به گزارش خبرنگاران گروه صنعت و تجارت گزارش خبر، مجتبی دهقانپور در نشست شورای تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی این استان با اشاره به اینکه در این کارگروه باید از متخصصین و صاحب نظران حوزههای مختلف استفاده کنیم، تصریح کرد: در حال حاضر تمرکز ما باید بر روی راه حلهای کوتاه مدت باشد.
این مقام مسئول با بیان اینکه برنامههای میان مدت و دراز مدت نیز باید مد نظر باشد و آن را به تدریج دنبال کرد، افزود: در گام اول برای مهار آفت جنگلهای بلوط به نظر میرسد روشهای ترکیبی مانند همان روش های تله نوری یا مبارزه از طریق BT میتواند موثر باشد.
وی با اشاره به اینکه یک سند جامع بوم سازگار زاگرس توسط سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در حال تهیه است، اظهار کرد: از این سند میتوانیم به عنوان کمک کننده در اجرای برنامه ها و اقدامات عملیاتی در حوزه زاگرس در مواجه با آفت استفاده کنیم و محور کار باشد.
او با تاکید بر ضرورت رصد مناطق آلوده و پایش آفت در عرصه ابراز کرد: باید برای این آفت یک کمربند حفاظتی مشخص کنیم یعنی جلوگیری کنیم از تسری آفت به نقاط دیگر؛ از فناوری های فضا پایه در این خصوص میتوانیم استفاده کنیم به طوری که بررسی کنیم در بازههای زمانی مشخص آلودگی آیا گسترش پیدا کرده یا با اقدامات انجام شده محدود میشود.
دهقانپور با اشاره به اینکه تلههای نوری و فرمونی به عنوان یکی از راههای کنترل آفات به شمار میآیند، اضافه کرد: این روشها از راههای بیخطری است که ضربهای به اکوسیستم و زیست بوم زاگرس نمی زند و می تواند کمک کننده باشد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس به ظرفیت استفاده از بسیج و مشارکت مردم به عنوان یکی دیگر از ابزارهای موجود در مقابله با آفات جنگل های بلوط زاگرس پرداخت و بیان کرد: همکاران ما در ترویج نسخه عملیاتی آن را در کنار مراکز تحقیقات تدوین می کنند و از آن استفاده می کنیم.
او به موضوع زوال جنگل های زاگرس نیز گریزی زد و عنوان کرد: در کمیته ای مشخص باید این موضوع بررسی و پیگیری شود تا مشخص شود چه اقداماتی باید انجام داد تا از این پدیده جلوگیری و به احیاء و بازسازی زاگرس کمک کنیم؛ ما در استان فارس برای جوان سازی جنگل ها باید یک تقویم اجرایی مشخص کنیم.
به گفته وی؛ باید مشخص کرد چه محدوده ای از جنگل ها را می خواهیم جوانسازی کنیم زیرا با پیر شدن بلوط زارها آفت می تواند طغیانی شود و جوان سازی این جنگل ها می تواند یکی از راه حل های ما در مقابله با تهدید باشد.
نشست شورای تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی استان فارس به ریاست مجتبی دهقان پور رئیس سازمان جهاد کشاورزی و با حضور ابوالفتح مرادی سرپرست مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی و حسینی مشاور استاندار برگزار شد؛ در این نشست علاوه بر بررسی اقدامات و برنامه های در دست تدوین برای مبارزه با پروانه سفید برگخوار بلوط، تدوین الگوی کشت در استان فارس و همچنین پروژههای تحقیقاتی با عنوان سامانه ماشین بینایی برای تعیین درصد شکستگی و تعداد بذرهای مختلف و اثر چند آفت کش شیمیایی علیه آفات پنبه نیز بررسی شد.