به گزارش خبرنگاران گروه جامعه گزارش خبر، مجید تقی خانی، رئیس انجمن پاکسازان طبیعت اقلید با همکاری میرزایی یکی از اعضای انجمن با حضور در بین عشایر منطقه نحوه مقابله با آتش سوزیهای احتمالی را به آنها آموزش داده و برای پیشگیری از آتش توصیههای کاربردی را نیز به جوامع محلی و عشایر منطقه آموزش دادند که مورد استقبال عمومی آنها قرار گرفت.
تقی خانی در خصوص پوشش گیاهی منطقه اظهار داشت: این منطقه به لحاظ پوشش گیاهی بسیار غنی و حیات وحش آن بیش از ۱۵۰۰ راس برآورد میشود که خوشبختانه با تدابیر اتخاذ شده و آموزشهای مستمر از نظر حفاظت از مراتع و جنگل ها و همچنین حفاظت از حیات وحش مشکل آنچنانی وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه در سالهای اخیر معدن کاویهای بیشماری، حیات وحش منطقه شکار ممنوع بصیران را تهدید میکند گفت: این معدنها باعث شده پناهگاه و مأمنی برای برخی از شکارچیان غریبه باشد و جان حیات وحش به خطر بیفتد و خود این معدنها نیز باعث تخریب گسترده محیط زیست منطقه شده است.
وی همچنین درخواست ارتقای منطقه شکار ممنوع بصیران به منطقه حفاظت شده، به منظور حفظ زیستگاه برای حیات وحش ارزشمند منطقه را مطرح کرد.
منطقه شکار ممنوع بصیران با وسعت ۱۵۱،۰۰۰ هکتار در طول جغرافیایی ′۱۰ °۵۳ تا ′۳۱ °۵۲ و عرض جغرافیایی ′۰۲ °۳۱ تا ′۳۲ °۳۰ قرار دارد.
پوشش گیاهی آن شامل: درمنه، انواع گون، خار شتر، کما، علف مار، گلرنگ، تاتوره، میخک، فرفیون، لاله واژگون، شاه تره، کلاغک، پنیرک، لاله، بنفشه و اسپند میباشد.
حیات وحش این منطقه را: کل و بز، قوچ و میش، روباه، آهو، پلنگ، گرگ، خرگوش، تشی، کفتار، شغال و پرندگانی چون: کبک، تیهو، دلیجه، سارگپه معمولی، بحری، بلدرچین، طرقه، چکاوک، دم جنبانک ابلق، سنقر گندمزار و انواع پرندگان مهاجر نظیر درنا، اردک و انواع مرغابی سانان تشکیل میدهد.