در بازدید جمعی از مسئولین محیط زیست فارس به همراه اصحاب رسانه از سایت دفن پسماند برمشور در هفته زمین پاک اعلام شد:

شیب نزولی تولید پسماند در شیراز

صبح روز چهارشنبه مورخ ۱۴۰۱/۰۲/۰۷ عطا پور شیرزاد مدیر کل و جمعی از مسئولان اداره کل حفاظت محیط زیست فارس به اتفاق اصحاب رسانه از سایت دفن پسماند شهرداری شیراز واقع در برمشور بازدید کردند.
اشتراک گذاری:
لینک کوتاه
تصویر شیب نزولی تولید پسماند در شیراز

به گزارش خبرنگاران گروه جامعه گزارش خبر، مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس با اشاره به اهمیت در پیش گرفتن رویکرد دانش بنیان در سازمان‌های مختلف از جمله محیط زیست، شهرداری و مدیریت پسماند، جهاد کشاورزی، سازمان آب، منابع طبیعی و سایر دستگاه های مرتبط با محیط زیست بیان داشت: دستگاه های اجرایی باید بیش از پیش از ظرفیت بالای شرکت های دانش بنیان در ارتقاء سطح دانش استفاده و بهره گیری از ابزار نوین و فن آورانه به ویژه در رفع معضلات محیط زیستی را در دستور کار خود قرار دهند.

این مقام مسئول ضمن تقدیر از فعالیت های انجام شده در مجموعه شهرداری و به ویژه مدیریت پسماند تصریح کرد: درست است که اکنون نسبت به سایر کلان شهرها در موقعیت بهتری قرار داریم اما باید پیش بینی کرد که در آینده چه مسائل و مشکلاتی ممکن است دامن گیر مردم شود حتما باید آینده پژوهی و افق نگری هایی در حوزه های پسماند، حمل و نقل، ترافیک شهری، گسترش جمعیت، زیر ساخت های شهری و بحث تغییر اقلیم انجام شود تا باز هم استان فارس در تمام حوزه ها سرآمد باشد.

پور شیرزاد با اشاره به اهمیت روز جهانی زمین پاک و شعار جهانی امسال زمین پاک " سرمایه گذاری در زمین " خاطر نشان کرد: در ایران، سازمان حفاظت محیط زیست هم راستا با این شعار جهانی، شعار ملی " سرمایه گذاری در زمین با کاهش پلاستیک " را در نظر گرفته است.

وی افزود: پلاستیک، پسماندیست که تخمین زده می شود بیش از ۳ میلیارد تن از دهه 50 میلادی تولید شده و حجم آن همچنان در حال رشد است.

پسماند ارمغان زندگی مدرن و صنعتی امروزی ما انسان ها است که مهم‌ترین چالش کنونی طبیعت در همه کشورها از جمله کشور ما ایران است.

وی با اظهار خرسندی از وضعیت پسماند در استان خواستار تلاش های بیشتر در امر آموزش و فرهنگ سازی در خصوص تولید پسماند شده و یادآور شد: زمین پاک، نیاز همه نسل ها و حفاظت از محیط زیست وظیفه ای همگانی و عمومی است. در این میان فرهنگ سازی و آموزش می تواند دو اصل مهم در حفظ محیط زیست پیرامون ما باشد.

عدم آگاهی مردم از اوضاع کنونی زمین شاید مهمترین عامل افزایش آلودگی های محیط زیستی و تخریب سرزمین است.

سالیانه بیش از 61 میلیون تن انواع پسماند در کشور تولید می شود که به گفته مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست بین ۱۰ تا ۱۷ درصد بازیافت می شود. در حالیکه در کشورهای پیشرفته این عدد به حدود ۷۰ درصد می رسد.

نهاوندی معاون نظارت و پایش محیط زیست نیز بیان کرد: کل استان پسماند شهری و روستایی 3047 تن پسماند داریم که یک سوم آن در این سایت مدیریت می شود و از معدود سایت های دفن پسماند در کشور است که بدون آزار از بوهای مشمئز کننده می توان در مرکز سایت ایستاد و صحبت کرد.

روح اله خوشبخت رییس سازمان مدیریت پسماند در این بازدید از کاهش تولید پسماند در سال 1400 به 1009 تن رسیده ایم در حالی که در سال 1399 تولید پسماند 1024 تن بوده است و خوشبختانه این روند نزولی است. همه عوامل اجتماعی فرهنگی و آموزشی موجب شیب نزولی داشته باشد و 1.5 درصد کاهش همراه بوده است.

وی همچنین یکی از افتخارات سازمان مدیریت پسماند شهرداری شیراز را دارا بودن ،TC257 یا نمایندگی بین المللی استاندارد مدیریت پسماند برشمرده و افزود امروز هرگونه تدوین استاندارد که در حوضه مدیریت پسماند انجام شود سازمان مدیریت پسماند شهرداری شیراز این افتخار را دارد که از طرف جمهوری اسلامی اظهار نظر کند.

وی در ادامه اضافه کرد: سایت دفن پسماند شیراز از قسمت های پیچیده و مختلفی تشکیل شده است بر خلاف تصور عموم تنها از یک ترانشه ساده تشکیل نشده است. از سال 1392 به بعد میلیاردها تومان هزینه شده و خطوط پردازش سلول های دفع مهندسی بهداشتی تجهیزات و ماشین آلات متنوعی به خدمت گرفته شده است.

خوشبخت اذعان داشت: با انجام مطالعات محدوده استفاده نشده ای در محل دفن پسماندهای شهر شیراز توسط دانشکده مهندسی دانشگاه شیراز، طراحی سلولهای دفن انجام و بر اساس استانداردهای موجود از طریق انجام عملیات خاکبرداری، شیب بندی کف سلول، بسترسازی با خاک ریزدانه و لایه های مختلف ژئوممبرین و ژئوتکستایل (عایق بندی) و کار گذاری لوله های پلی اتیلن مشبک، از ابتدا تا انتهای سلول انجام گرفت. به منظور افزایش حجم مورد بهره برداری لندفیل از دستگاه کمپکتور برای فشرده سازی پسماند استفاده می شود که علاوه بر جلوگیری از گسترش آلودگی، مانع از احداث لندفیل های جدید نیز می شود. همچنین جمع آوری، هدایت و انتقال شیرابه به حوضچه ذخیره سازی و تبخیری انجام می شود.

او ادامه داد: میزان زباله تفکیک شده در کارخانه پردازش برمشور ۷۰۰ تن در روز است و میزان پسماندهای دفن شده در روز در این سایت را ۴۰۰ تن و هزینه جمع‌آوری زباله در این سایت در طول یکسال حدود ۳۴۰ میلیارد ریال است. روزانه هزار و صد تن زباله وارد این سایت می‌شود که ۹۴۴ تن آن زباله خانگی و ۷ تن پسماند عفونی و بیمارستانی است.

سایت دفن پسماند در ۱۸ کیلومتری جنوب شرقی شیراز در محور شیراز سروستان در منطقه ای بنام برمشور با اتفاع حدود ۱۶۰۰ متر از سطح دریا و مساحت کل ۵۰۰۰ هکتار واقع شده است. مساحتی در حدود ۴۰ هکتار به منظور دفن در نظر گرفته شده و با کاشت درختانی مثل اکالیپتوس و سوزنی برگهایی مانند کاج و سرو محصور شده است.

پروفایل خبری کسب و کارهای منتخب

بارسانه های گزارش خبر

با رسانه ها

تیم خبری گزارش خبر

گروه حفاظتی پاس

روابط عمومی گروه پاس

تیم تامین حفاظت سازمان ها و اشخاص

سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات

سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات

برترین شرکت سرمایه گذاری تخصصی معدن و صنایع معدنی

گروه پیشرانان پیشرفت ایران

گروه پیشرانان پیشرفت ایران

بزرگترین پروژه های صنعتی کشور

دبستان پسرانه غیردولتی نهال اندیشه

دبستان نهال اندیشه

آموزش و تربیت علمی و کاربردی دانش آموزان

آهن و فولاد غدیر ایرانیان

آهن و فولاد غدیر ایرانیان

تامین آهن اسفنجی تولیدکنندگان فولاد در کشور

آکادمی تخصصی حسابداری بهشتی

آکادمی تخصصی حسابداری بهشتی

آموزش تخصصی دوره های حسابداری

شرکت تجلی معادن و فلزات

تجلی توسعه معادن و فلزات

نخستین شرکت پروژه محور در بازارسرمایه

رپورتاژ آگهی تریبون

تریبون

انتشار گسترده محتوا در رسانه گزارش خبر

روابط عمومی بانک آینده

روابط عمومی بانک آینده

بانک پیشرو در اقتصاد کشور

گروه سرمایه گذاری غدیر

گروه سرمایه گذاری غدیر

بزرگترین هلدینگ چندرشته ای در بازارسرمایه

سرآمد نوین

سرآمد نوین

پیشرو در نرم افزار های تخصص مالی بورس

وکیل اول

وکیل اول

پروانه وکالت ۲۵۸۰۱ کانون وکلای مرکز

بانک قرض الحسنه مهر ایران

بانک قرض الحسنه مهر ایران

تأمین مالی در چهارچوب تسهیلات قرض الحسنه

صنایع معدنی نوظهور کویر بافق

صنایع معدنی نوظهور کویر بافق

اشتغال‌زایی پایدار، ارزش آفرینی مواد معدنی و تأمین مواد اولیه صنعت فولاد کشور

پروفایل خبری خبرنگاران منتخب

زهره کرمعلی

زهره کرمعلی

فعال حوزه ارتباطات و روابط عمومی

احمد باقری

احمد باقری

مدرس و مشاور حوزه ارتباطات، روابط عمومی و رسانه

میلاد فرخ پور

میلاد فرخ پور

فعال حوزه انفورماتیک

عباس ستایش گو

عباس ستایش گو

فعال و مشاوره خبری سازمان ها در سطح کشور

صدیقه طباطبایی

صدیقه طباطبایی

خبرنگار تحلیلی گزارش خبر

مهدی آشتیانی فرد

مهدی آشتیانی فرد

خبرنگار اختصاصی خبرگزاری گزارش خبر

محمد تقی ناصریراد

محمد ناصریراد

فعال رسانه، مستندساز و منتقدِ سینما

وحید حاج سعیدی

وحید حاج سعیدی

فعال رسانه ای در استان گلستان

نورالله رنجبر

نورالله رنجبر

مدیر و مشاور روابط عمومی در امور هنری

ناهید مظفری

ناهید مظفری

مشاور رسانه ای در استان یزد

محمود صابری زاده

محمود صابری زاده

مدیر و مشاور تولید محتوا برای سازمان ها