدهی معقول و متناسبی کسب کردند در ادامه نیز در بعد داخلی حذف ارز ترجیحی نیز انتظارات تورمی را افزایش داد و برخی گروه ها از جمله گروههای غذایی مورد توجه معاملهگران قرار گرفتند.
این کارشناس بازارسرمایه تصریح کرد: تصمیمات حمایتی بورس و پیگیریهای مختلف در خصوص حذف مالیات حقوقیها جهت سرمایهگذاری در صندوقها نیز به کمک بورس آمد و بهار دلنشینی را نصیب سهامداران خسته کرد، اما افت نسبتا شدید قیمتها جهانی و هم زمان عدم رعایت سقف ۲۰ درصدی نرخ بهره بین بانکی و برخی تصمیمگیریها غافلگیرانه در خصوص موضوع ورود خودرو به بورس کالا و... موجب افزایش نگرانی سهامداران و طولانی و عمیق شدن افت قیمت ها شده که برخی از مسایل داخلی با اقدامات مجدانه سازمان بورس مرتفع شده یا در حال پیگیری است،
وی تصریح کرد: ریزشهای اخیر و جاماندگی بورس نسبت به رشد سایر بازارهای موازی، دلیل عقبنشینی فروشندگان شده که در کنار عدم وجود نقدینگی در بورس برای تقویت تقاضا، موجب رکود عمیق معاملات شده است.
قائم مقام مدیرعامل و عضو هیات مدیره شرکت پارسینا انرژی اظهار داشت: بنابراین در صورت حفظ نرخهای جهانی میتوان امیدوار بود که افت شدیدتر از این برای سهام شرکتها رخ ندهد، اما باید توجه کرد که تا زمان ورود نقدینگی و کاهش جذابیت بازارهای موازی رشد بورس دشوار خواهد بود؛ بنابراین باتوجه به موارد مذکور قوی ترین سناریوی پیش رو برای هفته آینده رکود در معاملات و ادامه وضعیت نوسانی روزهای اخیر است. همچنین وضعیت انتظاری در آینده میان مدت با محرک های مختلف می تواند زیر بنای یک موج صعودی منطقی و البته محدود باشد.